Dlouhá menstruace po nasazení hormonální antikoncepce

finlay
9. kvě 2017

Asi po 5 letech jsem znovu začala brát HA. První den cyklu. Bylo to ze začátku vlastně tak 4dny špinění, pak normální menstruace, pak zase špinění. Dohromady to trvalo 17dní (normálně to mám vždy 6dní). Pak jsem měla 4dny klid, dobrala jsem první platíčko a ted mám týden pauzu než začnu brát další. A začala jsem zase špinit. Je to tedy 23.den cyklu. Od kdy mám tedy počítat, že mám mít normálně menstruaci? Od toho 28.dne? Tedy když začnu brát další platíčko? A jak poznám, jestli mi tahle HA nevyhovuje? Nikdy jsem s tím neměla problém. Ted jsem chtěla nějakou nízkohormonální, tak mám Sunya. Všude píšou, že se to rovná až 3měsíce, ale já už jsem z toho na nervy :( mám tedy tohle špinění počítat k menstruaci nebo ji čekat až ten 28. den? Stalo se někomu? Díky!

kacireksro
9. kvě 2017

ja takhle mela menstruaci asi 20dni v kuse nevyhovovala HA,vymenila jsem ji a je klid.myslim ze to bude tvuj pripad taktez

finlay
autor
9. kvě 2017

@kacireksro Díky! Řeknu si tedy o jinou 🙂 a vyměnila jsi ji po prvním platíčku? Jako že po té týdenní pauze jsi najela na tu jinou?

jajinkaboh
9. kvě 2017

pri prvnim platicku jsem menstruovala v kuse cely mesic,pak byla tydenni pauza a kdxz jsem zacala brat druhe platicko vse se uz srovnalo jak ma :+)

finlay
autor
9. kvě 2017

@jajinkaboh já právě taky celé 3 týdny, pak ten 4. týden 3 dny dobrý a pak jsem to dostala. Já jsem právě myslela, že má MS přijít až ten 28. den, to by bylo právě se začátkem dalšího platíčka. Ale jedna paní psala, že prý právě v té pauze, ten 3. den po skončení platíčka. Měla jsi to taky tak?

maja1989
9. kvě 2017

mi nesedla HA kojící.. ..zkousela jsem dva druhy...u jednoho jsem kráčela obtyden a z druhé měsíc a půl v kuse....skoncila jsem uplne

kacireksro
9. kvě 2017

@finlay ja mela nizkohor.antikoncepci kvuji kojeni,delalo to hrozny humbuk,doktorka rikala vydrzet aspon dve,dostala jsem jinou po te mi bylo zase spatne,motala se mi hlava,tak jsem se na celou HA vykaslala jsem bez ni,a jsem spokojenejsi.

jajinkaboh
10. kvě 2017

@finlay MS ma prijit po skonceni platicka v te pauze kdyz prasky neberes, me obvykle prichazi 3-4 den po dobrani platicka a mam ji cca 4-5dnu 🙂

katulen
10. kvě 2017

holky, někomu HA sedne a u někoho se tělo prostě brání🙂. A vše má nějaký důvod.
Já brala HA (vystřádala jsem různé) cca od 20-24 let, furt problémy, bolesti hlavy, žaludek na vodě, nechutenství...pak jsem s tím sekla a chránili jsme se kondomem. Pak plánovaně obě děti. A po těch letech stále bez HA a vůůůbec mi nechybí. Divím se holčinám, co podstupují, střídají různé značky HA a řeší to a to. Pro tělo to prostě NENÍ normální, je to zásah do přirozeného hormonálního systému... . A pak ty různé trombozy a embolie, fuj. Stačí, co člověka za život potká, co neovlivníme. Ale vědomě fakt ne. Držím palce při testování pilulek!