icon

Dna nebo plíseň? Jak řešit otoky a bolest palců?

1. únor 2022

Ahoj. Tento problém mě trápí už nějaký čas, ale včera po ostříhání nehtů se rapidně zhoršit.

Mám otoky na palcích. Čehož se bojím, děda měl dnu. Dost to od večera na dotyk ( jen ponožka ) bolí. Je to červené a větší. Nemáte zkušenost ?

Změna bot, ponožek nebo prášku nebyla. Na malíčku mi přijde ,že mám plíseň - řešila jsem otok pod kůži za nehtem před pár týdny a doktor řekl, že to nic není. Teď je nehet žlutý. Otoky mám i na některých zbylých prstech. Ale převážně palce jsou na tom špatně a bolí, hodně. V lékárně mi dali Clotimazol místo Canestenu, dneska.
Omlouvám se za fotky, snad nikoho nepohoršim 🙂((?

Za týden jdu na kožní, dřív mě nevezme, pak bych to případně řešila dál - chirurgie, obvodní lékař.

Omlouvám se za fotky, snad nikoho nepohoršim.

Strana
z3
autor
3. únor 2022

@lister
@lister to jsem zkusila s tou černou masti. A přijde mi to horší a navíc malíček natekl-presne tak jak jsem řešila na chirurgii a lékař mi řekl, že to není nic. Že jsem asi špatně šlápla a spraví se to díky věku a váze

hojda
3. únor 2022

černá mast vytahuje ten zánět, ale není v tom atb.

lister
3. únor 2022

Ja vubec netusim co je to ta cerna mast....

autor
3. únor 2022

@hojda děkuji. Na euc jsem se dopidila včera, ale raději bych to řešila osobně. Na fotce a videí to vypadá méně tragicky, než v reálu - tma je vidět fakt boule na palcích a rudo.

Ale jinak děkuji za rady. I všem

hojda
3. únor 2022

Pak se ještě na záněty dává tvarohový obklad. Co třeba slivovice na desinfekci?

autor
3. únor 2022

@hojda Nepijeme.

Nejhorší je, že to prostě neotevřu, jakmile trochu přitlačim je to neskutečná boelst a bez otevření se asi vše míjí ucinkem

autor
5. únor 2022

Holky chtěla jsem se prosím zeptat, zda může být tou černou masti to, že Jakoby ty otoky modrají/fialoví? Dneska jsem si toho všimla

autor
5. únor 2022

Já se ještě holky přiznám. Šla jsem s tím včera k lékaři. Ale nejdřív volala, zda mě může vzít, že jsme pozitivní a šla bych raději, kdyby tam nikdo nebyl.

Na kožním jsem nevěděla, zda si ze mě lékařka dělá legraci nebo to myslí vážně ???
Prý dle ní omrzliny ( těžko, zima není a hlavně nikde jsem nebyla ), a nebo cévní problém ( také těžko - na cévní chodím pravidelně a hlavně po prvním náznaku toho malíčku jsem tam ihned před měsícem šla - vše v pořádku a krecaky se nevrátily ). A dala mi zadanku na krev a moc.
Dle krve to dna, ani cukrovka není.

Dala mi léky na cévy a lak na plíseň. A na konci měsíce mám přijít.

???????

Jako fakt nevím co budu dělat. Protože ten malíček se horší - bolí a hlavně je červený už i dál, než byl. Jakmile budu moct určitě za obvodním. Chirurg nemá prý smysl - kamarád mě tátu doktora a díval se na to online a vůbec. Max ještě možná ortoped.

autor
5. únor 2022

@hojda Nic k tomu tam nevidím. Jinak B užívám bez ohledu na tento stav.

hojda
5. únor 2022

To sedí na ten covidový prst, to píšou, že je to jako omrzlina. Možná jsi tam něco maličko měla před a ten covid ti to rozjel.

hojda
5. únor 2022

Dodala ale, že někteří pacienti měli zarudlé až fialové a bolestivě opuchlé prsty mnoho měsíců. Vzhledem k tomu, že na „covidové prsty“ zatím není známá žádná léčba, nemohou toho pro tyto pacienty lékaři mnoho udělat.

autor
5. únor 2022

@hojda Před měsícem mi nic nebylo. To je ten problém. A co říkal partner doma - střídavě to trvá už měsíce ..... Všímá si mých nehtů víc, než já 🙂) Ale vždycky to zmizelo a nebylo to v takové míře.

Nevím. A štve mě, že to teď, ani řešit nemohu. Včera ani bylo lépe. A dnes - i teplota, což od neděle, co mám Kovid, jsem neměla, a ani na ně netrpim.

hojda
5. únor 2022

A měla jsi to někdy v tomhle stavu, že to vypadalo takto? Prostě jsi tam něco mohla mít a teď se ti to rozjelo do toho covidového prstu.

autor
5. únor 2022

Nejsem samozřejmě lékař, ale dle mě a logicky mi to přijde, že to souvisí s tou plísní nehtů a došlo to až takhle daleko. Protože konkrétně ten malíček, který je nateklý má ten nehet nejhorší ....... :(

hojda
5. únor 2022

Na plísně na nohou se používá chytrá houba.

autor
5. únor 2022

@hojda Právě, že ne. Vždycky zlobil jen ten malíček, který je teď nateklý. Oteklé, trochu, a zase zmizel. Přikládala jsem to třeba tomu, že jsem špatně šlápla - nosím Barefoot boty a i v nich beham.

Pak se udělal otlak na ukazováčku, prstech a následně to mělo rychlý spád. A ten rychlý spád, kterého jsem si všimla já, bylo dva dny po příznacích Kovidu a po dni stříhání nehtů.

Nejhorší je holky, že si přijdu jak špína. Pardon za ten název. Protože já jsem nikdy neměla, ani plíseň na nohách nebo zapáchající a teď tohle .......

autor
5. únor 2022

@hojda Vyslala jsem mamcu a v celém městě nemají, jen na objednávku. To si můžu vyřešit sama, přes e-shop.

marge_s
5. únor 2022

A co kdyz to spolu nesouvisi 🤔 otlaky+ covid prsty. Je to proste jak z ucebnice 🤷🏾‍♂️ Nevim, jestli uz na ten mechanismus vzniku prisli, ale krome inunitni reakce nekde zminovali mikrotromby-problemy s prokrvenim. Pokud tam nejake otlaky byly, tak tohle by mohlo byt proste pokracovani. Ale! Je to jen moje naprosto laicka uvaha. Ja bych snad prubla zavolat na pohotovost, jestli by te nejak C+ nevzali, kor jestli se pridala horecka 🤷🏾‍♂️

hojda
5. únor 2022

@marge_s Taky mi to tak přijde, když dr. řekne, že omrzliny........a ví, že ty to nejsou.

autor
23. únor 2022

@marge_s Ahoj holky. Tak píšu jak jsem pokročila. Otoky zmizely, teda ta bolestivá část. Jinak jsou stále vidět ..... Malíček, kde je nehet v háji je zas nateklý. Nechápu. Kožní mi dala Enelbin na prokrvení nohou - je pravda ,že je mám v poslední době studenější, ale tj tím,n že se podstatně méně hybu.
Nehty se moc nelepší, kožní mi dala nějakou mastičku na mazání.
Do toho se u mě objevil vysoký tlak/tep. Lékař mi dál léky..... Prostě jsem z toho docela v háji. Na kožní jdu příští týden, k obchodnímu za měsíc - léky prozatím neberu a měřím se.

autor
23. únor 2022

Jinak krevní obraz je v pořádku.

hojda
23. únor 2022

Na prokrvení je fajn ginkgo. Ten tlak a tep bývá u postcovidu taky celkem často.

vashcz
25. led 2023

Zdravím.
Takže ten červený palčivý problém byl na obou nohou? A jak to dopadlo se asi nedozvím? ☹

autor
4. únor 2023

@vashcz covid

hojda
4. únor 2023

Takze precejen covidove prsty.

marge_s
4. únor 2023

@hojda jsme dobry, zalozime si poradnu 👍😄

hojda
4. únor 2023

@marge_s 😁