Dysplazie čéšky, dle Wiberga 3.-4. stupeň
Ahojte, ráda bych našla někoho do toto má. Já mám displazii obou čéšek, dle wiberga 3 až 4 stupeň. Úrazů jsem s tím měla několik. Pokaždé česká vyklouzla z jamky a poranila vazy. Byla mi doporučena plastika, kterou jsem odkládala s tím, že to třeba přejde. No, nepreslo, úrazy se mi stávají pořád, třeba jen trochu zakopnu a je vymalováno. Byla jste s tím některá na operaci a pomohla vám? Už si opravdu dávám pozor na každý krok. Je mi 26 a do budoucna to moc vesele nevidím 😔
Dekuji za odpovedi🙂 prave nevim co mi presne delal doktor.... 😀 vim ze mi musel i nariznout kloubni pouzdro a ze proto jsem mela vnejsi stranu kolene do hneda (modrina)...celkem me zarazilo ze mi napsal do papiru at nohu ohnu do 90 stupnu uz....zkousim to ohybat ale hrozne to boli a je to podobne jak kdyz mi vylitavala ta ceska...mela jsem ortezu skoro 3tydny a sval sem mela uplne v haji...ortezu uz doktor rikal ze nemam nosit...cvicim kazdy den a sval uz zatnu i nohu zvednu ale nezvednu ji rovne,musim do boku...ale porad je to stehno takove propadle oproti tomu druhemu...no uz se tesim na operaci druheho kolene☹
Dobrý den,
mám stejný problém Dysplazii pately III, jsem sportovec a dost jsem běhal, jedno koleno mám po dvou operacích a je myslím horší, jen mám čéšku volnější. Je mi 45 let a před rokem, když mě začali bolet kolena jsem si je okolo čéšky začal masírovat, a když běhám, nebo chodím, tak se snažím dopadat na špičku (když si vzpomenu). Jednu dobu jsem byl z toho opravdu nešťastný, když jsem běžel tak mě kolena nebolely, vyzkoušel jsem hodně věcí a nic nepomáhalo. Možná je dobrá občas i nějaká výživa.
Ahoj když to tak čtu tak si říkam že jsem na tom dosti dobře take mám vrozenou vadu a koleno celkove posunuté takže v jednom místě jako že dře. Žádný sport mi nevadí běh, brusle, kolo, lyže ... Jen pak večer bych si chtěla kolena vyndat z těla ale je to zvláštní bolest neužívám žádná analgetika. Dr mi předepisuje léky které by měli léčit chrupavku jsou to léky na 3mes a pomáhají. Ještě mám v koleni praskliny. Dále budeme aplikovat kyselinu hyaluronovou ale ťuk ťuk nic mi nevypadava. Našla jsem zde dost rad ohledně zpevnění kolene takže vzhůru do toho ....

@berusa26 Ahoj, jsi teprve měsíc po operaci. Co bys chtěla... koleno se po plastice dává do kupy půl roku. A rozhodně si nestěžuj, že nemůžeš ani zvednout nohu do vzduchu když ji máš nataženou. To jsem si jako děcko postěžovala, po úraze, u doktora a sestra mě seřvala, že rozhodně ji zvedat MUSÍM jinak ochabnou svaly a vše jde do kytek. Normálně se takto dají ty svaly i posílit. Rozhýbání zkoušej pomaloučku, je to zatuhlé. Ono to půjde. Na rehabkách tě dají dohromady 😉