Hubnutí po třech dětech. Co Vám pomohlo nejvíc?

jesjaja
2. zář 2019

PO třech dětech mi zůstalo opravdu velké, vyklednuté břicho. Nejdřív jsem zvažovala plastiku břicha, ale po poradě s fyzioterapeutem jsem si to rozmyslela. Co vám pomohla? Našla jsem článek o nízkosacharidovém stravování, docela mě to zaujalo. Máte s tím některá zkušenost?
https://www.sendire.cz/domca-bez-cukru-nizkosac...

ah1234
2. zář 2019

nizkosacharidova dieta nie je "zla" myslienka, lebo jednoduchych sacharidov jeme priserne mnozstvo, ale zase zlozene sacharity clovek potrebuje, takze je nezmysel znicovat davku sacharidov na polovicu, či o 50%+, dolezite je nie jest jednoduche cukry, ale kvalitne sacharidy. Diety, ktore eliminuju urcitu zlozku potravy su pre telo nezmysel, rovnako ako posty - telo pripravujes o nieco, co potrebuje a tvori si preto z tychto sloziek nezmyselne zasoby a berie latky z kosti atd.
Idealne na hubnuti je vyvazena strava a cvicenie 🙂 zapisuj si trebars tyzden co pojes a skus si to porovnat s doporucenym mnostvom tukov, bielkovin a sacharidov. Tiez kalorie nie je naskodu pozriet, ktore casto ziskavame prave z jednoduchych sacharidov. A cvicit, cvicit, cvicit. Tym pre svoje telo urobis najviac

ah1234
2. zář 2019

Este dodam, lebo mi to neda, prepac. Minule som sa bavila s jednym panom profesorom na temu posty a vyjadril sa jasne - ziadne ketogenne diety nie su spravne. Odkazuje sa casto na to, ze sa pouzivaju aj v medicine, to sice ano, ale len pri tazkych formach epilepsie napriklad, nie pri stave, ked clovek potrebuje shodit par kil. Navodzovat stav ketozy je nezmysel.
Dalej si je potrebne uvedomit, ze nas traviaci trakt je pomerne dlhy - preto lahsie travi rastlinnu stravu ako zivocisnu. Sme vsezravci, preto obmedzovat sacharidy a prijimat na ukor toho tuky v podobe masa a podobne, je len cesta k zdravotnym problemom.
Silne ti preto neodporucam taketo novodobe vymysly. Prestanme sa precpavat cukrom a tukmi, zacnime sa hybat, pijme len cistu vodu a cajik a kila pojdu dole urcite. Mozno nie tak rapidne, ale zase zdravo.

sudylichozrout
2. zář 2019

@jesjaja vykasli se na diety. Akorat si zadelas na zdravotni problemy a neubranis se jojo efektu. Jez vyvazenou stravu, jez primerene, necpi se zbytecne sladkym a hybej se. To je jednoduchy a ucinny recept na hubnuti.

xxx3d
2. zář 2019

Ahoj, já bych ti doporučila ze své zkušenosti, začít tím, že snížíš příjem, a zvýšíš výdej. Do toho výdeje bych zařadila pohyb, kterým u mě byla chůze. Běh se úplně nedoporučuje, pokud nejsi sportovní typ a vysportovaná, ale ta chůze má magické účinky.
Pochopitelně můžeš přidat i nějakou sadu cvičení, pravidelně, každodenně, na chvíli, třeba deset minut každý den, a uvidíš, že to přinese efekt.
Do jídelníčku si zařaď hodně zeleniny, nejlépe čerstvé, a ovoce.
Dietu jako takovou bych nedoporučila, protože po trýzni přichází jojo efekt a pro tělo to nebývá zrovna obrat k lepšímu.

kesurka
5. zář 2019

Já jsem snizenim sacharidů a vynecháním lepku zhubla 17kg.nic jiného mi nezabralo. Postupne jsem pridavala sacharidy do stravy ale váha už mi zůstala. Ten Můj metabolismus zkrátka potřeboval nakopnout.

luckylee
5. zář 2019

Ja na nizkosacharidovce zhubla 17kg.Zadny jojo efekt se nekonal.
Teda ted jsem tehotna a pribiram uplne stejne jak u prvniho a to jsem delsi dobu zila jen na rohlikach s tavenakem a melounu.😄Citila jsem se na LC skvele.
Nicmene pro zacatek asi staci vynechat jednoduche cukry.☺

iulia
5. zář 2019

hubnutí je jedna věc (kolik potřebuješ zhubnout?) - já podruhé dítěti deset kilo shazují 2 roky - aktuálně mi chybí ještě 3 kg. Strava pestrá a co nejméně chemických mixu ve stravě a sladkostí, hodně zeleniny, luštěnin, ovoce dopoledne, pít jen vodu atd. (to si musíš vychytat sama) a druhá věc je formování postavy (pokud máš diastázu - obrať se na fyzioterapeuta) - mi pomohla joga a kolečkové brusle (zase vyjdi ze sportů, které tě baví). A poslední věc, osobně mi pomohlo jíst 5 denně, předcházela jsem tzv. vlčímu hladu. A časová osa - první rok váha vubec nešla dolů, nešťastná jsem z toho byla a po 15 měsících se váha začala hýbat tím dobrým směrem.

muhehehe
5. zář 2019

Tak vyklenuté břicho po třech dětech, to ani nebude tolik o hubnutí, ale hlavně o svalech, ne? Já mám tři děti, přičemž nejstaršímu budou 4 roky, takže břicho dostalo dost klepec. Mám 50 kilo (jsem takový ten šťastný případ, který má kromě těhotenství 50 kilo pořád, i kdyby jedl jen sádlo zalitý čokoládou), ale břicho taky nic extra ke koukání není. Trochu řešit co člověk jí je dobrý, ale nezaměřovala bych se teď na diety, ale spíš na vhodné cviky na diastázu apod., ať to břicho není povolené.. být hubený s vytahaným břichem taky není nic supr krásnýho 🙂

nelinecka1
6. zář 2019

Já jsem low carb jela, ale jen chvíli a zhubla jsem krásně ty svoje posledni 3 kila, které předtím nešly dolu. Myslím, že to funguje u spousty lidí, mrkni na Fb na low carb pro normální lidi. Hlavně žádné jídlo v sáčku a podobně. A mrkni na nějaká videa výživových poradců, mě se líbí Margit Slimakova,ta se low carb a cukrfree nebrání, hlavně že je to ze skutečných a kvalitních potravin. A co se týká pohybu, určitě prospěje a pomůže, ale už kdysi mi jedna trenérka řekla, že 90%je strava. Dělá profi fitness, takže tomu opravdu rozumí. Kdybys chtěla nějaké odkazy, tak mi klidně písni.