icon

Jak po třech letech zvládnout návrat do práce po rodičovské?

29. kvě 2026

Ahoj, po třech letech na rodičovské se mám vracet zpátky do práce a mám z toho docela stres. Bojím se jak zvládnu skloubit práci a rodinu a jestli všechno doženu. Zkoušela jsem si to plánovat ale stejně mám pocit nejistoty. Jak jste to měly vy a co vám pomohlo ten přechod zvládnout? Díky moc.

pavlinkaaa87
29. kvě 2026

Já měla děti od půl roku v jeslích a dělala jsem na částečný úvazek, takže pohoda. Tvoji situaci si vůbec neumím představit

zuzkasim
29. kvě 2026

Měla jsem tuto zkušenost jednou, byl to šok pro všechny. Na další mateřské jsem už byla chytřejší, jeden den v týdnu jsem šla do práce od dvou let prcka.

kiitaa
29. kvě 2026

Ja jsem zacinala na pul uvazku, dost to vsemu pomohlo. Mladsi syn v tu dobu nastupoval do skolky od zari, ja si mohla vzit neplacene volno az do rijna. Takze jsme meli mesic na to se nejak zajet. Ted po roce a pul mam 3/4 uvazek. Ale mam proste praci, co mi tohle umoznila a jsem vdecna, organizacne bychom plny uvazek u me i manzela ted nedali.

j.a.n.i
30. kvě 2026

Pracovala jsem hned po ppm, mela jsem 100% HO a do prace jezdila když byl doma partner nebo babicka. A od nejakeho roku a pul ditka chodilo jednou tydne do skolky. Takže jsem presla postupně.

andelka
30. kvě 2026

Mela jsem úvazek 5h denně, ještě než malý šel do školky. Dopoledne se střídala babička a manžel, odpoledne jsem s nim byla já. Na zkrácený úvazek pracuju celé čtyři roky a plny ani nechci, čeká nás 1. třída, máme kroužky, logopedii.. Po poslední RD jsem se do práce mezi lidi fakt těšila.

luhana
31. kvě 2026

@anonym_autor
Mě to čeká v lednu, akorát návrat do práce po šesti letech (a dvou dětech). Přiznávám, že mě to děsí, ale na druhou stranu se i těším. Na stejnou pozici se vrátit kvůli dětem nemůžu. Takže počítám spíš s představou, že zaměstvatel mi nevyhoví s přechodem na jinou pozici a budu si muset hledat práci novou. Tvé obavy chápu. Ale neboj, ono si to časem sedne 😊