Jak po třech letech zvládnout návrat do práce po rodičovské?
Ahoj, po třech letech na rodičovské se mám vracet zpátky do práce a mám z toho docela stres. Bojím se jak zvládnu skloubit práci a rodinu a jestli všechno doženu. Zkoušela jsem si to plánovat ale stejně mám pocit nejistoty. Jak jste to měly vy a co vám pomohlo ten přechod zvládnout? Díky moc.
Měla jsem tuto zkušenost jednou, byl to šok pro všechny. Na další mateřské jsem už byla chytřejší, jeden den v týdnu jsem šla do práce od dvou let prcka.
Ja jsem zacinala na pul uvazku, dost to vsemu pomohlo. Mladsi syn v tu dobu nastupoval do skolky od zari, ja si mohla vzit neplacene volno az do rijna. Takze jsme meli mesic na to se nejak zajet. Ted po roce a pul mam 3/4 uvazek. Ale mam proste praci, co mi tohle umoznila a jsem vdecna, organizacne bychom plny uvazek u me i manzela ted nedali.
Pracovala jsem hned po ppm, mela jsem 100% HO a do prace jezdila když byl doma partner nebo babicka. A od nejakeho roku a pul ditka chodilo jednou tydne do skolky. Takže jsem presla postupně.
Mela jsem úvazek 5h denně, ještě než malý šel do školky. Dopoledne se střídala babička a manžel, odpoledne jsem s nim byla já. Na zkrácený úvazek pracuju celé čtyři roky a plny ani nechci, čeká nás 1. třída, máme kroužky, logopedii.. Po poslední RD jsem se do práce mezi lidi fakt těšila.
@anonym_autor
Mě to čeká v lednu, akorát návrat do práce po šesti letech (a dvou dětech). Přiznávám, že mě to děsí, ale na druhou stranu se i těším. Na stejnou pozici se vrátit kvůli dětem nemůžu. Takže počítám spíš s představou, že zaměstvatel mi nevyhoví s přechodem na jinou pozici a budu si muset hledat práci novou. Tvé obavy chápu. Ale neboj, ono si to časem sedne 😊

Já měla děti od půl roku v jeslích a dělala jsem na částečný úvazek, takže pohoda. Tvoji situaci si vůbec neumím představit