icon

Jak zvládnout dlouhodobý stres v práci bez změny zaměstnání?

18. kvě 2026

Ahoj, poslední rok cítím v práci velký tlak a stres, dělám v kanceláři na plný úvazek a i když mě práce baví, tak mě to psychicky dost vyčerpává, zkoušela jsem dovolenou i omezit přesčasy ale moc to nepomohlo, nechci hned měnit práci, máte někdo tipy co vám pomohlo to zvládnout bez radikálních změn, díky moc

anonym_6aaca4
18. kvě 2026

Mně osobně pomohlo netahat si práci domů (fyzicky ani psychicky), každodenní procházka v přírodě, pravidelná strava a spánek a k tomu návrat ke koníčkům. Prostě jsem přestala žít jen pro rodinu a práci.

zuzkasim
18. kvě 2026

Přemýšlím, z čeho ten stres máš? Moc úkolů? Nějak si je přeorganizovat? Napsat si seznam, co vše je potřeba vyřídit, jet postupně, odfajfkovávat si splněné úkoly. Mě třeba pomohlo, že jsem začala úkoly dělat téměř ihned, jak mi přijdou. Abych nic neodložila, protože se pak stalo, že jsem na ně v kupě dalších zapomněla. Takže se snažím takové riziko eliminovat. Občas si musím říct, že nespasím všechny. Mám v práci hezké prostředí, koupila jsem si kytky, které mám ráda, pěkný kalendář, věci, na které se mi dobře dívá a snažím se mít na stole v rámci možností uklizeno, to mi taky snižuje stres. Takže za mě zauvažovat, co ti ten stres dělá a s tím pracovat.

squezy
18. kvě 2026

@anonym_autor mě hrozně pomohlo si uvědomit, že všechno přes den prostě neudelam. Nejde odejit z práce,abych si řekla, že mam hotovo, protože v mé práci to nešlo (personální agentura). A bylo mi lip.

ines76
18. kvě 2026

Jak uz tu zaznelo, kdyz se mi nahrne vic ukolu nez co aktualne stiham, pisu si je na papir, to mi hodne pomaha, nemusim to drzet v hlave a odpada mentalni zatez a stres, ze jsem na neco zapomnela. Vidim ukoly pred sebou a lip stanovim priority, co specha a co muze pockat. Hotove s gustem preskrtnu 🙂 Bud kazdy den na konci pracovni doby, nebo minimálně v patek odpoledne si nevyresene resty prepisu na novy papir, to je pro me obrovska pomoc v pondeli rano, diky tomu se rychle zorientuju co mi kde visi a zase priority, co ted a co potom (v pondeli mam vzdycky pocit, ze jsem v praci nebyla rok 😀 a nemam vubec tucha, co mam kde rozdelaneho).