Encefalitida: Jak postupovat při podezření na infekci?
Ahoj, z plného zdraví ještě v pátek jsem se dnes ráno ve 4h probudila s horečkou 38,5. Zimnice, bolest svalů. Jinak mi nic není. Myslím, že by to mohlo být od klíštěte. Ale jaký je další postup? Mám jít v pondělí k Mudr pokud to nebude lepší? Dělá se s tím něco? Co jsem zjistila z netu tak z krve to ještě zřejmé nebude a léky na to nejsou. Tak to mám jen čekat? Prosím, prošel tím někdo? Děkuji.
Nemyslela bych hned na nejhorší varianty, může to být cokoliv jiného. U encefalitidy bývají velké bolesti hlavy, zvracení, velká únava, oči jsou hodně citlivé.. K doktorce bych zašla, vezme ti CRP a doporučí postup. První příznaky encef. jsou tak za týden - 14dní od klíštěte. V této době (po 14 dnech od klíštěte) je to už možné detekovat v krvi.
Muzes mit boreliozu, nebo take cokoliv jineho. Encefalitida to ale fakt nebude, to bys vypadala uplne jinak. Pokud se to do zitrka spravi a budes fit, doporucuji v pondeli nabstevu PL a konzultovat s nim boreliozu. Tam byva treba 14 dnu od klistete jednodenni "chripka". Mela jsem to take tak a moje okoli s boreliozou take. Je to celkem dobre rozpoznatelny priznak.
@lichozroutsudy děkuji. Borelióza - nemám červené fleky.

@rozitta jak jsi prisla na to,ze to je zrovna encefalitida?u me se klidne takhle projevi chřipka nebo i další jiné nemoci