Flek na bradavce. Co by to mohlo být.

19. únor 2024

Dobrý den,

omlouvám se za fotku, ale nevíte někdo, co by to mohlo být? Kojim přes dva roky, a teď se mi udělal takový bílý flíček na bradavce a bolí na tom i tričko, když chce mládě pít, řeže to jak něco. Jinak prso jako takové neboli.

palja
19. únor 2024

Zkoušela si to lehce vymačknout? Někdy se ucpe mlekovod někdy se tam udělá takový vřídek, já to vždycky opatrně vymačknu.

palja
19. únor 2024

A jestli je to takový mokvající flek něco jak vřed, tak to může být kvasinka. To jsem měla 2x od toho, jak měla malá v puse moučnivku. To taky dost bolí. To jsem si pak natírala bradavky genciankou (fialkou) a dceři v puse taky. Docela rychle to zmizelo.

autor
19. únor 2024

@palja no mačkat jsem to nezkoušela, bolí to 🤭 právě jsem si říkala, jestli to není nějaká plíseň

palja
19. únor 2024

Plíseň na bradavce nevím, já jsem měla jen tu kvasinku, to vypadalo jak vřídek. Jak třeba puchýř když se udělá na patě, ale bez té vody v tom, takový mokvavý. To taky hodně bolelo, to se nesmí mačkat. Mazala jsem to genciankou a až to uschlo, tak to přestalo bolet. A pak jsem měla ucpaný mlekovod, to bylo jak malý beďar a to šlo vymacknout a pak bolest zmizela. Jinak nevím, co by to mohlo být.
Uvidíš, jestli ještě někdo něco napíše. Jinak jestli s tím máš problémy, tak bych zašla k obvodakovi, ten by taky mohl poradit, popř tě pošle na kožní.