Flek po klíštěti při borelióze. Může svědit?
Dobrý den,chtěla bych se zeptat zda i takto může vypadat flek po klíštěti při borelióze, všude píšou terčovitý kruh který nesvedi mě to ale občas dost svědí.. mám to měsíc s flek se zvětšil na trojnásobek.nechci plašit u doktora,když mi nic jiného není. K lékaři samozřejmě půjdu pro rejpali... Jen se ptám zda to někdo zažil podobně.děkuji

Za mě tohle vypadá jako alergická reakce nebo prostě zaniceny kousanec. Což ne, že by vadilo zkontrolovat lékařem, i když z toho nebude borelióza.
Může to být borelióza, i když to není ten typický flek
Měla jsem boreliozu, 2x, nikdy jsem neměla flek. Poprvé mě přeléčili včas, druhá se dostala do chronické fáze, díky krávě doktorce a dost mi ovlivnila kvalitu života. Raději bych šla k dr zbytečně, než to nechala být. Raději bych si nechala napsat "zbytečně" antibiotika na 3 týdny, ale byla zdravá. Proto doporučuji, běžte k doktorce. Držím palce.
@deniscam Zajdi si s tím, tím nic nezkazíš. Řešila jsem to minulý týden, váhala jsem ale nakonec jsem šla. Měla jsem podobný flek, možná trošku zarudlejsi. Podle dr infekce, dala mi nějakou masticku na předpis a raději mě pozvala i na krev.

@deniscam já jsem taky čekala cca měsíc. Klíště jsem neměla nebo o něm nevím. Flek byl kruhovitý, červený jen po obvodu. Ale taky nebyl typický jako najdeš na googlu. Navíc mi na pár dní zmizel, pak se objevil. Taky jsem nechtěla u doktora plašit. Navíc, pokaždé, když jsem chtěla k doktorovi jít,tak jsem na kůži nic neměla. Doktor nebyl nadšený, že jsem čekala měsíc. Měla jsem prý přijít s fotkou... Což by mi bylo fakt blbý. "Pane doktore, měla jsem bebí, ale už tam není" 😅 no, stejně jsem tam šla a teď doufám, že zaberou atb... Takže pro jistotu zajít, případně se poradit po telefonu, jestli takto může flek vypadat.