Fóbie ze stehů ve vlastním těle: Jak ji překonat?
Ahoj holky,
odjakživa mi nevadilo koukat se na krev, zákroky, šití, zašité rány u jiných, ale při představě, že mám stehy ve svém těle nebo že se daný zákrok týká mě, se mi dělá opravdu velmi fyzicky zle. Párkrát jsem podstoupila biopsii čípku a vždy mi z toho bylo tak zle, že jsem zkolabovala.
Čeká mě zákrok po kterém budu mít stehy na intimních místech (vně) a je mi zle 1) z představy, že v sobě vůbec budu stehy mít a 2) že se stehů při výkonu hygieny budu muset nedejbože dotknout 🤢. Jsem už úplně zoufalá, ty stehy mě začínají děsit víc jak samotný zákrok. Začínám se dostávat do fáze, kdy mám chuť to celé odvolat..:((
Má to některá z vás podobně, případně co vám pomáhá/pomáhalo se s tím pocitem vypořádat? 🙂
Prosím nemístné komentáře si nechte pro sebe, dotaz je mířený na lidi s podobným problémem.
Děkuji a budu se těšit na vaše odpovědi 🙂
Pokud budou stehy vnitřní myslím že se jich úplně minimálně dá dotknout to bys te musela nejspíš hodně hluboko měla jsem takový divný pocit po konizaci že mi tam něco odebrali a teď jsem to měla po hysterektomii čípky na hojení jsem si dávala jen na kraj vag....s jen použila intimní mýdlo + na WC intimní ubrousky od operace vůbec nepoužívám WC papír prostě mám lepší pocit s ubrouskama když mi Dr řekla po 3 měsících že mám ještě stehy uvnitř bylo mi divne chce to hodně se od toho odpoutat hodně hodit myšlenky jinam ...držím palce ☘️☘️
Tak tady Ti asi nikdo nepomůže.Reš to spíš s odborníkem.

Obrátila bych se na psychologa.