icon

Gynekolog MUDr. Machač byl ONLINE: Zjistěte, co vás zajímá

machacs
7. zář 2015

Ahojte. Jmenuji se Štěpán Machač, jsem gynekolog a porodník. Dnes (7.9.2015) jsem tady s vámi, připravený odpovídat na otázky a poradit vám.

Jestli máte jakoukoli otázku o těhotenství, porodu či umělém oplodnění, přidejte prosím nový příspěvek do této diskuze. Klikněte na “+ Přidej příspěvek”, napište svůj dotaz a odešlete. Odpovím vám přímo tady.

Protože je "Chat s oborníkem" na Modrém koníku nový formát, budu online jen dnes mezi 10:30 a 13:00. O to více se budu snažit, abych pomohl každému, kdo se bude ptát. Neváhejte položit otázku, jsem tu s vámi. 🙂

Přeji všem pěkný den,

MUDr. Štěpán Machač, Ph.D.
gynekolog, porodník a odborník na léčbu neplodnosti
Reprofit International s.r.o.

Gynekolog MUDr. Machač byl ONLINE: Zjistěte, co vás zajímá
Strana
z7
yukisek
7. zář 2015

@machacs Dobrý den pane doktore. Chci se zeptat na váš názor. Je možné zjistit těhotenství i podle ovulačních testů? Dle mého názoru to možné není.
Ještě jsem se chtěla zeptat GS mamatest myslíte si že je spolehlivý? Mám 4 den zpozdění jenom špinění a včera ráno mi ukázal slabou čárku, bylo to 12 dní po ovulaci. Ještě jsem chtěla dodat že beru Nosifol první měsíc a cyklus mám pravidelně 30 dní

machacs
autor
7. zář 2015

@vanule
nejlépe asi hormonální tělísko Mirena

machacs
autor
7. zář 2015

@medvide30
mimo těhotenství se délk čípku neměří - není pro to důvod, do 25mm v těhotenství je to v pohodě

inadine
7. zář 2015

Děkuji za odpověď.Ale je tady možnost,moje vaječníky nastimulovat tak,aby se ještě probraly?Trochu mě totiž zarazilo,že po takovém zlepšení odběrů a celkové situace jsou mé vaječníky pořád nefunkční a unavené jak říká moje lékařka.Ještě doplním,že zatím jedu pouze v čistě přírodní léčbě.Děkuji.

machacs
autor
7. zář 2015

@krispin0070
nevím z jakého důvodu se u Vás IVF provádí a taky nevím kvalitu embryí takže nejsem schopen zjistit kde je chyba a co dál dělat

machacs
autor
7. zář 2015

@sapinek
pokud Vám dělá 3dc koly dobře tak nemám nic proti, za 2-3 týdny nevolnosti odezní

machacs
autor
7. zář 2015

@george999
nejsem schopen odpovědět a nevím proč Vám vubec odběr dělali? Pokud nemá žádné příznaky alergie asi bych byl v klidu

machacs
autor
7. zář 2015

@verunka55555
podle mne to plodová voda není, přesto raději na gyndu skočte, jste již vysoko těhotná tak ať se nic nepřehlédne

andrea2708
7. zář 2015

Krev brali týden po možném otěhotnění. Bylo by to poznat?

drelli
7. zář 2015

Děkuji za odpověď, už jsem asi 15 minut po odběru 😀. Jaká nejnižší hladina by těhotenství potvrdila?

andrea2708
7. zář 2015

Pokud začnou nevolnosti, jak se dají řešit?
Prášky si vzít nemohu a v práci musím fungovat.
Děkuji

machacs
autor
7. zář 2015

@vevaleva
doporučuji počkat na vysledek krve, hladina asi bude nízká a bude se muset sledovat jestli hladina poroste, v současné době i kdyby to bylo mimoděložní Vám nic akutního nehrozí

machacs
autor
7. zář 2015

@michaela324
jako vedoucí centra nemohu nikoho doporučovat - koukněte do diskuzí a vyberte sama

machacs
autor
7. zář 2015

@dasha12
tady je rada drahá, pokud je výtok neinfekční tak se nic dělat nedá, pokud je to infekce tak navrhuji než brát pořád dokola nějaké globule zvážit autovakcínu

machacs
autor
7. zář 2015

@yukisek
ovulační test určuje ovulaci a ne těhotenství - nelze spoléhat a pozitivní test je pozitivní test tak držím palce

jika10
7. zář 2015

Dobrý den,pane doktore. při prvním porodu (37+1tt) se mi neodloučila placenta, po vyndání bylo zjištěno, že jsem měla tzv. velamentozní pupečník. Úplně nevím co to znamená, pouze vím, že když bych se nějakou nešťastnou náhodou bouchla silně do břicha, mohlo to způsobit utržení pupečníku a vykrvácení malé (tedy tak mi to popsal lékař v porodnici). Teď jsem znovu těhotná a trochu mám z tohoto obavy. Je nějaká pravděpodobnost, že se bude opakovat stejný problém, případně dá se nějak dopředu zjistit, zda je pupečník v pořádku?
Děkuji

machacs
autor
7. zář 2015

@inadine
dala by se zvážit stimulace ale raději bych to nechal na přírodě

machacs
autor
7. zář 2015

@andrea2708
myslím že ano

machacs
autor
7. zář 2015

@drelli
jakákoliv pozitivita znamená těhotenství

machacs
autor
7. zář 2015

@andrea2708
čípky Torecan

littlecharm
7. zář 2015

@machacs Dobrý den, jak by měly vypadat kontroly ke konci těhotenství v prenatální ambulanci v porodnici? Je běžné, že se pacientky nevyšetřují a jedná se jen o jakýsi rozhovor na téma, jak se cítíte? (kontrolu moči, tlaku a váhy považuji za samozřejmou) Děkuji.

machacs
autor
7. zář 2015

@jika10
podle mne je šance minimální, nebojte

machacs
autor
7. zář 2015

@littlecharm
záleží ve kterém týdnu, do 36 týdne kdy hrozí předčasný porod je vyšetření potřeba, doporučuje si i při následných kontrolách, ale pravda je že hlavně záleží na tom jak se cítíte a jak Vám vyjdou odběry a měření

krispin0070
7. zář 2015

@machacs
puvodní ivf bylo z duvodu neovulace, ted ale ovulace probíhá přirozeně. Kterou kliniku by jste si v brně vybral?

dasha12
7. zář 2015

Autovakcina??...muzete mi prosim trochu priblizit oc se jedna? Dekuji

lidlova
7. zář 2015

Dobry den,delala jsem si celkem 4 tehotenske testy.Dva jsou pozitivni citlivost 25.A dva negativni citlivost 10.Mam 1 den zpozdeni MS.Muzu byt tehotna?

radulka57
7. zář 2015

@machacs Právě že jsem neměla MS třeba 4měsíce, tak mě gynekoložka předepsala progesteron na urovnaní, už ho beru 4měsíce, tak si myslím, že by se mohla o ovulka dostavovat, ale nemůžu to jen tak vysadit dokud mě asi doktorka neřekne, tak jsem se jen ptala, jestli ty prášky uškodí případně že otěhotním. Abych kvůli nim pak nedostala MS a přitom sem mohla být těhotná.

popelucha
7. zář 2015

Dobrý den, pane doktore, začátkem června jsem vysadila HA, snažím se otěhotnět, délky cyklu 33, 27 a nyní 28 dní. Ovulaci jsem měla pouze v červenci. Léčím se se ŠŽ (Letrox 50), dle kontrol dostačující. Myslíte, že to má snížená fce na svědomí nebo za to může letité užívání HA a kdy by bylo vhodné vyhledat gynekologa? Děkuji. Snažíme se o prvního potomka, věk 26 let, bez potratu a jiných komplikací.

kacecenecka
7. zář 2015

Dobry den,moje cykly jsou vetsinou 28-30 dni tento mesic jsem mela bilkovy hlen 15 DC a pak 19 DC ,21 DC silne pichani u vajecniku je mozne ze probehla ovulace tak pozde.sex 16 DC a 20 DC je sance na otehotneni?muj nejdelsi cyklus byl 33 dni presne pred rokem tak snad by to bylo i ted a nebyla by kratka lutealni faze .mam jen jeden vajecnik muzu ovulovat kazdy mesic ?proc me nekdy poboliva i na druhe strane kdyz tam neni 😕

vie
7. zář 2015

Dobry den minuly mesiac som podstupila ket bohizial nevysiel mozem ist na dalsi uz tento mesiac?nieje to prilis skoro?tiez sa chcem opytat ci niak ovplyvni mucosolvan planovanemu ketu trocha kaslem mam sa radsej preliecit s kaslu uplne a ist radsej na buduci mesiac mam uz iba jeno embrio a nerada by som nieco pokazila.dakujem

Strana
z7