icon

Hledá se nejstarší maminka

markyzka84
3. črc 2017

Ahojky holky jen ze zvedavosti, mám dve deti . První skoro ke 30tinam druhe skoro ke 33 tinam 🙂 druhe je jeste miminko a chci si ho vymazlit. Moc bych rada šla do třetího, ale to počitam už mi bude kolem 40. Zkušenosti prosím s tímto věkem? Holky jak to zvládáte.

Strana
z6
andelka
10. črc 2017

@miaellen to nejste. Hodně mých spolužaček má teď prvni miminka nebo se o druhé snaží.

miaellen
10. črc 2017

spise me hodne tlaci cas kvuli dceri....uz ted by byl sedm let rozdil, ale furt lepsi nez deset a vys...😐😐....kdybych vedela, ze to bude takovy problem, tak zacnem uz davno..

35_a_budu_mamka
10. črc 2017

Ja prvni ve 36 a jeste chceme urcite 1, lepe 2. Jsem spokojena, nemenila bych. Na svuj vek pry nevypadam, takze si me zatim ani nikdo nespletl s hlidajici babickou😉 Kolega z prace byl ve 36 uz dvojnasobny dedecek😱

oveckaluky
10. črc 2017

@miaellen Mně bude v lednu 38, muži teď v září 50, a o miminko se ještě snažíme 😉

miaellen
10. črc 2017

@oveckaluky ano cetla jsem...je to krasne !! uvidime, treba zmenim nazor ☺☺. kazdopadne furt doufam, ze brzo otehotnim...😐

oveckaluky
10. črc 2017

@miaellen Držím pěsti, to určitě vyjde 🙂 Já si dřív taky myslela, že max. do třiceti...pak do třicetipěti...a teď nám doma hráblo oběma a moc ho chceme, po tom, co jsme o všem přemýšleli. Člověk mění názory i priority 🙂

miaellen
10. črc 2017

@oveckaluky preji Vam to !!!

oveckaluky
10. črc 2017

@miaellen I já Vám 🙂 Určitě to dobře dopadne nám oběma 🙂

dokument
10. črc 2017

@miaellen nebere, nebyla jsem na plodovce, lékař se ani nezmínil, nebyl důvod jit

izz76
10. črc 2017

Mě třeba přijde strašně fajn,že ve 40letech mám 60letou maminku,která má snad víc energie než já,je pro mě nejen mámou,ale i skvělou kamarádkou. Já si neumím představit být bez mámi,tak doufám,že spolu budeme ještě hoooodně let 🙂 Pak je mi docela líto,když si představím,že až mé malé dceři bude 40,tak mě už 78😵 Jinak,ale rodičovství v tomto věku fandím,sama si to moc užívám,když si vzpomenu na 6nedělí,to byla úplná euforie,každá chvilka s tou malou čerticí je pro mě krásná 🙂 Děti jsou poklad ať si je porodíme kdykoli 😍

miaellen
10. črc 2017

@izz76 naprosto souhlasim..ja mam 31,mamka 52 a vite kolik ma moje babicka ? 71 ☺☺.moje dcera poznala nejen babicky, ale i prababicky...to je skvele !! ale jak se kdo citi, neodsuzuji v pozdejsim veku..dokonce moje babicka se narodila jeji mamce, kdyz mela 43 let a v te dobe pred 70lety to byl uplne poprask, babi mela teprve 34, kdyz ji mamka zemrela.

oveckaluky
10. črc 2017

@miaellen Já jednu babičku nepoznala vůbec, bohužel, takže tiše závidím. Mamce její maminka zemřela, když ji bylo 26 let, babička měla nedožitých 51, já se narodila až čtyři roky později...

babanci
10. črc 2017

Moje tchyně měla mého exmanžela ve 42 letech. A taky ho vychovala. Zatímco moje dcera měla dítě v 18 letech a když bylo holčičce 6 let,maminka jí zemřela. ☹ Člověk nikdy neví.

izz76
10. črc 2017

@miaellen Já taky poznala své prababičky a moje dcery také,straší obě a mladší jen jednu té už je 92,ale i tak si spolu docela rozumí. Momentálně spolu rádi chodí po zahradě s košíkama a zbírají jahod,lusky,rybíz... 😀 Moje prababička porodila několik dětí,mojí babičku v 17letech a její nejmladší sestru až ve 42,ale prý to tenkrát v těch letech 1920-1940 bylo normální,rodilo dokud to šlo 😅

babanci
10. črc 2017

Moje nejstarší dcera má první dítě v 35 letech. A ačkoliv teda nejsem nejmladší babka,ještě to dávám.🙂

ridarida
10. črc 2017

dcera v 35 syn v 36, dnes je mi 43 a stačilo, zvažovali jsme ještě jedno jednak jsme to nehrotili a už to nevyšlo, dílem náhod jsem začala jsem řešit že nemáme nikoho pro případ nouze jen já a muž eventuálně komerční služba a někdy když se něco stane a druhý z rodičů je daleko tak je to fakt problém, viz loňský problém jak jsem čekala než dojede muž a i s dětma mě poveze do nemocnice -akutní příhoda břišní, nebudete možná věřit ale neměli jsme komu zavolat aby pohlídal děti ...

ridarida
10. črc 2017

ještě jedna věc mě mamka měla na tu dobu v šílených 32 nyní je ji 75 pryč a už hodně dlouho je fyzicky i duševně "babinka" moc mě to mrzí a bojím se že mě to také potká a já tu taky takto "nebudu pro své děti"

miaellen
11. črc 2017

@babanci vypadate skvele, jestli jste to Vy.

dokument
11. črc 2017

@miaellen v době před 70 lety to bylo celkem běžně, mít děti i po 40, ne? Poprask to byl v době totalitní, kdy nebyly jiné možnosti. Kazda 2. Nebo 3. Nevěsta, ted nevím, vstupovala do manželství těhotná. Kolem 20. Roku už byla většina matkami. To nebylo nikdy, ani před sto lety. Možná v pravěku....

dokument
11. črc 2017

Můj otec se své mamince narodil jako třetí dítě, v jejich 42 letech. Byla učitelkou. První dítě mela ve 37 letech, druhé zemřelo ve 2 letech na chřipku a třetí byl můj otec. Učitelky dřív nesměly mít děti či co, pak už mohly, tak je mela. Oba byli inteligence, on inženýr na draze, ona profesorka, uca. Doma máme rodné listy dedovych předků az do roku 1780.... Zhruba. Asi musel za války dokazovat původ.. Ani jeden nezaložil rodinu ve 20. Vždy az ke 30 ☺

miaellen
11. črc 2017

@dokument to jsem nevedela....je pravda, ze se vratil pry z valky a bylo....☺☺☺

lenkaluk
11. črc 2017

@babanci nadhera. jste krasne sladene😉

alemari
11. črc 2017

@babanci jsi krásná šmrncovní babička🙂.

babanci
11. črc 2017

@miaellen Děkuju. Jsem.🙂 Už mám 12 letou vnučku Anežku a tuhle malinkou 14 měsíční Violku. Kdysi jsem se našla v roli matky,mám tři dcery a nyní zjišťuji,že být babča je ještě lepší.

babanci
11. črc 2017

@lenkaluk Děkuji. Šiju,je to můj obrovský koníček. Šila bych víc,ale jsem ještě pracující a pak hlídám vnoučata každé pondělí a čtvrtek a pak kdykoliv jdou mladí do kina,divadla.... takže furt.😀

dokument
11. črc 2017

@miaellen myslím, ze velkou roli hrálo křesťanství, tak možná před nim to bylo v našich končinách jiné, to nevím ☺

babanci
11. črc 2017

Jinak,jak některé píšete,že kvaltujete,aby nebyly děti daleko od sebe...já měla první dvě po šesti letech a třetí po 9 letech od prostřední. Vždycky se měly hodně rády,jsou super ségry. Takže si myslím,že na věkovém rozpětí nezáleží.

miaellen
11. črc 2017

@babanci moje mamka si roli babicky taky uziva...☺

alemari
11. črc 2017

@babanci můj syn má 14 , takže o 14 let budou, stejně jsko já se sestrou🙂. Pokud člověk nedělá ze starších spurozenců sluhy, proč by si měli "nerozumět"? 😀

pampeklec
11. črc 2017

@alemari Brácha je o 20 let mladší a popravdě řečeno si s ním moc co říct nemám... ale neznamená to samozřejmě, že bych ho neměla ráda, to vůbec. Jen je to prostě spíš jako moje dítě, než brácha.

@dokument Například mně je 28, jsem v ročníku na gymplu spíš mladší (asi pátá nejmladší) a zatím první vdaná a s dětma. Jsou tam lidi, kteří mají stálého partnera už od základky nebo z toho gymplu (kupodivu odhadem třetina třídy), lidi, co nikoho stálého nehledají (tak třetina), i ti, co mají prostě smůlu (tak dva)... to samé lidi, co mají stabilní práci se slušným výdělkem (asi půlka), i ti, co ještě nedostudovali (asi jeden)... Když byl loni sraz, kam jsem přišla těhotná s druhým, tak si skoro všichni odsedli, aby se náhodou nenakazili 🙂 Trochu přeháním, ale minimálně z holek a těch pár kluků s kterýma jsem se o tom bavila, je tak odhadem jedna nebo dvě, které to dítě chtějí v dohledné době (naprostá většina o tom ještě prý ani nepřemýšlela). Já vím, že teď není pozdě, ale když si ve 30, 35 vzpomeneš, že chceš dítě, a nemáš s kým, nebo to prostě nejde hned...

Strana
z6