Hormonální nebo nehormonalní tělísko. Co je lepší?

aurelie34
24. dub 2020

Hezký den, jsem 2 měsíce po druhém porodu a další dítě už neplánujeme, proto řeším antikoncepci. Mám leidenskou mutaci heterozygot, tak že klasické prášky nemůžu. Přemýšlím proto nad tělískem. Gynekolog mi doporučil mineru. Je lepší hormonální nebo nehormonalní tělísko? Bojím se aby mi sedlo a nevyhodila jsem 5000 Kč oknem.

aleenka1234
24. dub 2020

Jj, mirena na fajn 🙂

listopadka1
26. dub 2020

Hele to záleží, co od toho chceš. Hormonální obsahuje hormony (nečekaně 🙂 ), je dražší, taky hodně oslabi menses nebo ho pak nemáš vůbec. Já mám nehormonalni, který je levnejsi, ale krvacim prvni dva dny uplne straslive, první rok to bylo co hodinu vlozka, na noc jsem dávala velkou nocni + porodni a i tak občas protekla. Pak se to trochu ustalilo a teď už je to jen trochu silnější ty první dny.
Účinnost by měly mít srovnatelnou.
Jestli to sedne dopředu nevíš ani u jednoho, to je jak s HA nebo čímkoli jinym... Dokud nevyzkoušís, nevíš

lidus25
27. dub 2020

Já mám taky mutaci, takže jsem si po druhém porodu v září 2016 nechala zavést mirenu, ale doporučit ji nemůžu. První půlrok jsem neustále krvácela nebo špinila, pak se to na půl roku srovnalo a měla jsem jen pravidelnou a slabou menstruaci, tak to bylo fajn. Jenže pak jsem přestala kojit a od té doby to zase stojí za prd a bez intimky nedám ani ránu, protože to je vždycky dost nečekaný. Bylo mi líto těch peněz, tak jsem si říkala, že ještě počkám, že se to třeba srovná, ale teď mám zrovna období, kdy krvácím už třetí týden a jsem rozhodnutá, že už ji nechám vyndat. Takže je to vlastně skvělá antikoncepce 😂 A navíc mi pořád strašně padají vlasy, nevím, jestli to může mít spojitost s tělískem, ale myslím si že ano. Ptala jsem doktorky na nehormonalní a na to mi řekla, že pokud mi nesedí mirena, tak že tohle je ještě horší, tak nevím.