Hormonální tělísko Mirena. Zkušenosti?

aurelie34
30. pro 2020

Hezký den, uvažuji že si nechám v lednu zavést hormonální tělísko Mirena. Jsem 10 měsíců po druhém porodu, další dítě už neplánujeme. Možná za více let ale spíš už ne. Mám leidenskou mutaci, tak že mám dost omezené možnosti antikoncepce. V podstatě buď kondomy nebo tělísko. Stále kojím a chci ještě minimálně rok kojit. Prosím o zkušenosti kdo tělísko má. Jste spokojení?, Máte nějaké vedlejších nežádoucí účinky?, Nesnižuje tělísko tvorbu mléka? Je to přeci jen dost peněz a bojím se že ho třeba nesnesu a vyhodíme zbytečně dost peněz.

mamikry
30. pro 2020

@aurelie34 To je asi individualni. Ja jsem ji mela a uz bych si znovu dat nenechala. Kdyz pominu, ze zavadeni me bolelo a pak mi bylo pul dne zle, tak manzelovi pri sexu vadilo a mne po nem tlacilo. Porad jsem se citila diskomfortne, ale jsem na telo dost ciltiva. Nekdo o nem ani nevi.

g_m
30. pro 2020

Nezavadela jsem během kojeni, ale mam ho uz dva roky a jsem maximalne spokojena. Zavadeni jsem vubec necitila, jen jsem trochu spinila, ale to je normalni a samo se to srovnalo.
Vymizelo veskere PMS a menstruce je dva dny malinkeho spineni. Za me super.

@mamikry Doktorka mi rikala, ze pokud by manzelovi vadilo, mam se ozvat, ustrihnou se ty snurky, co trci...

mamikry
30. pro 2020

@g_m To vim, ale vadilo i mne, takze jsem si ho nenechala. Proste jsem na to mozna jen citlivejsi.

snahnah
30. pro 2020

Na kojení u mě to vliv nemělo, ale jinak vyhozené peníze. Neustále krvácení/špinění.

sayast
30. pro 2020

Mám ho tři měsíce. Zavádění bylo nepříjemné, ale slo o chvilku, první měsíc jsem furt Spinila, pak jak když utne . Jsem spokojená ja, i manžel, moc.

slunickonanebi
30. pro 2020

Mám už třetí a maximální spokojenost.

maxpex
7. led 2021

Mám ho od listopadu,to bylo synovi akorát 7mesicu. Kojim a všechno v pohodě. Kojeni to nevadí. Zavedení je dvě minutky bolesti jako silná menstruace. Já teď akorát řeším,že se cítím hodně diskomfortne. Není to úplně mykoza,možná suchost, citlivost ..kdybych tohle věděla,asi si ho nedám. Ale chtěla jsem ho kvůli pohodlnosti.. uvidíme,jestli se to zlepší