Infekce, zalehlé ucho v těhotenství. Máte babskou radu?

gretuschka
17. črc 2011

Ahoj,pred tydnem se mi stala neprijemna vec a z poloviny prestala slyset na prave ucho.Jelikoz zijeme v zahranici,za navstevu jsem zaplatila 3000Kc a pani doktorka mi rekla,ze tam vidi infekci a rekla mi,ze bud to vydrzim a prejde to nebo mi muze dat kapky,ktere jsou typu C,to znamena,ze by nemeli primo ohrozovat miminko,ale take nepatri do skupiny uplne vhodnych.Kapky jsem si nevzala,ze to tedy vydrzim.Ucho neboli,nemam rymu,jen proste neslysim.V CR by mi ho pekne procistili a byl by klid,ale tady jsou hodne neinvazivni☹V lekarne mi nic nedaj a potrebuju se toho zbavit jinak zacnu bit hlavou o zed...Mate nektera tipy na domaci lecbu infekce?Babske rady?

mirax
17. črc 2011

@gretuschka - já měla minulý týden to samé. Moje zkušenost je navíc taková, že ve těhotenství se každá nemoc mnohem více táhne a má úplně atypický průběh.
Při velkém zánětu bubínek buď praskne sám nebo to udělá lékař...Antibiotické kapky jsou lokání, neměly by mimču vadt. U nás se dává Otobacid. Celkově je většina léků nevhodná v 1. trimestru (což ty nejsi), takže bych se nebála a zvláště lokálních léků.
Zalehlé ucho je nepříjemné, ale nemělo by to trvat věčně. Hlavní je, že už to nebolí. V těhotenství má ´většina žen tendenci k otokoům sliznic a tím i zúžení Eustachovy trubice - proto ty zalehnutí a i častější záněty ucha.
Zkusila bych nějaké kapky do nosu (olynth-něco,po čem sliznice splaskne). JInak od malinka, když mě chytne ucho, tak si do něj na štětičce nakapu trochu Alpy🙂)), ale fakt mi to pomáhá. Anahřívat.
Pokud by tě to moc bolelo nebo ti ucho do týdne neodlehlo, tak bych zase někam zašla..., ale ty prachy...to, aby člověk radši přikletěl domů, co?☹

gretuschka
autor
17. črc 2011

@mirax
Kez bych tu mela aspon obycejnou Alpu🙂nebo peroxid vodiku..No,ted jsem si do sacku rozmackala paralen a namocila do vody a strcila do ucha🙂)No co mi zbyva,je to jedine co je proti infekcni,ale jestli to takhle zabere nemam paru🙂Jsem si od ni ty kapicky mela vzit sakra,ale ja ne,ze budu delat hrdinku,at neohrozim mimi,pritom si taky myslim,ze kapicky do ucha by ublizit nemely...Takze davam tomu tyden a jestli se to nezlepsi,poklusu zase za krasne 3000Kc pro recept🙂Co se da delat no,snad mi to pojistovna proplati...Kazdopadne diky za radu a mej se hezky🙂