icon

Jak bezpečně vyjmout drenáž ze zubu?

dazyl
23. čer 2025

Dobrý den, vím že to tu moc nepatří ale potřebuji radu. Včera jsem byla na zubní pohotovosti protože se mi udělal velký otok. Zubař mi předepsal antibiotika a nasadil rukavicovou dren. Poté mi řekl, jestli otok neustoupí dnes ráno, mám okamžitě vyrazit na Karlák do Prahy. Otok ale pomalu ustupuje a já se jen chci zeptat, zda je v pořádku si sám vyndat drenaz, a jak následovně pečovat po vytažení? Nebylo mi řečeno jít na vytažení drene. Pouze že by jsem ho měla dnes sundat. Mám ho vyjmout pinzetou či prsty? Mam si poté vyčistit celý ten zub a propláchnout například ústní vodou? Nebo bude lepší vyplachovat bylinkami? (Hrebik, Salvej, hermanek) Nevím.. Nebo bych ho měla nechat 48h

hezz17
23. čer 2025

Predpokladam, ze to bylo akutni osetreni a pak ad registrujici zubar.

alianan
23. čer 2025

Já jsem ho měla druý den vyndat, vytáhla jsem ho rukou, bylo to nepříjemné, ale šlo to lehce.
Mě zubař upozornil, že dren by se měl druhý den vyndat nebo vyměnit, pokud opadne otok, mám dren sama vyndat, pokud otok bude trvat, mám navštívit pohotovost a řešit tam.

vendulis
24. čer 2025

@dazyl Se zánětem jsem byla na pohotovosti a dreň mi tam měnili každé dva dny, protože moje super zubařka měla dovolenou😀. Dřeň může i sám vypadnout, coz je známka toho, že otok mizi. Dřeň může být o den déle. Sama cítíš, jestli je tam pevně, tak to jeste není dobře. Každopádně otok je jen příznak vážnějšího problémů, určitě říkali, že máš jít k e svému zubari ne?