Jak bojujete se snižením imunity při kojení?

belleelle
15. říj 2014

Ahoj,
chtěla bych se zeptat, jak bojujete se snížením imunity při kojení. Mám 5ti týdenní holčičku, jsem pořád na hromádce. Už jsem měla i penicilin. Beru Centrum vitamíny, stříkám si do krku, proplachuju nos, beru paralen a jakoby to nechtělo odejít. Byla jsem pro jistotu i na ORL, prý to mám z únavy. Ale jak na to, nechci pořád antibiotika.

arnettacek
17. říj 2014

Tak to ti asi nikdo moc neporadi. I ja asi 3 tydny po porodu byla ko. Dostala jsem penicilin. Ale dobrala jsem ho a dobry. Chtelo by to odpocinek. Mne strasne pomohlo to, kdyz tu byla svagrova a jednu noc spala s mym malym a ja chodila kojit v rousce. Potom dva dny s malym spal muj muz. Strasne mi to pomohlo, protoze jsem si i odpocinula. Ja jsem tedy mela knedlik v krku a 39-40 teplotu.
Vim, ze se to moc s miminkem neda ale chtelo by to ospocinek a hlavne spanek

zuza01
17. říj 2014

Taky mám čerstvě za sebou antibiotika, měla jsem je naposled snad jako dítě... Nepomáhá pestrá strava, vitamíny i umělé... Už nevím.

blahova_andrea
17. říj 2014

já vůbec netušila, že kojení snižuje imunitu 😅 já nikdy prototyp zdraví nebyla, takže nějaké ty virozky už ani neřeším. co mám malou, tak jsem byla na hromádce jen jednou, ale to tu byl celý barák postupně a trvalo to jen asi tři dny, ani u dr. jsem nebyla, natož brát atb.

ally8
17. říj 2014

No je pravda, že já taky tak ještě před měsícem byla hodně unavená a dokonce jsem dostala zánět středního ucha, které mi píchali. Takže antibiotika jsem musela brát. Ted jsou malé 3 měsíce a je to mnohem lepší. Určitě se to srovná. Já na to nic nebrala, snažila jsem se odpočívat, Zdravě jím celkem pořád, tam jsem nic nezměnila. Podle mě to jen než se to tělo srovná s tím vyšším výdejem energie a méně spánku. Jo taky tada piju meltu 3x denně, ta je prý hodně zdravá.