Jak na úbytek hmotnosti kvůli zdravotním problémům?
Dobrý den,
Mam prosbu od dubna 2025 jsem měla problémy s břichem podezření na slepe střevo, měla jsem bolest v pravém podbřišku, velké nadýmání,CT bricha v pořádku jen menší kyla, upravila jsem stravu dieta, v červnu vnejsi hemeroid a frisura konečníku,hemeroid odstranen chirurgicky, frisura zůstala, jim tmavé pecivo,upravená strava pijí psyllium, měla jsem 63 kg a nyní se pohybují mezi 58 a 59 kg, kolonoskopie 06/2024 vse v pořádku, od července do září stres v praci a celkem mam dost pochuzek, vynechala jsem sladkost a čokoládu, rada bych aspon ne o nabrala . Dekuji za rady
@lisu To je změnou jídelníčku no...Já po vysazení antikoncepce + hlídání jídelníčku kvůli žlučníku zhubla 32 kilo od ledna do teď 🙈 Už mě to taky začalo děsit, doktorka ze mě na prášky, ale výsledky všeho mám v pořádku, a naštěstí se mi váha už zastavila. Ale taky jsem si říkala jak mám sakra nabrat aspoň 5 kilo...
@klokanka31 moc dekuji
Nemůžeš přibrat, když držíš dietu. Jez normálně, maso, zeleninu, ovoce.
Nemůžeš přibrat, když držíš dietu. Jez normálně, maso, zeleninu, ovoce.
@anonym_f4f3d1 Po tom nepřibere...
@lisu To je změnou jídelníčku no...Já po vysazení antikoncepce + hlídání jídelníčku kvůli žlučníku zhubla 32 kilo od ledna do teď 🙈 Už mě to taky začalo děsit, doktorka ze mě na prášky, ale výsledky všeho mám v pořádku, a naštěstí se mi váha už zastavila. Ale taky jsem si říkala jak mám sakra nabrat aspoň 5 kilo...
@klokanka31 a cvičíš? Je potřeba nabrat svalovou hmotu a tu ničím jiným než pohybem nenabereš.
@klokanka31 a cvičíš? Je potřeba nabrat svalovou hmotu a tu ničím jiným než pohybem nenabereš.
@jancazao Pohybu mám dost, ale na cvičení jsem líná 😁
@jancazao Pohybu mám dost, ale na cvičení jsem líná 😁
@klokanka31 stačí chodit svižnou chůzí, ale běžným pohybem svaly nenabereš.
Teď už je to spíš o tom dát si trochu klidu, nestresovat se každým soustem a jíst tak, aby ses cítila dobře. Klidně postupně přidej pár kalorických, ale pořád zdravých věcí (např. olivový olej do jídla, avokádo, oříšky, kvalitní pečivo), ať má tělo z čeho brát energii. Kdybys měla pocit, že se něco zhoršuje nebo přidává nová bolest, určitě to ještě s někým konzultuj, ale podle toho, co píšeš, to teď vypadá hlavně na únavu a vyčerpanost z dlouhodobého tlaku.