icon

Jak pomoci při revma?

vojato
11. kvě 2016

Ahojte holky, mám prosbu, kdo z vás má rodiče s revma? Tatínkovi bude 67 a poslední dobou ho to začalo zřejmě dost pobolivat. Sám nic neřekne, ale vidím, že hůř chodí a dost ho to zmáhá. Nevím, jestli na to něco bere, ale co jsem tak četla tak pry se dává brufen a další nezdravoty. Počítám, že k revmatologovi asi chodí. Používají vaší rodiče třeba nějaký mazání? Zábaly? Homeopatika? Vím že druhů revma je hromada, ale Taťka povídal, že to má po obou rodičích... Až se s ním uvidím, vxptam se ho podrobně, ale teď mě ta jeho chůze vylekala... Díky za odpovědi! 🙂

lenkalenulka
11. kvě 2016

Moje mamka ma bechterevovu nemoc v podstate revmaticke onemocneni.. Ze zacatku bolesti ji pomahal zazvorovy obklad svaril se cca hrnek vody se sackem mleteho suseneho zazvoru pak tu kasicku nechas vychladit tak aby mela cca 40 st naneses na bolave misto prekryjes sackem a nejakym rucnikem a odpocivas s tim do vychladnuti pak to seskrabnes dolu my to pouzili vzdy cca trikrat- na ruzne mista- jen jsme to vzdy prihraly.. Uleva byla silne to.prokrvuje.. Dobre zkusenosti mam s bankovanim bolaveho kloubu kolena, ramena lokty, Kycle.. V podstate je dulezite suche teplo.. Nekomu se osvedcika biotronova lampa nebo infra lampa popr. Infra sauna ..

lenkalenulka
11. kvě 2016

@lenkalenulka a z mazani konopnou hrejivou mast 😉 nebo konskou mast

vojato
autor
12. kvě 2016

Ahoj, díky moc za inspiraci. Tu infrasaunu mu zaplatím. To je dobrý nápad a zábaly zkusíme. Je mi ho fakt líto, moc nám pomáhá s dětmi a nic si pořádně neřekne. ☹

dorulubi
11. říj 2016

Ahojky, moje mamca je silny revmatik. Ted ma neustale bolesti, ale ty bolesti jsou opravdu silene. Ted jsem cetla samou chvalu na Alavis pro kone. Cista kloubni vyziva a lide jsou opet pohyblivi a bez bolesti. Zkuste take. U tohoto onemocneni je kazda rada nad zlato. Drzim palce a kdyby jste meli i vy nejaky tip, prosim, napiste.

markiiska
11. říj 2016

záleží v jakým stádiu onemocnění je..Kloubní výživa je dobrá pokud kloub není postižený-jako prevence, to se zjistí na RTG. jinak nemají kloubní výživy žádnou cenu,pokus tam není co vyživovat, protože postižení kloubů, kdy je sinoviální tekutina snížená nebo není vůbec (je potřebná, aby o sebe klouby netřely) je stav nevratný a pak už se to dá vyřešit pouze operací, pokud jsou bolesti i v klidu a ve spánku. Já mám kyčel zralou na výměnu. mám revma od 19ti let, ted je mi 27...Užívala sem kortikoidy. Ted kvůli těhotenství nic. Léky od bolesti pomůžou na chvíli, ale nic to neřeší. Nejlepší by bylo, aby to tatínek pořešil s lékařem.

vojato
autor
12. říj 2016

Ahoj, dík moc za rady!! Myslím, že ho bolí spíše celé tělo. Četla jsem něco o infračervených saunách a že by to mohlo být také dobré... už jsem tátovi zařídila tu Dornovu metodu, ovšem říkal, že druhý den ho hrozně bolela ruka. Táta chvíli neposedí, pořád je v pohybu (má k tomu štítnou žlázu a řekla bych, že ho dost ovlivňuje). Jinak ráda slysim, že má někdo v mém věku problémy s klouby, sama mám těžkou skoliózu, špatná kolena a je to boj 🙂. Drží mě ty moje děti 🙂.

hotentotka
12. říj 2016

@vojato My kupujeme rodičům na e-shopu Grešík bylinné směsi REVMATIN a KLOUBNÍ,oboje obsahují mimo jiné i vrbovou kůru,která v sobě má přírodní kyselinu acetylsalicylovou,známou jako Acylpyrin nebo Aspirin,což jsou ovšem chemické výrobky.Kdysi nějaký náš přední revmatolog totiž prohlásil,že pro revmatiky by jako první volbu při cestě na pustý ostrov vzal právě tento lék.Tablety rodičům dráždily žaludek,bylinky pomáhají bez vedlejších účinků a 100%.Stačí hrnek, sítko a pravidelně pít.Vyrábějí i sáčkované,ale naši se naučili sypané.Pro větší účinek ještě u Grešíka kupujeme samotnou vrbovou kůru a lžíci do hotové směsi přimícháváme.

novisek
13. říj 2016

Já vím, že to bude znít divně, ale našemu tátoj pomáhaj gumídci a taky jíst chrupavky od kuřat ... vždycky mi říká, že se mu po tom uleví.. nevím, jestli mě jen lakuje a nebo co ale to mu pomáhá a ještě si maže měsíčkovou mastičku na kolena..🙂

dorulubi
14. říj 2016

@novisek Urcite tomu verim, ale mamka uz je ve stavu, kdy se ji krouti prsty a bolesti naprosto silene. Kdyz ma ty akutni, tak ma problem udrzet sklenku vody nebo si dojit na wc. Proste utrpeni s touto nemoci. Od vcerejska jsme nasadili ten Alavis pro kone, tak uvidime. Na ty bylinne smesi se taky jeste kouknu. Ziram, kolik lidi s tim bojuje a v takovem mladem veku. Je to hrozna nemoc, ktera absolutne brani normalnimu zivotu. Jinak pohyb je velice dulezity. Kdyz clovek necvici, je to jeste horsi. Ale komu by se chtelo hybat, kdyz je kazdy pohyb bolestivy....