Jak se připravit na kolonoskopii? Strava a pitný režim
Zdravím,čeká mě kolonoskopie,poradil byste mi prosím někdo co jíst 3 dny před??
A den předem mam vypit ten roztok ve 14hod ale to budu jeste v praci,mohu to o hodinu posunout? Jdu druhy den v 10hod ( na uspani)
Já bych už jedla jen tekutejsi stravu a den před ten vývar a roztok. Střevo by mělo být vyprázdněné.
@koudyl přesně tak, já bych to nezvládla a to uspání mi děla problem ( stres sileny)
Ahoj, ráda bych se zeptala .. Budu doprovod své maminky, kterou čeká toto vyšetření. Oblbovák nechce. Mě zajímá - pokud má vyšetření v 8 ráno, samotné vyšetření bude třeba 30 minut trvat, odchází se hned domů? A funguje normálně? Není potřeba nějaká další péče? Nevím totiž, zda jít na propustku a po vyšetření budu moct do práce nebo zda je lepší si vzít dovolenou. Děkuji za postřehy.
Ahoj, ráda bych se zeptala .. Budu doprovod své maminky, kterou čeká toto vyšetření. Oblbovák nechce. Mě zajímá - pokud má vyšetření v 8 ráno, samotné vyšetření bude třeba 30 minut trvat, odchází se hned domů? A funguje normálně? Není potřeba nějaká další péče? Nevím totiž, zda jít na propustku a po vyšetření budu moct do práce nebo zda je lepší si vzít dovolenou. Děkuji za postřehy.
@anonym_autor To ti měl říct lékař, musí být bez zbytková strava, žádné semínka apod. už si ale nepamatuju, jak to bylo přesně a den před už jsem mohla jen pít vodu. Ředila jsem si ji jablkovym džusem a dala si asi 5 cumlsvych bonbónů, abych vydržela v práci, ale jinak nic. Ale přesně ti to má říct lékař... A v práci bych to pít nezačínala, první stolice přišla do 40min a pak už jen běháš....
@mitch_ik ano, funguje se pak normálně. Samotné vyšetření je relativně v pohodě...
@mitch_ik pokud nechce oblbovák, měla by pak fungovat normálně.
Já byla na kolonoskopii minulý rok v únoru, ale jenom proto, protože jsem měla dočasný vývod, taktéž to bylo vyšetření před operací, kdy mě toho vývodu zbavili, a já před vyšetřením ležela dva dny v nemocnici, a tam mě vyprazdňovali, takže jsem nic nejedla, a dávali mi jen ten roztok, a klystýr, a samotná kolonoskopie není nic hrozného, aby se dával člověk uspat, já jsem nic nechtěla, a vyšetření úplně v pohodě.
@koudyl přesně mám za sebou 2 a příště se nechám úplně uspat

Já byla na kolonoskopii minulý rok v únoru, ale jenom proto, protože jsem měla dočasný vývod, taktéž to bylo vyšetření před operací, kdy mě toho vývodu zbavili, a já před vyšetřením ležela dva dny v nemocnici, a tam mě vyprazdňovali, takže jsem nic nejedla, a dávali mi jen ten roztok, a klystýr, a samotná kolonoskopie není nic hrozného, aby se dával člověk uspat, já jsem nic nechtěla, a vyšetření úplně v pohodě.