Jak vypadá pásový opar? Nebo zažila některá vyčerpání organismu z kojení?
Holky měla některá pásový opar? Jak se u vás projevil? Vzhledem ke karanténě a tomu, že nemám auto je celkem nadlidský úkol se dostat k doktorovi, když všude je jen na objednání a je před víkendem ještě... A lítat s ročním dítkem a čekat jestli se někde slitují a podívají se na mě se mi teda vůbec nechce. Myslela jsem, že jsem jen vyčerpaná, protože malá v noci nespí, pořád chce kojit a jsme po kovidu, tak zas nechci kvůli 3 bolákům čekat s malou někde venku před čekárnou a čekat jestli se někde nenaskytne mezera mezi vojenskými. Děkuji za postřehy 🙂
@eva118 nebo jsem našla, že by to mohlo být impetigo. Já jsem si to zazelenila novicovem, aby se mi o to netřela malá. Mám to na spánku, krku a teď se mi to dělá v prasklém koutku a tím, že mi malá pořád sahá do obličeje a sápe se po mě, tak ať mi nedloube do živého a nechytí to taky. Je to ranka jako opar, ale na opary jsem nikdy netrpěla. Jen právě nevím jestli se drát k doktorovi nebo to nehrotit a ještě počkat.
@cherie24 teoreticky může být, je vždy podél nervu, ve tvem pripade by mohlo jít o n.trigeminus (trojklanný nerv) ale to bys měla chycene všechny tři větve. Záleží jak to vypadá, opar čirá tekutina, puchýřek, impetigo medová krusta. Navic jsi imunokompromitovana po Co-vidu to odpovídalo více oparu. Taky záleží jestli je to bolestivé. Zkusila bych zítra zavolat obvodní lékařce, event se domluvit že zkusíš nafotit. Do zítra se to zase vyvine. Pokud opar, napíše ti herpesin. Ale je to infekční, do doby než to zaschne - ta takutina v puchýřků, až je to zaschle tak už ne. Stejně jako u neštovic, stejny vir. Takže pokud si neměla v životě neštovice, opar to jistě není 😉
Já, asi v 11tt, byla jsem i na pohotovosti, tam mi Dr řekla, akorát mazat Herpesinem, protože prášky by spíš víc uškodili. Ty by mi prý nasadila až po tom, co by se to zvětšovalo, rozlézalo atd. Jeden den mě svěřila na tom místě tvář, měla jsem tam takovou suchou cervenout kůži, druhý den ráno už drobné puchýřky s tekutinou. Zbavovala jsem se toho cca týden. Ale to jsem měla určitě jen nějakou slabou verzi, když jsem viděla fotky na netu, byl to mazec.
@cesnecka puchýřek jsem tam neměla. To jsem nezaznamenala. Do krku jsem se škrábla při mytí oken, tak jsem myslela, že se mi to zanítilo od špinavých rukou, ale pak se mi to udělalo na spánku a tam jsem nic neměla před tím a na rtu se mi to udělalo teď a to mám ten koutek prasklý už týden. Ale dost to bolí teda. Je to živá ranka, jak když jsem si sthla kůži a hodně to bolí, proto jsem to zazelenila a koupila vitamíny, protože to mi vždycky na popraskané rty pomohlo. Po pár dnech se mi pak udělal strup a pod ním je to červené, ale už se to hojí.

Dej sem fotku, po tom kovidu jsi oslabená, tak by to být mohlo.