icon

Jak vypadá schizofrenie u blízké osoby?

8. led 2023

Nemáte někdo zkušenost s tím, jak vypadá schizofrenie? Začínám mít obavy jestli ji nemá manžel 😞

Strana
z2
klaari
11. led 2023

Schizofrenie ne, spis nejaka gradace vztahu mezi vami, muzska jesitnost spojena s krizi tretiho veku. Skryty alkoholik, drigy, gamlerstvi...

2hanah
11. led 2023

Alkohol nebo dokonce drogy v tom nejsou??🤔

kkamush
11. led 2023

Z toho, co píšete, mám spíš pocit, že pije. Měla jsem to s expartnerem podobně. Tvrdil mi, že nepije, uměl to velice dobře maskovat a já mu věřila.

autor
11. led 2023

Opravdu nepije,ani drogy,na to by neměl peníze. A jak jsem psala, můžeme být celý den nonstop spolu,a najednou mu přeskočí. Není to tak že by se odněkud vrátil divný.

vero987nika
11. led 2023

hlavně se v žádným případě nenechte odpálkovat neschopným obvoďákem. z toho co píšeš to vůbec není sranda fakt ne ... neurologie a psychiatrie naprosto nutně 🙏 myslím že nemá cenu se v tom sama snažit najít nějaké vysvětlení nebo diagnózu, tyhle věci jsou opravdu záludný a chce to pomoc profesionála. pokud máte po ruce větší město tak máte výhodu že si můžete trochu vybírat a zjistit si recenze na lékaře.

lucieevita
11. led 2023

mám úplně stejný názor @kkamush. Je velice těžké si to přiznat - i jako žena toho muže. Že by mohl zase pít. Ale úplně to sedí. Protože po odpolední to nemá? Samozřejmě když je v práci, tak nepije, pije jen když je doma. Alkoholici to umí výborně skrývat. Agresivita, nehezké chování, dělá divné věci - ráda bych se pletla, ale za mě je opilý 😔
Bohužel toto také znám. Mohlo se to spustit stresem, že zase začal. Je to nemoc. Nemůže za to. Já bych ho také natočila. Pokud je to alkohol, jak si myslím minimálně bych mu to ukázala a řekla, že přesně takhle vypadal když pil a jestli mi nechce něco říct 🤷 snad se svěří.
Moc bych přála, aby to nebyl alkohol, ale nějaký stres, moc.. ale nevěřím tomu. Zkus se znovu vzít do těch situací, které byly s alkoholem - je to stejné?
Tady na koníku je i lékařská poradna. Klidně bych tam napsala, i s tou podobností s opilostí. Nejsem lékař samozřejmě. Mluvím jen ze zkušeností.

autor
11. led 2023

@lucieevita A jak by asi pil když celý den je se mnou doma? A kde by na to vzal peníze?

lucieevita
11. led 2023

Na alkohol peníze moc nepotřebuje. Mluvím z vlastní zkušenosti a stačilo 6 piv k takovému stavu. Tvrdé nepil. Nevím jak u vás, ale dalo by se to srovnat s půlkou lahve tvrdého alkoholu. Na to stačí třeba 60 Kč na den. To nemá? Bude mu stačit míň, takže klidně jen chodit odpoledne upíjet. Určitě věřím tomu, že rok nic nepil, takže stačí míň alkoholu k takovému stavu. Třeba jen tak půlka láhve, kterou vypije pomalu za odpoledne. Na drogy to vůbec nevidím.
Nezlobte se, já vím, že byste raději, aby to bylo psychické. Jen mluvím ze zkušenosti, kterou bohužel mám. A jak už jsem psala, moc bych vám přála, abych se pletla 😔

luna126
11. led 2023

A dřív pil hodně?

autor
11. led 2023

@luna126 Tak 8 piv denně.

autor
11. led 2023

@lucieevita Právě že bych byla raději aby to měl po alkoholu. Jenže tam to je opravdu nereálné. Jak už jsem řekla, přes vánoce jsme byli pořád spolu, neměl šanci si nikde odskočit pro alkohol, a pít ho. Navíc pořád uklízím, všude lezu, takže bych lahve našla.

tinaprofi
11. led 2023

Abstak...

lucieevita
11. led 2023

Chápu vás..
My bydlíme v domě, ne v bytě, to nevím, co vy. Vím, určitě, že kdyby jsme já nebo manžel chtěli, tak ačkoliv jsme byli na Vánoce 10 dní spolu, tak kdybych vážně chtěla, tak bych věděla, jak na to, i kam to schovat.. a to skoro vůbec nepiji, ani nekouřím. Prostě když se chce...
To co popisujete nezapadá úplně do žádné psychické nemoci. Možná má ještě jiné znaky, které jste nenapsala 😉 samozřejmě mě ještě napadla milenka, když je naštvaný hlavně když je doma s vámi. Ale zase ty plotýnky, to k tomu moc nesedí 🤷
Chováním jste popsala přesně mého ex po 6 pivech 🤦

autor
11. led 2023

@lucieevita Bydlíme v bytě. Milenku by musel stihnout na směně v práci 😄 já myslím že vím odkud vítr fouká. Dostala jsem od něj docela zásadní informaci, tak uvidíme jestli mu v tom pomůže psycholog.

lucieevita
11. led 2023

Tak něco uznal, to je fajn 😉kdyby to byl ten alkohol, bylo by to těžké, i cokoli psychické je těžké, ale spolu to určitě zvládnete.. tak ať vám to pomůže.. hodně štěstí

autor
11. led 2023

@lucieevita Děkuju. Tady to bude sakra těžké pro něj. Ale snad to zvládne.

cilkat
11. led 2023

Paráda. Pokud "něco přiznal" a jde k psychologovi, je to na dobré cestě. Moc držím palce, ať to po ní i projde.

autor
11. led 2023

@cilkat On měl nějaká traumata, a já myslela že to má dávno na háku. Bohužel ne, a asi to bude hlubší než jsem myslela.

Strana
z2