icon

Jak zlepšit spánek při probouzení nad ránem?

optimistic
1. bře 2025

Prosím o radu, už jsem úplně zoufalá. Budím se mezi 3.-4. hod a už nemohu usnout. Asi 2 měsíce. Co by mi mohlo pomoci? Už jsem vyzkoušela mnoho přírodních preparátů a nic. Za každou radu budu vděčná...

ee.liska
1. bře 2025

A v kolik chodíš spát?

optimistic
autor
1. bře 2025

@ee.liska V kolik mi dítě dovolí. Nejdříve ve 22.30. Ale to je úplně fuk, protože se vždy vzbudím po 4hod spánku. Tzn, když jdu dříve spát, tak se dříve vzbudím...

konidana
1. bře 2025

@optimistic obcas to mivam taky. 4h spanku a pak uz nemuzu zabrat, prestoze odealne potrebuju spat 8h. Ale teda nastesti ne takto dlouhodobe, ale jen treba par dni, nebo tyden, pak se zas par dni vyspim. Obcas mi pomuze vzit si paralen, protoze se nekdy prevsluju i kvuli fyzicke nepohode (nejcasteji ryma a bolest hlavy). Ted jsem zacla brat horcik. Tak uvidim. Zda se mi, ze zabira na to usinani. Beru pulku, a druhou si nechavam prave na to, kdybych se zas v noci prevalovala.

zuzekk
1. bře 2025

https://www.zdravi-vitaminy-doplnky.cz/cinska-m...
2x denně 6 kuliček na lačno (20min před jídlem nebo 1,5h po). Jestli to na tebe účinkuje, poznáš během pár dní. Kdyby nic, nemá to smysl brát dál.

pavicka
2. bře 2025

Me se to posledni dobou stava strasne moc casto 🙈
Mam teda problemy se spankem, ale tohle uz je mazec
Bud usnu ve dve a vstavam v sest nebo usnu v jedenact a od dvou od tri koukam 🙈 manzelovi se ted taky spatne spalo, byla u nas kamaradka a ta rikala, ze je taky od tri vzhuru a to je spac 🤨
Snad to bude u vsech brzo lepsi 🌹
Ja uz si teda beru Xanax, uz je mi z toho spatne, ale na to se neptas, ja vim..

optimistic
autor
2. bře 2025
optimistic
autor
2. bře 2025

@zuzekk To vůbec neznám, co to je za bylinku?

zuzekk
2. bře 2025

@optimistic čínská směs bylin, nevim jakých, ale mně to prospívá skvěle. Nebrat při menstruaci, jsem zapomněla.

optimistic
autor
3. bře 2025

@zuzekk Děkuji, podívám se na to.

klarka3366
3. bře 2025

@optimistic měla jsem to stejně jako ty. Koukla bych na “orgánové hodiny”. Budila jsem se, nebo nemohla usnout vůbec. Nakonec se z toho vyklubaly potíže s játry a následně s žaludkem a slinivkou. Co se problém vyřešil, mam klid. (Nerikam , ze je to i tvůj případ , jen bych to zkusila a zamyslela se ) 🙂. At je to brzy lepší.

optimistic
autor
3. bře 2025

@klarka3366 Je to možné, už mě to také napadlo, občas mě pobolívá žlučník. Prosím, jak jste ty problémy odhalila? A jak se jich zbavila?

klarka3366
3. bře 2025

@optimistic trvalo mi to asi půl roku, co jsem se takhle budila. Pak mi začaly velké bolesti , v oblasti žaludku , objevila se mi i takové skvrna pod hrudníkem - bylo to ze špatné funkce jater. Šla jsem k dr. - zánět žaludku , tak chvíli dieta , nějaké prášky přímo na “dezinfekci “ žaludku a trávicích cest . Nasadila jsem ostrostřelec. (Na ty játra). Vydrželo mi to chvíli, pak jsem to prestala brat, zase jsem začala jíst “normálně” - sladké i mastné . No a nakonec jsem skončila v nemocnici , na kapačkách , se žlučníkem a zánětem slinivky. Tam mi pomohly. Byla to příšerná a bolestivá zkušenost , že si ted hodně hlídám co jím.

optimistic
autor
3. bře 2025

@klarka3366 Moc děkuji za sdílení zkušenosti, já už to právě také řeším i tímto směrem, zatím mě čeká sono, ale doteď výsledky ok. Žlučník se podařilo zaléčit bez operace? To jste měla kliku...

klarka3366
3. bře 2025

@optimistic není za co. Ono to nejspíše byly žlučníkové kameny , které způsobily zánět té slinivky. Jinak si to doktoři neuměli vysvětlit. Ja si trochu myslím, že mimo špatné stravy , v tom byl hodně stres. Takze držím palce. Ale zkuste ten ostropestrec. 🙂

vandemee
28. bře 2025
Uživatel vandemee je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od vandemee.

Ahoj, s probouzením nad ránem jsem taky nějakou dobu bojovala a vím, jak je to únavné. Pomohlo mi pár věcí, snažím se chodit spát i vstávat ve stejný čas, večer omezuju modré světlo a před spaním si dávám něco na zklidnění, třeba levandulový esenciální olej. Používám levandulový esenciální olejíček od Holistificu. Dávám ji do difuzéru nebo si kápnu kapku na polštář. Je příprdoní, takže ta vůně není chemická ani vtíravá, jen jemně uklidňuje. Mám pocit, že se mi s ní usíná rychleji a když se v noci vzbudím, snáz zase usnu.

antoinet
28. bře 2025

Banální dotaz, ale máš v pokoji tmu?

optimistic
autor
3. dub 2025