icon

Jak zmírnit otok a tvrdou bouli od zubu?

dazyl
25. čer 2025

Dobry den, mam otok od zubu uz tak 7dni s tim ze se pomalinku zlepsuje. Dostala jsem od zubaře antibiotika a zavedl mi drenaz kterou jsem cca 2dny zpatky sla vyjmout. Kazdopadne uz mam tento tvrdy otok (doopravdy tvrda boulicka k ustum jako beton) asi 2dny na stejnem bode, stejne tuhy a stejne velky. Je neco, cim bych si mohla pomoct? Je dobre to ledovat ci nechat byt? Do ted jsem radsi neledovala. Je tam rozjety zanet. Ale pokud mate nejake rady jak si pomoci s mensenim otoku o trochu rychleji, tak budu moc rada ❤️ nebo vase zkusenosti..

dazyl
autor
26. čer 2025

@dazyl dnes je otok zase o trochu větší přitom se zmenšoval. Velmi to kolísá, jeden den katastrofa ten další výrazné zlepšení potom je otok na stejném bodě 2dny a pak znovu o něco výraznější. A já už si nevím rady. Asi mě bude čekat o víkendu znovu pohotovost.. ale zatím poraďte. Můj zubař má dovolenou a pohotovost je pouze v sobotu a neděli.

petramana
26. čer 2025
@dazyl

@dazyl dnes je otok zase o trochu větší přitom se zmenšoval. Velmi to kolísá, jeden den katastrofa ten další výrazné zlepšení potom je otok na stejném bodě 2dny a pak znovu o něco výraznější. A já už si nevím rady. Asi mě bude čekat o víkendu znovu pohotovost.. ale zatím poraďte. Můj zubař má dovolenou a pohotovost je pouze v sobotu a neděli.

@dazyl zubar ma urceny nejaky zastup v pracovni dny - vyuzit toho a necekat na pohotovost, kde se tim velmi zabyvat nebudou.

levandule_k
26. čer 2025

Zástup zubaře, jinak můžeš navštívit kteréhokoliv zubaře, i když u něj nejsi registrovaná a on není ofiko zástup tvého zubaře. Je povinen ti poskytnout bezodkladnou péči. Tedy se aspoň mrknout na to, co ti je a poskytnout základní péči. Ideální je k němu jít buď po telefonické domluvě, nebo aspoň ráno, kdy má vyhrazené místo pro akutní pacienty. Nenech se odbít, obvolej jich více a klidně si dojeď i do vedlejšího města.

Radit někomu, co na to, je trochu o hubu, protože tohle chce zubaře. Kdybych měla ten problém, co ty, jak jako první svépomoc budu cucat hřebíček, má antibakteriální účinek, ale nerada bych ti nějak přihoršila a pak bych kontaktovala nějakého zubaře.