Jak zvládat změny nálad a hněvu během ovulace?
Ahoj, prosim, mate nekdo zkusenost s necim podobnym? Jsem 20 mesicu po druhem porodu a uz par mesicu pozoruju, ze kolem ovulace jsem nervozni, naladova, pocituju navaly hnevu. Mam pocit, ze je to kazdy mesic horsi a uz nevim, co s tim. S manzelem je to v dusledku mych nalad silene, nevim co s tim. Prosim; nemate nekdo podobnou zkusenost? Co pomohlo? Moc dekuji.
Ano může to být ovulací. Hormony jsou mocné..
Ale je důležité si uvědomit, že " nevím, co s tím" nepomůže ničemu. Vztahu určitě ne. Je důležité se naučit to korigovat, tak jako jakékoliv jiné emoce. To, že je to nejspíš způsobeno hormony z těch emocí nedělá nic extra. Naopak, třeba i tak najít způsob, jak je deeskalovat, nebo předcházet tím vzniklým nepříjemným dopadům. Ostatní nejsou povinni to snášet. Stejně jako se cholerik musí naučit anger managementu, chce- li mít hezké vztahy s druhými, tak by se měla ovulující žena přizpůsobit svým náladám a naučit se s nimi pracovat.
Někdy postačí se prostě " uklidit". Zašít se a neventilovat to na druhých. Můžeš si zkusit o tom promluvit na terapii. Určitě by postačilo jen pár sezení a věděla bys, jak na to.
Držím moc palce a určitě to není nic, na čem se nedá pracovat. Chce to jen převzít za to zodpovědnost. Uvidíš, vztah se taky časem zlepší. Zkus si promluvit s partnerem, ať ti dá trochu času, že se na to jukneš.
Ano může to být ovulací. Hormony jsou mocné..
Ale je důležité si uvědomit, že " nevím, co s tím" nepomůže ničemu. Vztahu určitě ne. Je důležité se naučit to korigovat, tak jako jakékoliv jiné emoce. To, že je to nejspíš způsobeno hormony z těch emocí nedělá nic extra. Naopak, třeba i tak najít způsob, jak je deeskalovat, nebo předcházet tím vzniklým nepříjemným dopadům. Ostatní nejsou povinni to snášet. Stejně jako se cholerik musí naučit anger managementu, chce- li mít hezké vztahy s druhými, tak by se měla ovulující žena přizpůsobit svým náladám a naučit se s nimi pracovat.
Někdy postačí se prostě " uklidit". Zašít se a neventilovat to na druhých. Můžeš si zkusit o tom promluvit na terapii. Určitě by postačilo jen pár sezení a věděla bys, jak na to.
Držím moc palce a určitě to není nic, na čem se nedá pracovat. Chce to jen převzít za to zodpovědnost. Uvidíš, vztah se taky časem zlepší. Zkus si promluvit s partnerem, ať ti dá trochu času, že se na to jukneš.
@reeeza plus určitě kontryhel, na tu nedám dopustit. Případně hormonální jóga či jakékoliv cvičení. Práce s dechem, tappingová terapie, sport ( vybít to, dostat to ze sebe). Ideálně i sex🥰
Moc vam dekuji za rady. Je povzbuzujici vedet, ze v tom nejsem sama. Odpovednosti se, samozrejmosti, nezbavujuma taky se snazim s tim pracovat a ovladat se, proto jsem i sem psala, proto uz mam nacteno vse mozne a zajimali mne dalsi informace od zen, ktere s tim maji vlastni zkusenost. Kontryhel vyzkousim. Jeste jednou moc dekuju.
@nika110818 Děkuju za tenhle dotaz. Pozoruji to u sebe už delší dobu, jsem nesnesitelná a přijde mi to horší než při PMS. Nedokážu se vůbec ovládat, při PMS občas bouchnu, ale uvědomuji si to. Kolem ovulace je to hrůza. Nikde jsem k tomu nic nedohledala, takže jsem ráda, že nejsem jediná.
Přidávám se do klubu, po druhém porodu jsem to taky začala pociťovat a po třetím je to snad ještě horší...ovulace a den nebo první den MS je to šílený...

Mám podobnou, ale měla jsem ji hlavně před menstruací... Pomohl mi čaj z kontryhele a žebříčku 1:1, hrnek ráno a večer... (obě byliny se dají poměrně levně sehnat třeba u Grešíka, smíchat zvládnete snadno). Pokud do toho neřešíte možnost otěhotnění, tak klidně pít v kuse bez ohledu na fázi cyklu. Pila jsem ho celé léto (necelé tři měsíce) bez přestávky, pak jsem ukončila. Výkyvy nálad zmizely. Zmizela teda taky mensruace a ovulační krvácení. Menses se vrátila o další tři měsíce později už bez komplikací. Po celou tu dobu jsem zároveň kojila (již krmené dítě). Vlivu na kojení jsem si nevšimla.