icon

Jak zvládnout úzkost a péči o nemocné dítě?

2. črc 2025

Mam taky zvlastny pretrvavajuci problem. Na synceka sme cakali 3 roky a nakoniec sa nam podarilo s IVF, medrol, fraxiparin, infuzie intralipidov, protizapaova dieta, atd... Bolo to pre mna velmi tazke obdobie. Tehotenstvo a cisarsky mi tiez nepomohli. Boli STRASNE. Potom nastalo este tazsie obdobie. Syncek mal hypotoniu, musela som s nim cvicit kazdy den 5x, ale zaroven davat pozor, aby neplakal, kedze mal aj slabinovu herniu a cakala ho aj operacia. Ked mal cca pol roka, vyhladala som odbornu pomoc a nasadili mi cipralex, kedze som stratila svoj zdravy sedliacky rozum. Vo vsetkom som zacala hladat choroby, problemy. Tahala som syna na rozne zbytocne vysetrenia, len, aby som svoju uzkost nakrmila. Cipralex 1-1,5tbl som uzivala rok aj pol. Pekne sa moj mozog upravil. Ale... Ked mal 3 roky, ja som neplanovane a prirodzene otehotnela, samozrejme hned uzkost a panika, co ma zas caka, a ked som sa uz zacala tesit, tak v 10tt mi oznamili, ze srdiecko uz nebije. Kedze sme zili vtedy v zahranici, standardny postup je: porodit ho doma do WC. Tak sa to aj stalo. Ani nebudem pisat... 2 tyzdne na xanaxe, ktory samozrejme nepomohol. Opat som teda zacala uzivat cipralex. Uzivala som ho cca pol roka od Septembra 2024. Ale bolo to teraz ine, tazko som ho vedela aj vysadit, a aj som pribrala, libido 0. Momentalne opat mam problem, kedze naraz sa mi stali, pre mna zle veci za velmi kratky cas, v rodine a opat so syncekom. Posledna kvapka bola navsteva detskej koznej lekarky. Nacitla som sa v silnej uzkosti, a zacala som opat hladat diagnozy u synceka. Aj ked som este vyhladala 5 dermatologov, ktori hovoria proti tej jednej, a ze moj syncek je zdravy, moj mozog nechce prijat dobre spravy a hlada a hlada problem. Dnes som uz nevedela od strachu ani fungovat. :(

lv
2. črc 2025

Určitě psychiatrie, k tomu terapie u psychologa. Moc nerozumím tomu Cipralexu na pul roku, plny ucinek AD je po 3 měsících a za dalsi 3 se nestačí psychika srovnat, to chce dele, rok, dva brat a pak velmi pomalu vysazovat (jen na doporučení lekare).

veroniqess
2. črc 2025

Psychiatr a nasadit zpátky léky a užívat je delší dobu. Pul roku je opravdu málo při tak silných úzkostech. Do toho samozřejmě psychoterapie