icon

Jak zvládnout vyčerpání po zápalu plic?

maruska_martinova
16. čer 2025

Mám skoro 4 měsíce po zápalu plic. V zimě jsem těch nemocí měla vícero, ale ten zápal byl "vrchol". Od té doby jsem hodně vyčerpaná...Střídají se mi vlny, kdy jakž takž funguju s fázemi totálního vyčerpání - fyzického, ale s tím dost souvisí pak i to psychické. Ukončila jsem i zaměstnání. Nebyla síla...Snažím se postupně budovat fyzickou kapacitu, mám speciální dietu, odpočívám apod. ale stejně je to dost nepříjemné. Představa návratu do zaměstnání fakt nereálná... Měli jste někdo podobnou zkušenost? Jak dlouho to trvalo? Co jste dělali? Děkuji

tereza0111
16. čer 2025

odpocivat a postupne aktivne odpocivat.
Co realne delas ted? Ona spousta zenskych rekne, ze jsou doma na neschopence, delaji vse pro uzdraveni, ale realne to znamena, ze od rano do vecera behaji po domacnosti.
Pozor na technologie - koukanim na TV ci jeste hur do telefonu ci pocitace si neodpocines, naopak je pak clovek jeste vic vycerpany nekdy. Chod ven, kratka prochazka po parku nebo po lese umi zazraky. Postupne hledej a vzpominej si co si delala rada a co ti dela dobra. Jdi si treba zaplavat do bazenu nebo si zajdi do divadla, hledej aktivity pri kterych ti opravdu vypina mozek a jen si to uzivas

optimistic
16. čer 2025

Mně na vyčerpání celkem fungoval ženšen (kapsle)

mirkasotkova
8. črc 2025

Měla jsem to hodně podobně, po sérii nemocí a jedné těžší jsem zůstala úplně vyčerpaná. Fyzicky i psychicky, vlny energie se střídaly s úplným pádem. A taky jsem musela odejít z práce, protože už to prostě nešlo. Hodně mi tehdy pomohlo přestat na sebe tlačit a dát si čas. Vedle odpočinku a změn v jídelníčku jsem sáhla i po bachovkách od M.E.G. Mají speciální směs na únavu a vyčerpání, dělají je ručně tady u nás v Česku a nejsou v nich žádné chemické přísady. Vyzkoušela jsem víc značek, ale tyhle mi sedly nejvíc, místo destilované vody používají termální pramen s minerály. Co je super, dají se namíchat i na míru, podle toho, co konkrétně člověk prožívá. Stačí vyplnit krátký dotazník a směs sestaví přímo na tělo. Za mě jemná, ale účinná podpora, když potřebuješ znovu nabrat sílu.

hojda
8. črc 2025

Zkus tradiční čínskou medicínu, tam s tou energii v těle a orgánech dost pracuji.