icon

Jaké léky použít při začínající chřipce bez horečky?

2veverka
24. led 2024

Holky, zítra potřebuju na několik dní odjet z domova a něco na mě leze, chřipkovitého, ale spíš viróza bez horečky. Co si prosím vás můžu vzít, abych se mobilizovala? Normálně beru přírodní C, D, rakytník, grep, ale to je teď slabota...

babka
24. led 2024

vitamin D, ale vysokou davku

2veverka
autor
24. led 2024

@babka A to podle tebe fakt stačí??

reeeza
24. led 2024

Dej si dva i tři panáky slivovice nebo vodky ( vím, je to dost, ale vypálí to červa) a zkus být v posteli, třeba se i vypoť.
Moc nejez, jinak tělo využije většinu energie na trávení namísto boj s virem.

Nakrájej si citron na kostičky a třeba pomeranč, jez hlavně citrusy.

Zatím bych si nebrala ani léky na sražení teploty, zvýšená teplota je potřebná k boji s viry.

Takhle to dělám já a pomáhá to!

2veverka
autor
24. led 2024

@reeeza Jj, ten hlad fakt vůbec není, do postele mířím. A prosím tě, s tou slivovicí to fakt funguje?

reeeza
24. led 2024

@2veverka ono to není extra příjemný být opilý, když máš třeba teplotu atp., ale mě to vždy fungovalo. Mám to od babičky z Moravy. Expřítel z Litvy zase říkal že oni si tak naloží vodku 😂 tak asi na tom něco bude 😉

janule0123
24. led 2024

@reeeza u nás se lije panák slivovice do horkého černého caje… případný cukr než se nalije panák ..
@2veverka na startu to pomáhá 🤣

2veverka
autor
24. led 2024

@janule0123
@reeeza jj, holky, i nas o tom babi taky vzdycky mluvila, ale ja jsem se drzela zpatky🙂 za jak dlouho to obvykle zabere?

helen_h
24. led 2024

@reeeza Slivovici jsme doma taky používali, ale byl to půlpanák slivovice napůl s citronovou šťávou. Zvláštní bylo i to, že to neopíjelo.
Na takovéto "něco na mě leze" to opravdu fungovalo.

petramana
24. led 2024

samahan pry zabira 🤷

2veverka
autor
24. led 2024

@petramana jj, a tom doma od nej jen krabicku

lennus
24. led 2024

@2veverka Ahoj, často se mi podaří virózu zarazit, aby se nerozjela. Pomáhá mi zázvorový čaj s medem a citronem, hodně pít - i bylinkové čaje, navýšit C, případně lichořeřišnice, echinacea, odpočinek, spánek. Někdy i vana s epsomskou solí, ale záleží, jak mi je, teplou vodu miluju a dělá mi dobře. Držím palce!

lennus
24. led 2024

@2veverka Jo a ještě vysazuju bílou mouku, cukr a mléčné, odlehčím stravu. Dopuju se kimchi, cibulí, česnekem 😆

lennus
24. led 2024

Citrusy tělo ochlazují - jsou pro lidi žijící v horku, dává mi to smysl, spíš bych volila rakytník a tu cibuli, kvašené zelí apod.

lennus
24. led 2024

Alkohol bych tedy vůbec nepila, ale sama jsem z j. Moravy a trocha slivovice je pro mě lék. 😁

2veverka
autor
24. led 2024

@lennus jj, dekuju. Ja jen mam pocit, ze tahle lecba je nejsetrnejsi, ale je to na vice dni. On ani ten zazvor neni pro kazdeho...

babka
24. led 2024

@2veverka mam to overene na sobe 🙂 Ale kdyz na me neco leze, tak si vezmu minimalne 8 tablet po 4tis. jednotkach behem dne. A uz jsem nebyla snad 5 let nemocna.

2veverka
autor
24. led 2024

@babka Prosím tě, nehodila bys mi odkaz na tvé déčko do IP. Já taky užívám, ale přece jen... teď je mi chřipkovitě, a mám pocit, že to nebude stačit.

babka
25. led 2024

@2veverka poslu 🙂

michaela666
25. led 2024

U nás zabírá velký panák slivovice a jít se vypotit do postele. Čaj z čerstvého zázvoru s medem a hodně citronu. Silný hovězí vývar

tereza_hru
25. led 2024

Betaglukany Biocell za mě nejlepší + H2 Immunity

reeeza
25. led 2024

tak jak jsi dopadla??🙂

2veverka
autor
25. led 2024

@reeeza diky, prave sedim ve vlaku... Ale jei vselijak. I kdyz na to nejhorsi slivka mozna zabrala

reeeza
26. led 2024

🙂

limarka3
Odpověď byla odstraněná