Jaké léky použít při začínající chřipce bez horečky?
Holky, zítra potřebuju na několik dní odjet z domova a něco na mě leze, chřipkovitého, ale spíš viróza bez horečky. Co si prosím vás můžu vzít, abych se mobilizovala? Normálně beru přírodní C, D, rakytník, grep, ale to je teď slabota...
Dej si dva i tři panáky slivovice nebo vodky ( vím, je to dost, ale vypálí to červa) a zkus být v posteli, třeba se i vypoť.
Moc nejez, jinak tělo využije většinu energie na trávení namísto boj s virem.
Nakrájej si citron na kostičky a třeba pomeranč, jez hlavně citrusy.
Zatím bych si nebrala ani léky na sražení teploty, zvýšená teplota je potřebná k boji s viry.
Takhle to dělám já a pomáhá to!
@janule0123
@reeeza jj, holky, i nas o tom babi taky vzdycky mluvila, ale ja jsem se drzela zpatky🙂 za jak dlouho to obvykle zabere?
samahan pry zabira 🤷
@2veverka Ahoj, často se mi podaří virózu zarazit, aby se nerozjela. Pomáhá mi zázvorový čaj s medem a citronem, hodně pít - i bylinkové čaje, navýšit C, případně lichořeřišnice, echinacea, odpočinek, spánek. Někdy i vana s epsomskou solí, ale záleží, jak mi je, teplou vodu miluju a dělá mi dobře. Držím palce!
Citrusy tělo ochlazují - jsou pro lidi žijící v horku, dává mi to smysl, spíš bych volila rakytník a tu cibuli, kvašené zelí apod.
Alkohol bych tedy vůbec nepila, ale sama jsem z j. Moravy a trocha slivovice je pro mě lék. 😁
U nás zabírá velký panák slivovice a jít se vypotit do postele. Čaj z čerstvého zázvoru s medem a hodně citronu. Silný hovězí vývar
Betaglukany Biocell za mě nejlepší + H2 Immunity
tak jak jsi dopadla??🙂
🙂

vitamin D, ale vysokou davku