Je bolest kůže způsobená černými muškami z květináčů?
Ahoj asi je to hloupé ale nemůžu nic vygooglit 😅 kalsika létají mi doma z kvetináču mušky 😅 už jsem jednou použila prostředek ale bohužel zabral cca na 14 dní. Jsem v 17tt a mám na břiše, zádech štípance. Manžel, dcera nic ale já se mužů udrbat 😂 jednou sem jí načapala jak na mě leze tak usuzuji že je to od nich nebo ne ?
@titina12 na smutnice doporučuji zmrazené hlístice. Já si je loni koupila v Hornbachu a celou zimu byl klid. Jsou to zachlazená vajíčka, které se rozpustí do vody a zalijí se s nimi kytky. Vylíhnuté larvy se živí larvami smutnic. Na okno pak lepící pásky na hmyz. Létající se zachytí do pásky a larvy žijící v hlíně, sežerou hlístice. A nejedná se spíš o těhotenský exém než štípance? Já měla exém obě těhotenství. Na břiše to vypadalo jako štípance a strašně to svědilo. Drbala jsem se pak i celá, odeznělo to po porodu. Pupínky jsem si mazala zinkovou mastí a zbytek těla klasickým krémem proti suché kůži.
na smutnice je dobre hnojivo s pomerancovym olejem 👍

Pochybuji, stále jsou doma zalezlí komáři. Ještě jsem neslyšela, že by mušky z květináčů štípaly. Pokud se ti to nezdá, tak vše přesadit, substrát propařit. Poslední možnost květiny vyhodit.