icon

Je bolest kůže způsobená černými muškami z květináčů?

titina12
5. pro 2024

Ahoj asi je to hloupé ale nemůžu nic vygooglit 😅 kalsika létají mi doma z kvetináču mušky 😅 už jsem jednou použila prostředek ale bohužel zabral cca na 14 dní. Jsem v 17tt a mám na břiše, zádech štípance. Manžel, dcera nic ale já se mužů udrbat 😂 jednou sem jí načapala jak na mě leze tak usuzuji že je to od nich nebo ne ?

1pomnenka
5. pro 2024

Pochybuji, stále jsou doma zalezlí komáři. Ještě jsem neslyšela, že by mušky z květináčů štípaly. Pokud se ti to nezdá, tak vše přesadit, substrát propařit. Poslední možnost květiny vyhodit.

vanessia7
5. pro 2024

@1pomnenka Ale ano, je to tak, některé tyto malé mušky umí tak poštípat, že štípanec od komára je vůči tomu nic.

titina12
autor
5. pro 2024

@1pomnenka komára bych poznala a za pár dní by zmizel ale tohle furt přetrvává 😂 dcera ani manžel poštípání nejsou 😅 jsem z toho jelen. A přísahám ze ty svině lítají jen na mě 😂 si na mě pochodují 😄 asi mám prostě sladkou krev nebo jim voním 😂

cherie24
5. pro 2024

@vanessia7 smutnice určitě ne. Ty neštípou, to je zas akorát šíření paniky. 😉 Z mušek štípou muchnice a od těch je to pekelná bolest, to nebude ten případ a občas umí štípnout koutule, ale tu nezajímají květináče.

cherie24
5. pro 2024

@titina12 na smutnice doporučuji zmrazené hlístice. Já si je loni koupila v Hornbachu a celou zimu byl klid. Jsou to zachlazená vajíčka, které se rozpustí do vody a zalijí se s nimi kytky. Vylíhnuté larvy se živí larvami smutnic. Na okno pak lepící pásky na hmyz. Létající se zachytí do pásky a larvy žijící v hlíně, sežerou hlístice. A nejedná se spíš o těhotenský exém než štípance? Já měla exém obě těhotenství. Na břiše to vypadalo jako štípance a strašně to svědilo. Drbala jsem se pak i celá, odeznělo to po porodu. Pupínky jsem si mazala zinkovou mastí a zbytek těla klasickým krémem proti suché kůži.

titina12
autor
5. pro 2024

@cherie24 žádnou paniku nemám jen se snažím přijít na to co to je 😄

titina12
autor
5. pro 2024

@cherie24 moc děkuji za radu co se týče mušek 😇 a asi máte pravdu že to bude ekzém.

petramana
5. pro 2024

na smutnice je dobre hnojivo s pomerancovym olejem 👍