icon

Je cysta na štítné žláze vážným problémem?

10. črc 2023

Byla jsem na orl a zjistily mě asi cystu na štítné žláze . Moc mě dr neřekla že chce aby mě viděli ještě v nemocnici . Tak jestli tu je někdo to tomu rozumí a napsal by mi k tomu jestli to je vážny nebo maličkost ,nebo něco k tomu .
Zpráva od orl - Pravý lalok títné žlázy je velikost 43 x 13 x 15 mm ( 4,13 cm) jeho struktura je hemogenní. Levý lalok 43 x 18x 15 mm ( 6,01 ). V dolní polovině žlázy je oválny útvar s četnými cystami a septy, velikost 19 x 11x 10 mm . Isthmus asi 3 mm. Podčelistní žlázy 30x 13 , parotis v kaudě šíře 13 mm . Na velkých cevách bez zvláštnosti . Uzliny nenacházím .
rez. nezvětšená štítná žláza, cystický ademon nebo septonová cysta v dolní polovině levého laloku .
Děkuji jestli někdo bude vědět ,bojím se at to není nic vážnyho

kolunka
10. črc 2023

Nejsem zdravotník, ale už přes 15 let sledována s uzlíky na štítné žláze -UZ, na začátku udělaná biopsie. Dodnes naštěstí beze změn. Jen pro uklidnění od laika - tím že se zobrazovací přístroje zdokonalují, tak třeba ty uzlíky ke sledování má čím dál víc lidí a moje pani doktorka to hlídá, ale neindikuje každý k operaci..minule mi řekla, že by musela posílat každého druhého pecienta...mimochodem..vás posílají z ORL..mě ten uzlík našli také při hledání příčin úplně něčeho jiného...