Jak se žije bez štítné žlázy?

yner
16. srp 2014

Jelikoz mi nasli na stitne zlaze 2 uzly o velikosti cca 2cm mi bylo doporuceno odstraneni stitne zlazy, i kdyz biopsie dopadla dobre. Jinak zadne problemy nemam, stitka mi funguje dobre, proto mam strach,aby nejake problemy po operaci nenastaly. prosim jestli tu nekdo jste bez stitne zlazy , mate nejake problemy napr. tloustnuti,deprese, buseni srdce atd. ?Nebo je vse v pohode🙂 . Take by me zajimalo jak dlouho vam trvalo nez jste se po operaci vratili do prace. Moc dekuji za kazdy prispevek.

evulina77
16. srp 2014

mamča nemá štítku už asi 7 let, musí brát každý den léky, musí je brát pravidelně a do konce života. Po operaci se jí lépe dýchá a řekla bych, že je jako předtím.

alena36
17. srp 2014

mamka má taky odstraněnou štítnou žlázu, každý den 1 pilulku, jinak je jako dřív. Je v důchodu, takže do práce už nemusela.

lenicka07
17. srp 2014

@yner Mojí mamce odstranili štítnou žlázu v 36 letech, musí akorát brát každý den prášek, jinak si na nic nestěžovala, žádné přímé důsledky operace neměla. Návrat do práce byl po delší době, protože musela pak absolvovat nějakou terapii radioaktivním jodem, takže to bylo v řádu měsíců. Kolegyni v práci brali půlku štítné žlázy a návrat do práce měla jestli si dobře pamatuji po 6 či 7 týdnech.

naomi6
18. srp 2014

@yner Ahoj, já jsem byla na operaci štítné žlázy v roce 2007. Odstranili mi ji celou. Měla jsem hyperfunkci a bylo mi strašně zle. Měla jsem šílené stavy - úbytek váhy, nespavost, padání vlasů, nervozita, svědění kůže, bušení srdce, psychická nevyrovnanost. léčila jsem se asi půl roku, ale léky mi nezabíraly, takže mi moje doktorka doporučila operaci s tím, že ženám, které ještě nerodily, se doporučuje odstranit celou ŠŽ. Operace byla naprosto v pohodě, jizva není vůbec vidět a žije se mi báječně. Jsem šťastná, že jsem operaci podstoupila. Od té doby je mi dobře, nemám žádná omezení, obě těhotenství naprosto vpořádku. Jen musím celoživotně na ráno na lačno sníst prášek, to je vše. Takže za mě je to skvělá věc a nelituju toho, stejně by mě ta operace jednou čekala. Držím palce a nemusíš se ničeho bát.

naomi6
18. srp 2014

@yner Jo a ještě jsem zapomněla dopsat, že do práce jsem se vracela asi po 6 týdnech.

yner
autor
18. srp 2014

Holk moc dekuji za pozitivni prispevky 😉 A naomi6 jakou davku denne beres?

naomi6
19. srp 2014

@yner Beru Euthyrox 100 a to jeden prášek denně, vždy ráno na lačno. Měla by se dodržovat půl hodina, pak se můžeš nasnídat. Někdo to ale nedodržuje, já ano, protože je to důležité, aby se ten hormon dobře vstřebal. Na kontroly chodím 2x do roka a vždy je vše v pořádku. Jen když jsem byla těhotná, tak mi paní doktorka trochu zvedla dávku - o víkendech jsem brala 1 a půl prášku, ve všední dny jen jeden.

yner
autor
19. srp 2014

ja doufam,ze na tom budu tak dobre jako vy @naomi6 🙂

kami1984
19. srp 2014

Ja stitku nemam pres rok, ted v tehu beru 112mg, ja kvuli migrenam vecer. Jsem vice unavenejsi, ale jinak nepocituji zmenu🙂 jen musim po porodu zacit na sobe makat a shodit kila nabrana diky stitce.. Mel ajsme GB chorobu a autoimunitni zanet. Obcas buseni srdce je a trosku nalady🙂
ale porad je to 100:1, co bylo predtim.. ja teda hodne zhubla, pak dost nabrala, svedilo me vse, vypadala pulka vlasu-mela jsem lysiny, srdce mi chtelo vyskocit, malatnost, neskutecne poceni....

kami1984
19. srp 2014

Jinak na fcb je super skupinka, kde si vzajemne radime...

yner
autor
19. srp 2014

Kamco ja v te skupince asi jsem 🙂

kami1984
20. srp 2014

@yner 🙂))

janiseq97
20. srp 2014

také mám dva uzly na míry si nevzpomenu a nevím co je lepší zda to mít nebo to nechat odstranit. Prášek musím brát tak i tak.. asi kdybych si mohla vybrat tak si ji nechám odstranit 🙂

yner
autor
20. srp 2014

ja prave ted zadne prasky nejim

kajule
16. zář 2014

@yner Já ji nemám od února 2014, beru 3x týdně Letrox 100 a 4x 150. Pravidelně jezdím na kontroly a jednou za rok na kontrolu do Motola. Nepociťuju žádné problémy. Mám dvě děti a teď čekám třetí, tak snad bude zase vše v pořádku. Otěhotněla jsem vždy bez problémů.

ajurka
16. zář 2014

@kajule chtela bych se zeptat.. jak dlouho jste v nemocnici po te operaci? A boli to? Jak je to pak treba s jidlem pitim?

ajurka
16. zář 2014

@kami1984 mohu se zeptat jak se ta skupinka jmenuje?

kajule
16. zář 2014

@ajurka Tak na operaci jsem byla v Motole a byla jsem tam celkem asi týden. Už si přesně nepamatuju, jak to bylo s jídlem. Možná jsem měla ze začátku hlavně kašovitou stravu, ale jinak co se týče potravin omezení nebylo. Za dva měsíce jsem jela léčbu v jódu, což je standardní postup a to byl trochu záhul na psychiku. Tam jste 14 dní v podstatě zavřená na pokoji z kterého nemůžete ven většinou ještě s jednou paní. Po té dávce jódu se čtyři dny nesmíte mít atd., abyste to udržela v sobě. Pak se jede za rok znovu, ale to už tam nemusíte být takovou dobu, záleží na výsledcích. Já je měla dobré, takže tu léčebnou dávku už jsem ani nedostala a byla jsem na oddělení o patro výš, kde jsme mohli aspoň do společenské místnosti. Potom jsem tam byla v roce 2009, kdy jsem taky dostala taky jen diagnostickou dávku a byla tam týden. Další hospitalizaci mám plánovanou 2014 až 2016 podle stavu. Každopádně vloni výsledky v pořádku a teď jsem těhotná, takže doufám, že až za ty dva roky. To je věc s kterou se potom už musí počítat, ale dá se to snášet. A pokud mohu doporučit, tak operaci v Motole. Měla jsem možnost vidět paní, které tam přijeli z různých koutů ČR i na další operaci, jelikož jinde udělali něco špatně. Já měla vše bez problémů a moje jizva i dva měsíce po operaci vypadala líp než jejich třeba po několika letech. Já pokud to někomu neřeknu, tak si toho ani nevšimne a když řeknu, tak musí hledat, aby ji našel. 🙂

ajurka
16. zář 2014

@kajule doufám, tedy že nebudu muset jít.. nejde mi tak o tu operaci ale o kluka... je mu půl roku.. v prosinci jdu na kontrollu.. pokud se nezvětší uzel ok.. pokud jo budu muset jít.. 😔

kajule
16. zář 2014

@ajurka Já zpětně nelituju a rozhodně bych šla znovu. Ale chápu, že se ti nechce od malého.

ajurka
16. zář 2014

@kajule jo jo jde mi jen o to... když to pujde odložit.. tak to nechám.. stále ho kojím..

yner
autor
20. zář 2014

@kajule váš příspěvek mě potěšil, že nemáte žádné problémy 🙂. Já jdu na sono v pondělí tak jsem zvědavá kdy budu na operaci muset.

klea81
Autor odpověď smazal
Zobraz
losice
1. lis 2018

Ahoj holky, jsem hrozny hypochondr, a tento tyden jsem si nasla bouli/zdureninu/cosi zvetseneho na krku. Je to vlevo, mezi ohryzkem a klicni kosti. Zacala jsem hned plasit, k doktorce se dostanu az pristi stredu. Napadla mne bud stitna zlaza, nebo uzliny. Je tu nekdo, komu se takto prislo na problem se stitnou zlazou, bez toho, aby byly jine priznaky? Nastydla nebo jinak nemocna nejsem. Diky za prispevky.

klea81
1. lis 2018

@losice může a nemusí to být, vygoogli si obrázek zvětšené strumy, já třeba bouli na krku měla a jiné příznaky moc ne