icon

Je heliobakter parazit? Zkušenosti s léčbou žaludečních problémů

aduska17
25. říj 2022

Dobrý den potřebuju radu mám problémy žaludeční zistili mi heliobakter že stolici a krve .nasadili mi 2 druhy antibiotik prosím vás je to parazit díky za odpověď

barulina
25. říj 2022

@aduska17 je to bakterie

barulina
25. říj 2022

@aduska17 mamko každý, ovšem když se přemnoží, je potřeba antibiotiky zalecit

zlataberta
25. říj 2022

Je to bakterie, proto se léčí antibiotiky, taky jsem ho měla, měla jsem trojkombinaci antibiotik a nějaké léky na zklidnění žaludku....neléčený může vyvolat žaludeční vředy, nebo zánět žaludku.

aduska17
autor
25. říj 2022

Já mám dva druhy antibiotik Klacid a Duomox

zlataberta
25. říj 2022

@aduska17 já už si na názvy nevzpomenu😀

mishka87
25. říj 2022

Bakterie Helicobacter pylori a tak nějak se jí úplně nezbavíš. Jen ti jí antibiotiky srovnají "do normálu". A co si pamatuju ze školy, budeš mít pak nějaká celoživotní omezení ve stravě. Pamatuju si jen, že se nesmí káva, čokoláda a nějaký ten alkohol. Víc už si nevzpomenu.

mishka87
25. říj 2022

Našla jsem třeba tohle:
Helicobacter pylori dieta:
Omezte kávu, čokoládu, silný černý čaj. Tyto potraviny obsahují kofein, který dráždí žaludek.
Omezte nealkoholické šumivé nápoje. Mohou způsobit bolest žaludku, pálení žáhy a reflux.
Omezte alkoholické nápoje. Jejich konzumace zhoršuje zánět žaludeční sliznice.
Omezte kyselé ovoce, především citron, pomeranč a ananas. Mohou způsobit bolest žaludku a pálení žáhy.
Omezte pepř a kořeněná jídla. Zcela nevhodná potraviny jsou: sójová omáčka, worcester omáčka, kečup, majonéza, česnekové omáčky a bujóny.
Omezte tučná masa. Tučné sýry. Smažené jídlo. Tyto potraviny jsou velmi tučné a doba jejich trávení je dlouhá, a tak dochází k většímu podráždění žaludku.
Vyřaďte konzervované potraviny, především potraviny v konzervách. Kvůli vysokému obsahu konzervačních látek a chemických přísad mohou dráždit žaludek a střeva.
Přestaňte kouřit.
zdroj: https://www.masticha.cz/helicobacter-pylori/

aduska17
autor
25. říj 2022

@mishka87 tohle sem citala

aduska17
autor
25. říj 2022

@mishka87 kávu nepiju a čokoláda mi momentálně nechutí se mi hnusí když vidím něco čokoládové je mi špatné a to nemusím ani jíst

barulina
25. říj 2022

@mishka87 měla jsem, prelecili, a žádné omezení nemam

mishka87
25. říj 2022

@barulina Jde spíš o to, že bez potravinových omezení má tendenci se vracet. Teď si možná bez potíží, ale počítej s tím, že ve vyšším věku se ti to bude pravidelně vracet.

aduska17
autor
25. říj 2022

Mám jednu otázku když půjdu na WC na velku tak to ze mne vyjde ven z tych antibiotik?