icon

Je jedno, čím se mažu?

nellilie
21. čer 2015

Ahoj, vím že tu jsou mraky diskusí na toto mazací téma, ale stejně by mě zajímaly vaše postřehy na "různá mazadla" od mazadel na strie počínaje po vlka konče 🙂 Rozhoduji se jestli si právě nějakou tu mast koupit nebo mazat čímkoli co se mi holt namane pod ruku 🙂 Genetika udělá u každého svoje, ale i tak 🙂

Strana
z2
pigpeppa
21. čer 2015

Kokosák

lucaaak
21. čer 2015

Ja myslím, ze to je jedno, je to dano elasticitou kuze. Ja mam bepanthen proti striim, pouziju tak dvakrat tydne, jsem lempl, jinak se mazu beznym kremem po sprse, a to jeste ne vzdy. Strie se mi na brise presto vubec neudelaly, rodim za cca mesic. U prvni to bylo s tim mazanim obdobne a taky nic. Kamaradka maze 2x denne a je popraskana silene ☹

nellilie
autor
21. čer 2015

Kokosák sem tam použiju, musím říct že je mi příjemnej, ale kdesi jsem četla o bepanthenu že není k zahození ale docela mě odrazuje cena. Ale přiznám se že to s tím mazáním taky zrovna dvakrát nepřeháním:D Většinou už se mi jednoduše nechce 🙂
Ale ten kokosák mi ze začátku hrozně chutnal, tak málem skončil ve mně než na mně🙂

ladie
21. čer 2015

Je to uplne jedno. Hlavni je mazat a u toho promasirovat 🙂

eemilka
21. čer 2015

Já jsem se mazala kvalitními rostlinnými oleji (olivový, slunečnicový, lněný, super by určitě byl i již zmíněný kokosový). Ve vyšších měsících těhotenství jsem navíc jedla kolagen (Colafit). Strie po porodu žádné nemám.

nellilie
autor
21. čer 2015

Když už jsme se dostaly i k těm masážím, myslíte že pomáhá rozmasírování celulitidy masážní houbou a rozmasírováváním olejíčky? Je mi jasné že je teď prima si pouštět studenou a vlažnou vodu celkově na nohy ale přiznám se, že se mi do té studené tedy vůbec nechce:D Jsem spíše odjakživa spíš štíhlejší, ale od doby co pravidelně nechodím trasy do školy a na klubovnu a navíc co jsem otěhotněla, tak mě ta potvora dostihla už taky🙂

petrasipkova1
21. čer 2015

já mazala už dřív a od prvního dne těhotenství dvakrát denně, takže za těch 9 měsíců jsem vyzkoušela fůru krémů a olejů, kokosový, olivový, elasiq, indulona .... všelicos a asi před dvěma týdny se mi udělala první strie, tj asi tři týdny před porodem, a tvoří se další, takže mazáním to fakt nebude. Jinak mazal manžel a masíroval, tak jsem ráda, že vidí, že za to opravdu nemůžu 😀 Jinak se mi teda zatím udělaly na jedné straně břicha úplně dole, tak jsem zvědavá co to udělá dál, kéž by to takhle zůstalo, nevypadá to ještě tak děsivě.

mandarinkka
21. čer 2015

Já jsem se mazala olejem proti striím z rosmana celé těhotenství alespoň jednou denně, většinou spíš dvakrát a nemohla jsem si vynachválit, že mi bříško vůbec nepopraskalo.. No a přišel 35 týden, objevila se první strie a teď mám den po termínu a břicho rozpraskaný jako blázen... Mažu se pořád, ale praská to dál, takže podle mě je asi jedno čím mažeš, záleží na kůži a na tom, jak rychle ti břicho vyskočí...🙂

nellilie
autor
21. čer 2015

Možná by se to dalo uplatnit jako kamufláž v džungli 🙂 Ale tož ty děti za nějaký ten šrám stojí🙂 Myslím že taky manžela zaúkoluji když sama to tak flákám🙂 Aspoň pro dobrej pocit.

eemilka
21. čer 2015

Nechci, aby tady zapadla moje druhá rada, tak to ještě jednou zmíním. Zkusila bych se zamyslet nad svou stravou, a případně doplnit kolagen či nějaký jiný potravinový doplněk, který příznivě ovlivňuje kvalitu kůže.

betelgeuzz
21. čer 2015

Já mazala jak kdy, vždy za těhotenství jsem vymazala jeden olej weleda a nemám ani jednu strii. Podlě mě je to spíš o genetice, někdo nemaže a strie nemá, jiný může mazat vším možným a stejně je mít bude.

nellilie
autor
21. čer 2015

Určitě nezapadla, jen jsem ji nekomentovala, přemýšlím jestli má sulc podobnou funkci jako kolagen v pilulkách 🙂 Ale vitamínovým doplňkům a podobně se rozhodně nebráním 🙂

nellilie
autor
21. čer 2015

A zkoušel tu někdo ten Elasti-Q co tu běhá reklama?🙂 A opravdu třeba ten Bepanthen nelepí a je příjemnej jak se o něm uvádí?

halina0101
21. čer 2015

Cim se mazes je uplne jedno, nejdulezitejsi je stejne genetika a pak snad pravidelnost masaze.

evavanda
21. čer 2015

Mažu se každý den 1 x po koupání Bepanthenem na strie v těhotenství.
Jsem 31. tt, zatím mám načaté druhé balení a strie nemám 🙂

melodygirl
21. čer 2015

Myslím, že je rozhodující genetika, já nemazala cíleně ničím, jen klasickými krémy občas a neměla jsem ani jednu strii

nellilie
autor
21. čer 2015

@evavanda a jakou má konzistenci Bepanthen? A voní nějak?

sannnya
21. čer 2015

ahoj, opravdu je jedno jak často a čím mažeš, já jela poctivě, myslela jsem si, že mám vyhráno a teď týden před porodem se mi začaly dělat strie. Hlavně, že se všude píše, že pokud se neudělají docca 7-8 měsíce, neudělají se vůbec.... ☹

nellilie
autor
21. čer 2015

Tak jsem kde jsem byla:D Koukám asi nemá moc cenu kupovat něco drahýho.

sannnya
21. čer 2015

@nellilie asi nějak tak, mazej čímkoliv pro dobrý pocit a doufej, že jsi dobře geneticky vybavená, aby ta kůže nepopraskala......je to kruté, ale je to tak

evavanda
21. čer 2015

@nellilie Je to normální bílý krém lehčí konzistence, snadno se roztírá, nezanechává žádnou mastnou stopu, dobře se vstřebá. Je to tuba s pumpičkou, což je moc fajn. Jinak mně osobně sedí, strie nemám, tak jsem u něj zůstala. Jak zde bylo psáno, patří k těm dražším, ale zase jsem teprve u druhé tuby na konci sedmého měsíce při mazání 1 x denně. Aroma má zvláštní, mně tedy vůbec nevoní. To je jediné, co mi na něm nevyhovuje.
http://www.nej-apatyka.cz/2778331-bepanthen-kre...

arwie
21. čer 2015

Já jsem mazala a mažu (čekáme 3. mimi) měsíčkovým kojeneckým olejem od Welledy 1x denně vždy po koupání hned od začátku těhotenství. Strie se neobjevila žádná a že jich jinak mám z období puberty mám...a to jsem v té době nevážila ani 50kg...tak si myslím, že na tom mazání přeci jenom něco bude 🙂

nellilie
autor
21. čer 2015

@evavanda děkuju🙂

bobulka_216
21. čer 2015

genetika je genetika ... mažu se pořád, ne jen v těhu 🙂 v těhu jsem si koupila olejiček od weledy cca za 400kč a nepomohl ... mam popraskané břicho dost červené, ošklivé 🙂 ja k tomu mám předpoklady ale 🙂 takže jsem věděla, že se nevyhnu, ale pro dobrý pocit proč ne 🙂 ale na to nepotřebuješ žadne spešl kremy

mau9
21. čer 2015

taky se připojuji - genetika je základ, já se nijak extra nemazala, břicho obří a nemám ani strii

nellilie
autor
21. čer 2015

Tak koukám že se mamce kouknu na břicho:D Ať zjistím tu rodovou genetiku 🙂 🙂 🙂

eemilka
21. čer 2015

@nellilie Jasně, prasečí kůžička, huspenina, tlačenky atd. jsou výbornou alternativou potravinových doplňků 🙂

craki
21. čer 2015

Já se mazala asi od pulky těhotenství s Elastiq Exklusive a nemam ani jednu strii. A ze jich mamka na břiše ma... ;) Ale já mam celkove mastnejsi pleť po tatkovi a na něm strie jaksi vysledovat nelze :D

alubif
21. čer 2015

Aviril baby olejíček, dnes po porodu bez strii 🙂

simdan
22. čer 2015

Je úplně jedno čím,doporučuji Aviril olejíček,ten jsem používala v prvním těhu,po strii ani památka,u druhého jsem investovala do drahých speciálních krémů na strie a popraskala jsem kolem pupíku a nyní opět olejíček Aviril a spokojenost,jsou to vše reklamy na zbytečně předražené krémy,které nepomůžou pokud je sklon k popraskání,takže bych si s tím hlavu nelámala,hlavně mazat.I když znám maminky,které se nemazaly ničím a strie nemají,naopak i takové co aj 3x denně masírovaly a strie mají 😉

Strana
z2