icon

Je mi 43 let. Mohu mít menopauzu?

7. únor 2026

Ahoj všem, je mi téměř 43 let a poslední dva měsíce se cítím divně. Mám často návaly, bolí mě klouby a hlava, přibrala jsem a jsem pořád unavená. Myslíte, že to může být menopauza?

1pomnenka
8. únor 2026

Může to být perimenopauza. Není nic jednoduššího než si zajít na gyndu na krev a budeš mít jasno.

miryp
8. únor 2026

Doporučuji youtube kanál Hackni život, máš tam témata pro ženy po čtyřicítce, včetně rad, jak období perimenopauzy přežít a ulevit si.

afina
Včera v 09:36

Ano, klidně to může být i perimenopauza. 🙂 Nejlépe asi uděláš, když si promluvíš se svým gynekologem. 🙂

autor
Včera v 09:40
@afina

Ano, klidně to může být i perimenopauza. 🙂 Nejlépe asi uděláš, když si promluvíš se svým gynekologem. 🙂

@afina S MUDr. jsem mluvila a jsem celkem v šoku. Prý to bude ono a rovnou že napíše hormony bez odběru krve – které já samozřejmě nechci. Antikoncepci také nechci, protože máme v rodině trombózu a sama s tím mám problém. Zkusím tedy něco přírodního.

1pomnenka
Včera v 09:51
@anonym_autor

@afina S MUDr. jsem mluvila a jsem celkem v šoku. Prý to bude ono a rovnou že napíše hormony bez odběru krve – které já samozřejmě nechci. Antikoncepci také nechci, protože máme v rodině trombózu a sama s tím mám problém. Zkusím tedy něco přírodního.

@anonym_autor Nechápu, že ti nechce odebrat krev a rovnou by ti psala hormony. To nemůže myslet vážně. Kamarádky si chválí tohle, teď je akce 2+2 zdarma. Jinak obecně ty přírodní věci jsou slaboučké, nečekej zázraky. Ale ty se nedají čekat ani od hormonů. Jen 1 žena z 10 má přechod bez příznaků. Já tedy žádnou neznám.
https://www.cbdway.cz/cbd-gummies-bears/

autor
Včera v 10:03
@1pomnenka

@anonym_autor Nechápu, že ti nechce odebrat krev a rovnou by ti psala hormony. To nemůže myslet vážně. Kamarádky si chválí tohle, teď je akce 2+2 zdarma. Jinak obecně ty přírodní věci jsou slaboučké, nečekej zázraky. Ale ty se nedají čekat ani od hormonů. Jen 1 žena z 10 má přechod bez příznaků. Já tedy žádnou neznám.
https://www.cbdway.cz/cbd-gummies-bears/

@1pomnenka Mně se to nelíbí, zkusím v lékárně koupit test a popřípadě ty přírodní doplňky stravy. Díky za tip.

miryp
Včera v 10:09
@anonym_autor

@anonym_autor nevím, zda bych chtěla být v péči někoho, kdo přistupuje k tomuto období způsobem "jo, to bude ono, dám Vám hormony" :/
Ještě mě teď napadlo, že zuzkasim v jiné diskuzi věnované (peri)menopauze doporučovala knihu Žena v ohni od Sleily de Liz ;)