icon

Je možné, že antibiotika ihned vyléčí zánět močového měchýře?

29. dub 2022

Dobrý den, pracují ve zdravotnictví. Trpím opakovanými záněty močaku zvláštní je že, když se to objeví tak z ničeho nic a hned při prvním čůrání mám krev v moči a né málo, byl už večer, vzala jsem si moč z domu s sebou a jela na chir. ambulanci protože urologická už byla zavřená, s tím se jsem dostala atb, které jsem si hned vzala a ty samé jsem si na druhý den vyzvedla na recept, když jsem šla už normálně od svého urologa. On mi řekl že v té včerejší moči je velký nalez, velké množství erytrocytu a leukovytu- ta moc byla na pohled do cervena.Tu první dávku jsem si vzala 500mg chirurg asi moc nevěděl, urolog mi na druhý den řekl že je to na moji váhu dávka jak pro koně a řekl že mám brát půlku ráno a půlku vecer. S tím že když už jsem tam byla tak chtěl vzít moc na kultivaci a už jsem jsem čurala tam moč byla pěkně jantarová. Výsledek vyšel takový že mám moč sterilní bez žádného nálezu oproti včerejšku říkal že ho to hodně zaraží opakoval mi to nekolikrat že ho to zaráží.Cítila jsem se že si myslí že si vymýšlím. Myslíte že je to možné aby to hned tak zabralo a na druhý den už moc sterilní?

zmrzlinka
29. dub 2022

U dětí se třeba nejdříve odebere moč na kultivaci a až pak se poda první dávka ATB.Naši doktoři na oddělení tvrdí ,že první dávka ATB ovlivňuje výsledek ...

gbp
29. dub 2022

me urolog vzdy rekl, ze musim nejdriv poslat moc na kultivaci a az pak si vzit atb, jinak ze to nema cenu 🤷🏼‍♀️
jestli se ti to opakuje casto, zkousela si urivac? me to moc pomohlo 👍

autor
29. dub 2022

@zmrzlinka no úplně jsem si přišla jak simulant. To dává smysl, ale chirurga to asi nenapadlo nevím..když tam byl jako záskok

autor
29. dub 2022

@gbp to dává smysl děkuju zkusim

neomenia
29. dub 2022

Ano, jediná dávka antibiotik může udělat nález už skoro nebo úplně normální.