icon

Je normální, když lékařka odmítne PCR test bez internetu?

4. bře 2022

Zajímalo by mě, zda je normální tento přístup lékařky. V úterý mému otci (63let)začalo být blbě, měl i horečku tak si udělal test na covid, pozitivní. Volal tedy k obvodní lékařce. Ta mu řekla že mu žádanku na PCR test nedá, ať se někde zaregistruje sám. Když řekl že ale nemá internet tak mu řekla ať jde tedy za svými dětmi nebo sousedy, že ho někdo zaregistruje. Jen mu řekla v jakých městech dělají PCR, řekla mu i 30 km vzdálené město. A když jí řekl že ale má horečky tak mu řekla že to zvládne dojet i s horečkou. Nakonec jsme ho registrovali, ale volný termín byl až dnes. Od včera má táta silně nateklé krční mandle, nemůže polykat, podle všeho angína. Tak si dnes volal k doktorce, a ta mu řekla že to bude ke covidu, ať si bere paralen, a v pondělí ať jí zavolá výsledky z PCR a uvidí se co dál. A že kdyby mu od toho krku něco bylo tak ať si zavolá záchranku. Je tohle normální přístup?

Strana
z2
lucka662006
5. bře 2022

@veroniquecz Písemně nic nedá a stejně nevyšetří bych tipovala 🙂

lucka662006
5. bře 2022

@ahyt A ve všech jakých případech, je tedy správné tvrdit 63 letému pacientovi, že "to zvládne dojet i s horečkou", 30 km, pokud se mohu zeptat? Na základě informací z telefonického rozhovoru bez setkání s pacientem samozřejmě. MHD paní doktorka myslela po pozitivním antigenním testu, nebo snad ho tam někdo doveze, či má řídit auto a chodit venku s horečkou? Jistě budete mít přesnou a zcela odbornou odpověď, když Vaše studium probíhalo s červeným diplomem, jak jsme se dočetli.

orisek56
5. bře 2022

No normální postup to není, žel bohužel běžný. Obvodaci si zvykli na práci po telefonu, to je realita. Měl by radši do nemocnice.

veroniquecz
6. bře 2022

@lucka662006 ano, znám. Neskutečný přístup. Mámy doktor to zabalil s prvním pozitivním a ještě při odchodu serval pro změnu babiccinu kamarádku co tam leze, když byla asi v kontaktu 🙄🤦🏻‍♀️

veroniquecz
6. bře 2022

@lucka662006 a pokud písemné nic nedá, tak mas v ruce to nahrávání. Protože pak je to slovo proti slovu. A bohužel se většinou věří lékaři.

autor
6. bře 2022

@lucka662006 No můj otec měl podle doktorky jet vlastním autem,ne autobusem. Ale taky to asi není úplně bezpečné, starší člověk s horečkou za volantem.

hanafaustyna
6. bře 2022

Bojím se, že je to normální přístup.ja doktora naštvala, když jsem chtěla PCR test. Schválně mi ho dal za dvě hodiny. Když jsem námitla, že musím zjistit jestli mě tam někdo hodí, tak odsekl, že jsem chtěla termín, tak mám termín. A zavěsil. Chlapíci na pichani na plicích řekl ze to řešit nebude,ať si zavolá záchranku. Takže bych řekla,že tak se teď doktori chovají

lennus
6. bře 2022

Kontaktovala bych jiného lékaře nebo pohotovost, toto je přesně ten důvod, proč tolik lidí skončilo na JIP a někteří to nezvládli, je tu hrozně zanedbaná primární péče a mluvil o tom třeba prof. Beran, že ti lidi se neléčí, jsou odkázáni na sebe. Moje mamka s tím má podobné zkušenosti, a to ani neměla kovida. Začněte to prosím řešit jinde a co nejdříve! Držím palce

Strana
z2