icon

Je ureaplasma skutečně nevyléčitelná nemoc? Zkušenosti a rady

aldarena
18. pro 2022

Holky, po přečtení diskuze jsem naprosto zoufalá. Copak je to nevyléčitelné? Mám již rok obtíže, bolesti. Ureaplasma potvrzena 3x, naposledy po 4.negativni, ale obtíže pořád. S manželem už rok nespim. Celý rok jen po vyšetřeních. Ničí mě to doslova život. Cítím to celý den jen večer když usnu mám klid. Při každém kroku diskomfort, pícháji mě vlastní chloupky i když je oholim. Bolesti a mravenčení v podbřišku, škubání moc.trubice. Takhle se přece nedá žít! Za rok 8. ATB. Mám úžasné děti, manžela a nedokážu si je užít, pořád pořád na to myslím, jelikož to ani na vteřinu nedá pokoj. Ráno se ani nechci probudit. Píšete, že to máte i 10 let. To přece není možné.....Zjistila jsem, že existuje testovací sada s 11 druhy ATB, kde se zjistí citlivost jaká ATB zaberou. Mě to samozřejmě nedělali..... Jaká já vaše zkušenost, opravdu zaberou jen antidepresiva??? Děkuji vám všem co napíšete.

cherie24
18. pro 2022

@aldarena a co biorezonance? Mě jí dělala přímo moje gynekoložka. Má jí v ordinaci a zkoušela jaká antibiotika by mi zabrala. Mě ureu jednou zjistili zcela náhodou, když jsem šla s mojí spolubydlící na vyšetření pohlavních chorob. Ona neměla čisté svědomí, ale bála se tam jít sama. Já jsem tam tenkrát šla s tím, že pro mě se stálým partnerem, je to jen taková sranda akce. A nakonec jsem já odcházela s Ureou a ona čistá. 🙈 Dali mi na to jedny antibiotika na 2 týdny + Macmiror. Na ten mám alergii, takže bolesti břicha a krvácení a antibiotika nezabrala. Pak jsem brala jiná skoro 3 týdny a to už zabralo. Partner se taky léčil na 2x. A pak nový partner a po 4 letech mi to zjistili zase. 🤦 Jenže já teďka kojím, takže jsem to zatím neřešila. Doktorka mi jen řekla, jaká antibiotika by zabrala a že ty se při kojení nedoporučují a že jiná antibiotika by s největší pravděpodobností nezabrala. Taky říkala, že si to člověk klidně může přinést i z bazénu, sauny a že je to takové ošemetné s toutou bakterií. Tak si docela říkám, zda to pak řešit nebo ne. Ale přijde mi, že bordel v těle mi to dělá trochu taky. 🤷

neomenia
18. pro 2022

Co jsi brala, Doxybene nebo jiný doxy/ tetracyklin? Pokud ano, mělo by to být v pořádku. Pokud je ureaplasma již negativní, obávám se, že to bude v tvé hlavě.

aldarena
autor
18. pro 2022

Moc vám děkuji za tak rychlé odpovědi. Jste úžasné. V lednu 22 mě začalo bolet kolem stydké kosti, kolem klitorisu. Po 2,5 měs. návštěvách u svého gynekologa (nebral stěry, kultivace nic) jsem šla k obvodnímu. V moči zánět, E.coli vysoké hodnoty. Přeléčena Amoksiklavem. Bez účinku. Odeslána na urologii. V dubnu stěr - Ureaplasma pozitivní. Přeléčena Azitroxem, já, manžel a děti jednou dávkou kvůli WC. Mezitím jsem docházela 4x do ambulance pro poševní diskomfort ve FNHK. Tam mě řekl, že ať ureaplasmu neřeším, že to má kdekdo. Našel vysoké PH v pochvě. 2 měsíce zavádění Lactofeel, nepomohlo. Další 2,5 měs. GynoCaps S.R. Lactobacily se povedly obnovit. Urea se neřešila, obtíže se začaly stupňovat. Silné bolesti do podbříšku, zevních rodidel a škubání v moč. trubici. Předepsal mi nakonec Doxyhexal 2x denně 100 mg na 10 dní. Mezitím jsem byla ještě na soukr. gyn. v Praze, tam mě řekla Dr., že 10 dní je málo. Na urologii mě dala celkem na 60 dní Doxyhexal 1x denně + Ciplox 2x denně. Největší bolesti pominuly. Ale diskomfort a silné jakoby mravenčení zůstává. Jako když máte zub v zánětu a vezmete si Ibalgin. Bolest je utlumená, ale pořád to cítíte. Na netu jsem si dohledala článek od vedoucí mikrobiologie v Brně, že se dá zhotovit citlivost na ATB. Plato s 11 ATB. To se mi nedělalo, prý Doxy zabere vždy. Není to pravda. V článku se uvádí, že ze 7 případů bylo 6 vzorků rezistentní na Klindamiycin, Tetracyklin a Ciprofloxacin. Ofoxacin účinkoval pouze na 43%, takže je jen necelá poloviční šance, že pomůže. Uroložka mě teď vítězoslavně oznámila, že jsem NEGATIVNÍ, ale stěry byly po necelých 4 týdnech. A holky tady hodně psaly, že je třeba jít i po 8 týdnech a také záleží na laborce, jak kvalitní zhotoví test. Ještě musím uvést, že s manželem jsem 22 let, ani jeden neměl jiného sex. partnera, i když vím, že to zní neuvěřitelně. V roce 20,21 jsem byla ve velkém dlouhodobém stresu, onemocněly nám obě děti (molusca po celých tělech, trvalo to rok než se vyléčily) a pak stres z podnikání. Jako u každé nemoci jsem si jistá, že to byl spouštěč. Kdyby vás holky cokoli napadlo, budu vděčná. Asi před 3 měs. mě už uroložka předepsala AD Asentru a GuaCurran...no nepomohlo. Vysadila jsem po měsíci. Ještě mám pokles dělohy, ale to má sestra také a moje obtíže nemá. To důvod nebude. Ve čtvrtek jdu k urogynekologovi. Dám vědět, jak jsem dopadla. Taky jsem byla na RHB, vyšetřena "per rectum" vše ok.

aldarena
autor
Autor odpověď smazal
aldarena
autor
18. pro 2022
aldarena
autor
18. pro 2022

Toto jsem si po roce dohledala sama. MUDr. na to koukala, že to nikdy neslyšela. Že se citlivost na Ureu neprovádí. Až když jsem jsem se neustále dotazovala a donesla jí to, tak ať si to prý seženu. Dá se to objednat přes lékárnu. Cena 5000 Kč pro samoplátce nebo pokud je Dr. ochotný, a má smlouvu, pojišťovně to vykáže laborka.... Třeba to někomu pomůže tahle informace, proto to sem vkládám. Neustálé nasazování ATB naslepo jen ještě více uškodí.

aldarena
autor
18. pro 2022
aldarena
autor
18. pro 2022

zde ten článek

aldarena
autor
18. pro 2022

@cherie24 S tím bazénem máš naprostou pravdu. Nevěřím, že to můžeš chytnout JEN stykem...znám i holky (panny co neměly ani orál. sex), a měly chlamydie apod. chuťovky. Lidi jsou "čuňata", lezou do bazénu se vším...od bradavic, plísní, molusek, sex. nemocí... Můžu se Tě cherie zeptat, jaké máš obtíže? Jak se to projevuje?

camillaq
18. pro 2022

Před pár lety jsem jsem zničeho nic měla neustále zánety močového měchýře. Sotva jsem dobrala ATB, tak za týden znovu zánět. Zjistili mi z moči pozitivní ureaplasma a chlamydie. Po dobrání ATB (brala jsem je asi měsíc v kuse) jsem pořád měla pocit, že nejsem vyléčená. Pocit neustálého pálení, cukání, řezání .....už jsem byla zoufalá, ale někdo mi poradil lichořeřišnici kapky. Kapala podle návodu a potíže vymyzely. Tu bolest stydké kosti jsem měla taky, ale to mi začalo pár měsíců po porodu a během cca roku to přestalo.

aldarena
autor
18. pro 2022

@camillaq ahoj, děkuji za odpověď. Lichořeřišnici jsem také zkoušela, neříkám že nějak dlouho, ale měsíc určitě. Bez účinku. Měla jsem i Urovaxom na 3 mes. behem Urey, pomohl asi jen nepatrně. A teď jsi v pořádku?

sorboni30
18. pro 2022

@aldarena moje mamka má toto celý život..ted před měsícem zánět,.měla ATB. Po 14 dnech byla na kontrolu a prej jak kdyby ATB nebrala. Stále zánět.. řekli ji, ze a takovou ji čeká operace tak nevím co bude dál. Ale vím, že nepije víno, kyselé jídla aby se zánět neobjevil.
Preventivně už ví co jí vadí. Je zdravotník

aldarena
autor
18. pro 2022

Ahoj Sorboni, prosím Tě - napiš, mi jak to může maminka vydržet, jak s tím může fungovat? Já to mám bolesti jako při silném zánětu, a když jsem měla ty nejsilnější bolesti, to bylo hrozné. Nemyslím si, že jsem nějaký slaboch co nic nevydrží. A co chtějí operovat, když je to od bakterie? Jsem abstinent, nekuřák, kávu nepiju.

aldarena
autor
18. pro 2022

@cherie24 Cherie, Tobě dělala v ordinaci citlivost jaká ATB Ti zaberou? To se dělá přece v laboratoři. Biorezonanci jsem četla, ale moc tomu nevěřím.

lenkalubina
18. pro 2022

@aldarena asentra má 6 týdnu než zabere...měsíc je malo! Beru ji sice na jiný problém, ale vysadila jste ji podle mě brzo