icon

Je vyrážka po léčbě svrabem známkou návratu infekce?

zandulak
8. led 2025

Ahoj všichni, týden před Vánoci přišel ex s tím, že má svrab tak ať dojdu s malou, že ho má od ni. Byli jsme u OL ten mi prakticky předepsal infectoscab mezi dveřmi a že přeléčíme už kvůli kontaktu. Tak jsme tím prošli cela rodina. Po 7 dnech jsme se mazali znovu a odešli na 3 dny mimo domov. Po dobu těch 7 dnů jsme spali na nafukovací matraci, naše matrace vystrikane a min 7dni nepoužívané, gauč to samé. Oblečení které jsme nosili v poslední době vyprané, vysušičkované a vyžehlené, točili jsme pak dokola 7 dni jedno a to samé prádlo a ja jej neustale jen prala, susickovala a žehlila. Zbytek ponechán v klidu ve skříni taktéž 7 dni. Pak jsme teda ještě odjeli domů. Po příjezdu jsem vše vyluxovala a leště vyžehlila. A moje otázka zní….dveri se začala cca po týdnu objevovat vyrážka. Vždycky někde, pak zase zmizí a objeví se jinde. Drbe si to chvilku a pak zase třeba půl dne nic. V noci spí (zatím teda). Konzultovala jsem to s OL ten mi řekl, že si myslí, že to svrab nebude. Kozni nemáme, takže když js m volala řekli mi jen, ze namazat se 2x infectem te opravdu mazec, ze je ta kůže proste spálena a dává se dohromady. Je pravda, ze i ja , která nema s kůži problémy mám na rukách uz ekzém a sem tam se mi objeví neco jako beďar. Přikládám fotky. Myslíte si ze se nam to vrátilo nebo proste jsem uz jen paranoidní debil? Díky zábavné postřehy

Je vyrážka po léčbě svrabem známkou návratu infekce?
volfikovi
8. led 2025

Toto nebude svrab , ale poškozená kůže z té masti.. dcera měla svrab chytla jej ve škole a takhle mast nezabrala, svrab se po dvou týdnech zase rozjel tak dostala sirnou mast a po ní měla tak šíleně zničenou kůži. Ale pomohla ..u vás to vypadá spíše na zničenou kůži,ale ještě bych vyčkala jak se to vyvrbi . Dceři na kožním dali nějakou hojivou mast potom a to jí dost pomohlo

zandulak
autor
8. led 2025

@volfikovi a jak jste to poznala? Škrabala se dcera hodně ? Protože ta naše se jakoby poškrábe občas přes den ale jinak nic. Žádný urputný svědění, jak oni popisuju jsem nezaznamenala.

volfikovi
8. led 2025

@zandulak dcera se právě škrabala hlavě mezi prsty na rukách a ty puchýřky byli takové naplněné mírně tekutinou. Měla to nejdříve mezi prsty , poté břicho a pak teprve se objevovali další části těla ale to už jsme mazali tím infectoscabem

zandulak
autor
8. led 2025

@volfikovi takhle to pak vypada v klidu po kortikoidech v masti

volfikovi
8. led 2025

@zandulak tak toto už mi svrab přijde . Ze jsou vidět i cestičky 😱

zandulak
autor
8. led 2025

@volfikovi jenže ona si to prakticky neškrábe. Nebo takhle
Jako podrbe si to, ale proste nevidím nic jako urputného jak popisuji vsude. Tak ja nevim :( K OL se mi nechce ta proste da mast i kdyby to svrab nebyl 🫣🫣🫣a léčili jste se s tim zase všichni?

volfikovi
8. led 2025

@zandulak ano vždycky všichni. Ale nikdo jsme to doma nechytl , vždycky jsme to stihli podchytit

zandulak
autor
8. led 2025

@volfikovi a takhle bříško :(

lutu11
8. led 2025

@zandulak svrab nejlepe poznas tak, ze kdyz si zaleze do teple periny stavaji se zakozky aktivni a zacinaji svedit.

volfikovi
8. led 2025

@zandulak to už je opravdu svrab bohužel

zandulak
autor
8. led 2025

@lutu11 tak to vůbec uz to ma takhle 3 dny a jeste si to ani jednou neposkrabala

zandulak
autor
8. led 2025

@volfikovi me proste nejvíc zaráží, ze ji to nesvědí. Vubec