Jizva po císaři. Co myslíte?

15. pro 2023

Jsem 7 týdnů po druhém císaři. K Dr na kontrolu po 6 nedělí jdu až 2.1. protože Dr nemá dřív čas. Nic mě nebolí (teda nikam zvlášť). Ale dneska.jsem si všimla, že ta jizva je takováhle a vůbec nevím zda je to ok... 😶. Zůstal mi po porodu hnusný převis, špek a možná se to díky tomu hůř hojí.. co myslíte? Nemáte zkušenosti

fafrle
15. pro 2023

Ahoj, jestli tě to nebolí nesvedi neteče z toho nic tak je to v pořádku 🙂

1pomnenka
15. pro 2023

Úplně normální jizva. Každý s hojí jinak, někdo rychle někdo pomalu. Jizva nemokvá, je suchá, neřešila bych.

hezz17
15. pro 2023

Co se ti na tom nezda? Uplne normlani

fafrle
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
hezz17
15. pro 2023

@fafrle ???

badinkova234
15. pro 2023

@hezz17 každá není zdravotnice na gynde (zdráhám se napsat sestřička, to označení si zaslouží málokterá) a jizvu třeba nikdy neměla natož takovouhle 🙂 takže tvá odpověď je klasicky zdravotnicky empatická. Stačí jako vysvětlení?

hezz17
15. pro 2023

@badinkova234 ja se ptam- co se ji na tom nezda. Co je na tom spatneho? Chybi smajlik nebo co? Jizva je normalni.

autor
15. pro 2023

@hezz17 přijde mi že se rozjíždí...

hezz17
15. pro 2023

Podle fotky drzi jak ma. Masiruj, promazavej, mas-li pochybnosti zajdi po vikendu tam kde jsi rodila, zkusi sondickou, jestli nekde neni povolena. Ale z fotky to vypada dobre.

teenyel
15. pro 2023

Za sebe na jizvu po cisari vrele doporucim tejpy. Krasne mi to jizvu stahlo a uz dost brzy po porodu nebyla skoro videt, ze i doktor na kobtrole na gynde to chvalil. Na stridacku jsem mazala mesickovou masti a nechavala tejpovat hned od chvile, co nebyly strupy. Dnes je to 3 mesice po a jizva je hezky zahojena, uz jen aby vybledla, ale to chce cas 🙂

teryem
15. pro 2023

Mám dokonce dva císaře. Mám velký převis, protože mám pupek prostě. Po druhém to bylo náročnější, pustili mě se zhnisanou jizvou, když jsem prijela domů, byla jsem úplně strachy bez sebe, že budu muset zpět. Pořádně jsem ji vymyla antibakteriálním mýdlem, a pak si lehla a vějířem s nadzvedlym pupkem jsem ji ofoukavala do úplného usušení a každou chvíli jsem si ji chodidla omývat a takhle vysušovat. Za chvilku byla v cajku. Za mě, ničím nemazat. Pak to nedýchá a pořád mokva. Já si ji namazala nějakou hojivou mastí na jizvy z lékárny a okamžitě se mi začala rozjíždět a mokvat, takže jsem to omyla a už ničím nemazala. A omyvala jsem ji řapíkem. Máš hezkou jizvu, jenom ji nech víc dýchat.