Karpální tunel-operace. Máte zkušenost s endoskopickou operací?

verunkanatalka
4. bře 2023

Dobrý večer, čeká mě operace karpálního tunelu. MUDr mi dala vybrat ze dvou typů operace. Invazivní a neinvazivní-endoskopická( hrazená pacientem). Má prosím někdo zkušenost s tou endoskopickou operací? Zajímá mě cena, kde se nechat operovat a co mě čeká po operaci…Moc děkuji

goovana
4. bře 2023

@verunkanatalka tady se přidám...také mě čeká operace

1pomnenka
5. bře 2023

Rozdíl je pouze v tom, že se to rychleji hojí. Manžel má invazivní, takže rozříznutá dlaň cca 5 stehů a bolí to jen první noc. Ruka by měla být nahoře, tj. v závěsu a ne volně podél těla. 10. den se vyndají stehy a začne se s rehabilitací. Manžel více jak rok před operací v noci nespal, budil se bolestí, ruku musel protřepávat. Na neinvazivní by nešel, když operatéra nezná. Byla to pravá ruka a pídil se po tom, aby měl lékař celoživotní praxi a aby si pacienti jeho práci chválili. Pokud znáš někoho, kdo si operaci hradil a je s ní spokojen, jdi do toho.

verunkanatalka
autor
5. bře 2023

@1pomnenka také mi jde o pravou ruku. Stejně jako tvůj muž, trpím už rok. Ve středu mi udělala MUDr ještě opich, ale v květnu na kontrole jí mám říct, jak jsem se rozhodla s operací. Půjdu na ní určitě a právě si ty info zjišťuji…

1pomnenka
5. bře 2023

@verunkanatalka Po operaci nesmíš řídit, pokud máš někoho, kdo tě odveze, tak sem to máš hodinu cesty a jedeš celkem 3x - operace, kontrola a vyndání stehů. Rehabilitace můžeš absolvovat u vás.
https://ambulance-cerekev.webgarden.cz/temata/o...

verunkanatalka
autor
5. bře 2023

@1pomnenka jsi hodná, moc děkuji

marketa11112
5. bře 2023

Ja byla s levou rukou, ceka me prava. Oddaluji to, protoze musim ridit auto kazdy den, mam deti,zvirectvo. S levou rukou jsem byla tesne pred Vanocema 21, s pravou to udelam podobne. Platila jsem tusim 10 t, byla jsem v Ústí. Hojeni ma byt rychlejsi. Jako fungovala jsem brzy, musela jsem. Pravda je, presla bolest i to brneni. Ale prijde mi, ze mam v ruce mensi sílu,jako by neudrzim to,co driv. Ale to pred bylo horsi. Pravou ruku mam jeste v trosku horsim stavu, zacne se to vice projevovat na jare pri praci na zahrade a pod. Takze me to urcite dozene.

verunkanatalka
autor
5. bře 2023

@marketa11112 také moc děkuji za zkušenost…