Kde koupit kvalitní a levné Bachovy esence na strach, sebevědomí?

tyrkysovamamca
4. říj 2017

Milé maminky prosím vás o radu, kde na internetu či osobně koupit levné a kvalitní Bachovy esence například strach sebevědomí. Mám s těmito kapičkami dobrou zkušenost ale vidím že ceny na internetových obchodech lékárnách se velmi různí. Děkuji s pozdravem tyrkysová mamča

bachovy_esence_poradna
23. čer 2019

@tyrkysovamamca vidím, že dotaz je už staršího data, ale třeba se odpověď bude někomu hodit.

Varianta 1 - jednotlivé esence (lahvička 20 ml)
Kupovat jednotlivé esence nemá moc význam - je opravdu velká výjimka, že by někdo měl pouze jednu obtíž, která by s ničím nesouvisela. Většinou se věci řetězí - např. sklon k úzkostem a tím pocit, že nároky hůře zvládnu a dále pak z toho důvodu nižší sebevědomí atd. Nebo u dítěte: netrpělivost plus horší spaní a sklon ke konfliktům...
Tedy určitě lépe směs. Rozdíl je cenově poměrně malý (viz 1 esence stojí okolo 350 Kč ale obsah je jen 20 ml kdežto směs až 7 esencí o obsahu 30 ml stojí od 400 Kč výše - do zhruba 700 Kč).

Varianta 2 - předmíchané směsi ("na hubnutí", "na spaní" atd.) , obsah 30 ml
Tyto směsi nemají bohužel žádné garantované složení, kdokoliv do nich může dát cokoliv... setkala jsem se tak i s tím, že např. ve směsi na spánek byly esence na zvýšení energie (a směs tak samozřejmě nepomáhala) nebo že ve směsi na zlepšení nálady byly esence na uvolnění zadržovaných emocí a došlo tak naopak ke zhoršení nálad. Opravdu tu není žádná garance, nejsou daná žádná jasná pravidla, nikdo na toto nedohlíží. Směs vůbec nemusí sestavovat někdo kdo má certifikát (a bohužel ani praxi).
Příklad: někdo nespí kvůli starostem, jiný kvůli hyperaktivitě, další kvůli úzkostem. Tedy dělat 1 směs "na spaní" nedává v praxi velký smysl, je to trochu loterie 🙂
Cenově se tyto předmíchané směsi pohybují od 350 do 700 Kč (za 30 ml).

3. směsi na míru - obsah 30 ml, obsah je na míru + cena zahrnuje konzultaci
Teprve tady najdete certifikovaného tearpeuta (zkontrolujte si, že daný člověk certifikát opravdu má, podívejte se na jeho web).
Podívejte se také jestli má dostatek zkušeností a sledujte jak pečlivá je jeho konzultace, jestli rozumí souvislostem nebo má zkušenost s vážnějšími obtížemi atd. Pokud navíc pracuje i s jinými metodami než s Bachovými esencemi, bude mít větší přehled a pokud by bylo třeba, lze terapii dobře doplnit.
Cenově: lahvička je 30 ml, navíc je v ceně konzultace, cena se pohybuje od 400 do asi 700 Kč
Výhodou je možnost obrácení se na terapeuta pokud jsou jakékoliv obtíže nebo nejasnosti v průběhu užívání nebo po něm (jak pokračovat dál, jaké dávkování správně, s čím kombinovat, kdy je nutné esence vysadit atd.)

darsin
Odpověď byla odstraněná
Zobraz