icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

autor
Autor odpověď smazal
alcar
25. čer 2020

Tak ono se to zacina projevovat stejne jako virus chripky. Zacina mutovat a nakazit se muzes i po prodelani, jelikoz chytnes uz zmutovany kmen. A vlastne uz i ty aktualni prubehy (vzhledem k poctu hospitalizovanych) se daji porovnavat s chripkou. Jen je to holt neprijemne. Snad ty prubehy nebudou mit tendence se zhorsovat a zustanou v urovni domaci rekonvalescence.

marcicek84
25. čer 2020

Anonymni ja treba mela 2-3 dny teplotu 37,5,ale ten kasel byl hrozny...no ale co to bylo jestli covid ci neco jineho tot otazka,uvidime jak vyjdou testy tvemu manzelovi...jo a treba mi delala 3 tydny problem.rychla chuze,strasne jsem se zadychavala,proste bylo to maso a to jsem si rikala,co je za zmutovany moribundus,tak nejaky vir to byl urcite,otazkou je jaky,na to zadychavani doporucuju spat na brise,i kasel se tim zklidni v noci...

@alcar virus pry slabne,tak by se z toho meli dostst i pri domaci lecbe,snad...

pajula123
25. čer 2020

Anonymní, díky za popis, jak to u vás vypadá.
Jinak co se týče dalšího vývoje na Karvinsku, konečně budou i na dolech ČSM Sever a Jih testovat s PCR testy. Ty rychlotesty byly úplný výsměch, vzhledem k chybovosti. Jsem moc zvědavá na zjištěný počet nakažených, když už teď jich je na ČSM skoro 150. Moc o tom nemluví, zaslechla jsem to dnes v autě tuším na Radiožurnálu, teď jsem ten počet hledala na KHS, neuvádí na webu, ale je to v článku tady:
https://denikn.cz/minuta/387228/

pajula123
25. čer 2020

A teda jak jsi popisovala, jak je těžké se i teď dostat na testy, tak myslím, že skutečne počty budou úplně někde jinde

autor
Autor odpověď smazal
alcar
26. čer 2020

No nevim, obavam se, ze nebezpecny bude pro nekoho vzdy (a navzdy). Stejne jako virus chripky ci jine viry. Pokud je oslabena imunita, vysoky vek, pridruzene chronicke nemoci, tak to muze odrovnat kohokoliv. To zase nebudme naivni. Bud ten virus fakt zmizne nebo se tu bude drzet jeste dlouho, ale vetsina lidi (to vlastne i ted) zvladne infekci bez zavaznejsich potizi.

alcar
26. čer 2020

Jeste jedna takova uvaha nad tim testovanim. Jsem fakt zvedava na zimu. Jen takove porovnani.... V predchozich letech tady covid nebyl, ale byl tady (a je) treba cerny kasel a taky kdo zakaslal prece neletel hned na testy na cerny kasel. Ale testy se udelaly az po nejake dobe, kdy ten kasel neustaval. Ted si nedovedu predstavit, podle ceho budou lekari/hygiena urcovat kdo na ty testy pujde a kdo ne. Podle me nebudou schopni uz jen kvuli tomu to ukocirovat.

marcicek84
26. čer 2020

Anonymni - tak corona je taky vir jako chrioka,muzou zabirat uplne stejne lek,to mi neprijde divne...

autor
Autor odpověď smazal
marcicek84
26. čer 2020

Anonymni no spis mate doma COVIDa a vzhledem k tomu,ze ti zabraly moje rady,tak pokud bude u vas pozitivni test,tak jsme ho uz doma meli taky...

autor
27. čer 2020

@marcicek84 uvidíme 😉 pokud to je ono, můžeme si gratulovat za takový průběh. Jako není s medem, ale rozhodně to není to, čeho jsme se báli na začátku. Jak jsem psala výše, můj průběh by mě překvapil, kdyby ano, ale u ostatních byly horečky. Ne že by mi bylo dobře, včera jsem prospala celé dopoledne, dostávala jsem asi noc, kdy jsem nespala skoro vůbec

marcicek84
27. čer 2020

Anonymni - ono pry az takove pro zdrave jedince neni,navic to slabne...kazdopadne jak testuji ty sachty po Darkovu,tak zase velky narust pripadu a pak jasne,ze se cely kraj asi uz dost dlouho promoruje a vime odkud...

autor
27. čer 2020

@marcicek84 no to jo 😅

autor
27. čer 2020

@marcicek84 uvidíme, každopádně představa, že budeme v bytě 2+1, který bude jako skleník, klidně 14+ dní je hrůzostrašná. A nebudeme moci jít ani na chvíli ven. To asi dobře zcvoknem

marcicek84
27. čer 2020

Anonymni - no to byste asi byli i dyl,protoze vas by vzali na testy asi pozdeji nez tveho muze a jeste to chce mit druhy negativni test,klidne se to mesic muze tahnout,zalezi jak se jim bude chtit to urychlit...na druhou stranu jsou lide,kteri se toho zbavi i za kratsi dobu...

autor
27. čer 2020

@marcicek84 tak to je dobre... Ale teoreticky máš pravdu, jakmile bude manžel negativní, my můžeme taky. Ale stačí, že jeden z nás bude pořád pozitivní a budeme zavření půl léta. To je v háji

autor
27. čer 2020

@marcicek84 než půjdeme na testy, budeme negativní 😂 taky možnost

marcicek84
27. čer 2020

Anonymni - ano taky to tak muze byt...no pri predstave zavreni v malem byte na cele leto,mi beha mraz po zadech,na druhou stranu a paradoxem je,ze jste ani nikde nebyli v zahranici,ono je to asi fakt jen o stesti...

autor
27. čer 2020

@marcicek84 no... Nebyli... Manžel ani neví, kde to chytl 😒 jedině v práci, obchodě nebo hřišti. Ale v práci, to prý měli "podchycené"

pajula123
27. čer 2020

https://www.denik.cz/regiony/pri-testovani-v-ok...
Tak jsem zvědavá na finální čísla-az otestují všechny plus rodinné příslušníky nakažených, to bude nárůst. Myslím, že už je to tu asi úplně všude.

marcicek84
27. čer 2020

@pajula123 hlavne okresu Karvina,roste to v Karvine,Orlove,Havirove,Tesin a i F-M

alcar
27. čer 2020

Zajimava je informace, ze pracovnici meli minimalni nebo zadne priznaky. Nevim tedy jaky pocet, ale takhle to vypada, ze delame ze zdravych lidi nemocne jen podle testu, ale klinicky stav je kazdemu putna. Hlavne ze mame na papire nejaky virus. Ja nevim, proc uz davno do tech statistik nezacali uvadet i klinicky stav nakazenych (zamerne nepisu nemocnych).

marcicek84
28. čer 2020

@alcar mne to taky prijde zvlastni,dokonce jsem cetla i studii,ze bezpriznakovi nemuzou sirit nakazu dal,tak uz nevim co si o tom poradne myslet...rozvolnuje se od 1.7.,to se stejne bude jezdizmt i po dovolenych,tedy se to tam smicha i z tech okresu,kde to neni pod kontrolou Praha,Karvina,F-M...260 nakazebych narust,predtim jsme zavreli vse,ted pihodicka,predtim to vylo opravdu prehnane...a za OKD muze opravdu vlastnik - stat,ten to opravdu neresil cas a lide v tom okresu budou trpet dal rouskama v lete,ale ve vedru se to opravdu hned prodycha a je to mokre a neprijemne,bez efektu...a proc na to vetsina lidi kasle,protoze to s tou povinnosti vlada prehnala a lide prestali byt ochotni...nakonec clovek nevi ck si priveze z Krkonos ci ze Sumavy,takze umje uplne jedno zda bude dovolena u more nebo v tuzemsku...v Chovatsku uz zase frci rousky,na Slovensku je jeste nesundali...vtipne...

autor
28. čer 2020

@alcar já to taky nechápu, ale asi to je účel. Každopádně je super nemít příznaky a muset drepět doma
@marcicek84 bezpříznakoví nejsou nakažliví? To asi ne, ti asi budou mít období, kdy jsou a pak už nejsou, jako ti ostatní, ale jelikož vir ještě v člověku je, je potencionálně nebezpečný

marcicek84
28. čer 2020

Anonymni - clanek o tom byl,takze si myslim,ze to tak byt muze,protoze treba maji v sobe tak malo viru nebo tak dobrou imunitu,ze proste nemaji co sirit...

autor
28. čer 2020

@marcicek84 tak stejně jim to je prd platné, když musí být zavření, dokud nebudou negativní, pokud na ně přijdou 😉

marcicek84
28. čer 2020

Anonymni - no to jo,ale jak to tak vidim to silenstvi kolem a kolem a ze se na tech dovolenych smichame,byt na druhou vlnu veverim,mam tucha,ze druhou vlnu nam tu vlada z toho zase udela,tak abychom si pomalu zacali kupovat respiratory a rousky 😂😂😂

autor
28. čer 2020

@marcicek84 zavřou Karvinsko a budou se plavat po zádech, jací jsou machři 😂

marcicek84
28. čer 2020

Anonymni - No a k cemu to je,stejne je videt,ze sachty nerrsili dlou a kdyby netestovali tak bychom zili vesele dal ve sladkem nevedomi...spie bude tento okres buzerovat min. mesic hygiena,co si oststni budou moc oddechnout,tamejsi obcane ne a ti trpi za spatne rozhodnuti vlady nerrsit doly,kdyz to bylo na pocatku nekdy v dubnu par pripadu...uz rijaji,ze promirenost vzorku na trch 3 poslednich sachtach je 17 procent a ano uvolni se hranice s Polskem,protoze ted jak to je,je to uz de facto jedno,takze se tady pekne postupne vsichbi promorujeme uz pekne dlouho,proto uz nepodleham hysterii cisel...

Strana