Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
Ježíši,co pořád šílí. Je to tu a bude to tu. Jako jiné virové nemoci. To pořád melou. Tak nezbývá nic jiného než s tím žít. Budeme vypínat ekonomiku 3 x do roka?Děti budou učit rodiče? Hadry si přibijeme k puse doživotně a pořád z médií covid 19,20,21....? Ať pŕestanou počítat, je to už k zbláznění.
@babanci za me je uspech uz jen to, ze zmenili tu metodiku prohlasovani pozitivnich za “uzdravene”. Proste bezpriznakovi jsou za 14 dnu ok a uz se povazuji za negativni. A tak to proste stejne jednou skonci. Nejpozdeji na jare pristiho roku se budou testovat jen ti s priznaky, zbytek se nebude resit a covid takto postupne zmizne z povrchu zemskeho (a z hloubi medialni) 😬 Kez by...
@alcar Snad. Já myslela,že už to tak bude nyní. A ono zase a pořád.U nás jsou už lidi na antidepresivech. A stále ty stejné řeči....hlavně,že lidi potŕebujou k moři. Zavlíknou to sem. Jako by na Sněžce nepotkávali lidi. V ČR všude lidí houfy,koupák hlava na hlavě,není se čemu divit,prázdniny,dovolené. Ale proč nasazovat na lidi,co jedou do Chorvatska nebo do Rakouska k jezeru? Jaký je v tom rozdíl?
@babanci zadny,jen to muzou na nekoho svest...a o to jde,dlouho se prirustky svadely na MSK a ted uz to nejde,uz lide rekli dost,tak se prislo na to,ze za to muzou uplne jine okresy a MSK je bit jen kvuli statu a laxni hygieny,je to opravdu trapne uz,melo by prestat uz s tou masazi,nikoho to nebavi ani nezajims...
@alcar taktez doufam,ale ono to tak stejne dopadne,protoze nebude zbyti a puf bude po pandemii,taky mozna budeme vsichbi promoreni bezpriznakovym prubehem,jen oni nevedi...
Tak čtu,že 14 denní karanténa pro osoby,které se setkali s pozitivně nakaženým,je zbytečně dlouhá a nejspíš se pokrátí. Kolik lidí asi trčelo zbytečně doma? Na to asi mohly týmy epidemiologů a hygieniků možná přijít dřív. 😊
@babanci pokud chceš mít karanténu, tak musís počítat s inkubační dobou onemocnění. Takže buď 14 dní, nebo nic. Zkracovat ji je už totální nesmysl. Teda aby bylo jasno - ja si myslím že karanténa pro ty kteří se setkali s covid pozitivním je zbytečná - to že jí chtěj zkrátit jenom ukazuje, jaká pitomost to je.
@odula tak co,uz jste v CR?Uz k nam ze Svedska muzete bez testu i bez karanteny...
@marcicek84 jojo. Sledovali jsme semafor a jak blikla zelená tak jsme naskakali do auta a jeli :D aspoň se zahřejem. Švédi mají jak na potvory nejstudenější léto za asi 10 let 🤦a vidis tu blbost jo. Kdybychom přijeli před týdnem, tak bychom museli sedět v karanténě. Teď nemusíme. Co se asi za týden změnilo na epidemiologicky situaci ve Švédsku? Lautr nic...
@odula je to komedie... Nebo spíše tragikomedie
Děvčata,nevím,jestli čtete Protiproud. Já ano a jsou tam zajímavé články o té celé tragikomedii. Doporučuji k přečtení.
@odula no to vis,udelali si semafor,tak musi blikat 😂😂😂
@marcicek84 😂 to sedí 😂
@marcicek84 taky by meli podle toho ctyrbarevneho (😂🤦♀️) semaforu presne urcit, jaka opatreni se maji v te barve dodrzovat. A ne ze tady v MSK mame bilo a nosime nahubky a v Praze skoro rudo a rousky zavedou az po vedrech. To je proste traparna.
@alcar to jo,cekam kdy se lidi ozvou,jde videt,ze pro Prahu neplati nic...treba bych i brala,ze pri teplote nad urcity pocet stupnu v neklimatizovanem dopravnim prostredku,by tato povinnost nebyla,stejne to je uplne zbytecne,propocene hadry nikoho neochrani,jeste k tomu jednovrstve...ja doufam,ze do pulky srpna se to prezene,nebo uz nebudou vedra...
Zdravím a připojuji se. S chutí i nechutí. Mám toho plné zuby. Do teď to bylo jen obtěžující. Pro mě. Ale v září má dcerka nastoupit do první třídy, těší se. A když si představím, že přišla o zápis do školy a přijde i o normální první rok, tak mě čerti berou. Pokud budou muset mít roušky, tak ji tam pouštět nebudu.Nenechám svoje děti huntovat si imunitu... Ale o co mi jde. Shodnete se všichni s ostatními členy domácnosti? Máte stejný názor na věc s chlapem? Je fajn, ve spoustě věcí se shodneme. Ale u tohodle se naše názory asi dost rozchází. Na jednu stranu sice tvrdí, že se to přehání. Ale stačilo normální nachlazení a hned běžel na testy. Když mu řeknu svůj názor na věc, tak se tváří, že to přeháním. Babiš nás přeci chce ochránit, vláda jedná skvěle a bude dodržovat všechno. Kdyby mu řekli, že do konce života bude muset žít s hadrem na puse, tak to klidně přijme, protože ONI to s ním myslí dobře. Už se mi nechce s ním o ničem mluvit
@andulind ja mam take dceru budouci prvnacku a taky se toho skolniho roku s rouskama desim. Taky bych ji tam nejradeji vubec neposilala, pokud budou saskovat s rouskama. Ale neverim, ze tenhle argument obstoji. 🤦♀️ A očr v zadnem pripade nechci. Asi ji pak poslu zpet do skolky nebo nevim. 😃
A jinak s manzelem se shodneme na tom, ze je to cele nafouknuta bublina, saskarna, traparna, komedie a tragedie zaroven. S moji matkou, ktera je vekove sice rizikova skupina, ale jinak vicemene zdravotne bez problemu, uz tu shodu moc nenalezam. Take narazime na protichudne nazory u Babise a celkove u tech opatreni.
Dnes po zverejneni “semaforu” si rikam, proc my tady sakra takhle saskujem, kdyz je v 90% republiky “bilo” a sporadicky “zeleno”? Proc k tem barvam nevydaji i jasna pravidla, jak se co ma a nema? A i kdyby, tak se mi to stejne nelibi. To nam ted v čr bude blikat semafor a my tu budeme skakat s nahubkama podle nejakych barev? Nejak mi nedava ten semafor smysl. Co ten semafor znamena pro normalniho obcana, krome toho, ze ho ma (asi) vydesit k smrti, kdyz preklikne zelena na oranzovou?
No a dneska to ten Maďar zabil. 😂 Tweet z Chorvatska o tom, jak je Chorvatsko nebezpečné. Prdel si z nas delaji!!!
Jako fakt si rikam, kdy uz jim to lidstvo (na celem svete) prestane tolerovat. To ten semafor uz tu bude na veky veku a furt to budeme muset kazde pondeli sledovat? Ten virus uz tu bude porad, tak to uz si mam jako fakt zacit zvykat, ze se ted bude muj (nas) zivot odvijet od nejake barvy?
@andulind vis k tomu nazoru na cec hazdy musi dozrat,nekomu to trca jrardi dobu,jinemu to trva dyl,proto by bylo dobre muze nenapadbe upitornovat na to,ze se to prehani a iak jo nachavat byt,aby se bad tim zamyslel...ad prvni trida,pokud chytne ucitelku,ktera po nich ty rousky bude chtit a pokud jim rousky zavedou,tak se ty decka utrapi....neverim tomu,ze to 4 h denne prvnacci mit na puse vydrzi...kdyz si clovek vezme,ze i kancelarich je vyjimka,tak bych se asi jako rodic hodbe skubala,at skola nakoupi detem stity,to uz je trochu lepsi varianta,ale i tak to je nesnysl,kdyz to zustane jen ve spolecnych prostorach,tak pul bidy...17.srpna ma vyjit nejaky manual a to se rozjedou diskuze,to jeste budeme koukat...
@marcicek84 ja myslim, ze nekteri lidi z toho uz nikdy nevystrizlivi. 😃
@alcar myslim,ze vic jak rok to udrzitelne neni,ono i jak vidis jak se meni pravidla,zmirnuji se,tak z toho nakonec bude dalsi kategorie chripky,zacnou testovat jen komplikovane pripady,dal to nechaji v populaci bezet,ostatne ono to v ni stejne probiha
@marcicek84 jen ty silene nazory u nekterych lidi stale bohuzel pretrvavaji. “Miluju” takove ty steky na netu, jak si nekdo stezuje, ze lidi nosi rousky na bradach. Jako porad nechapu, jak stale jeste nekdo v sobe najde to moralni dno a jde nekomu pripomenout, ze nema rousku. Me by hanba fackovala a lidi bez rousek jsou mi naprosto putna. Ja ji nosim, ale ze bych klesla az tak, ze bych sla nekoho napomenout, to fakt ne. A to je jen zrnko v celem tom silenstvi.
@alcar kazdopadne uplne neni vhodny ten zpusob vrcholnich cinitelu k tomu co nam vodu kazi a sami piji vino...pise o tom,ze apartman a kdyz se strani lide lidi je bezpecny,no takze tim padem aby clovem ani o Recko koutnem oka nezavadil a nedej boze aby jel clovek do vetsiho hotelu...a pak teda ma.sedet na zadku a bude jezdit do prace a do firmy to nekdo dotahne a je sejne vymalovano...ach boze...no jako rada zustante a uzite si dovolenou v Cesku s hnusnym letem je opravdu nad zlato,kamaradka jela v sobotu na Lipno a je tam na tyden,pocasi nechytla,takze se celou dobu bude jen divat na prehradu a klepat kosu,pripadne jezdit po vyletech,aby zabavila deti,ale nejlevnejsi to tam taky nebylo...
@marcicek84 ta dovolena v Cesku je letos opravdu o nicem. My mame jet za 14 dni pod stan, tak jsem zvedava. Abychom to nakonec kvuli desti neodpiskali. Celkem lituju toho, ze jsme v tom stejnem terminu zrusili to Chorvatsko. 🙈😃 Kdyz i traged jako Madar tam jel... 😂
@alcar a muzes jeste zmenit Cesko a zaridit si Chorvatsko,prip.Recko na last minute? My se uz zahranicnimi dovolenymi neomezujeme a je nam docela fajn.Jsou hodne bezpecne destinace,da se vybrat 😜 Madar,no,tomu uz neverim ani nos mezi ocima 🤷🏻♀️
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/sef-strazn... to same bylo v Ostrave,na to same si stezovali hornici a najednou to nekdo rozmazl,to jsou ti nasi slavni hygienici...kvuli takovych bot tu urcite druha vlna prijde...
@marcicek84 uz to nebudu hrotit. Ani uz ted na to nemame penize. Ale celkem me to mrzi. No co uz, to nikdo nemohl vedet, jak se to vyvrbi.
@alcar tak pak jedine doufan,ze vam to pocasi vyjde...bohuzel ani na predpovedi se moc neda spolehat...
chtela jsem se zeptat, mame jet s rodinou a malou za tyden do rakouska... mam trochu strach, jak to bude pres hranice... nemate zkusenost? dekuji uz jsem zoufala :((((

@marcicek84 jezis, ten Maďar je fakt tragéd. 🤦♀️😬