icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

alcar
9. srp 2020

@marcicek84 ono to, co je v tom videu je opravdu pomerne logicke. Clovek vydechuje CO2 a pres hadr (a tema skvirama kolem) ho unikne opravdu malo. Kazdopadne me tohle stejne ceka od zari v praci 12 hod. na smene. Snad to aspon v tech obchodech zrusi, jinak budu s hadrem na hube od rana do vecera vc. nakupu po ceste z prace domu. 😖

marcicek84
9. srp 2020

@alcar tak to nezavidim,12 h denne by me asi piclo,to bych fakt nedala,ooravdu to je o zdravi.Co se tyce skol,snad budou rozumni.
Jako Mala Fatra byla v pohode,Nizke atatry taky,lide byli,ale prislo mi to jako mimo sezonu,tak v zari (na SK jsme byli v temi min.rok v podobnem temrinu,tak mame strovnani).Vysoke Tatry opravdu komerce,ake kdyz uz jsme tam byli tak i tam jsme zajeli,napr. to pleso,lide se vyrojili a prijeli tak na pul 11,kolem poledne uz se nedalo parkovat,bohuzel co se tyce Tater ty lesy jsou cim dal vic vykacene a zacina to tam byt hole,Fatra a lesy jsou celkem v pohode,zatim.No pokud bude mozbost doporucuju zajet aspon na prodlouzeny vikend na Fatru.
Ano pocasi vypada opravdu nadejne,snad vam to vyjde,nam vyslo.

babanci
9. srp 2020

@marcicek84 My jsme právě plácací. Celej den se válet u vody a máčet v moři a nemuset nikam. To zbožňujeme a dokážeme to dělat dlouho. 😀Jednou jedeme na výlet a celej den skučíme,hezký,ale ať už jsme v moři. 😀

marcicek84
9. srp 2020

@babanci nam to asi hodne udelal i ten bazen,ze jsme se i tam doma dost koupali,jako jasne,more je more,ale uz to nebylo takove,jako kdyz doma nebyl...kdyz bazen nebyl,tak se to prokladalo co 2. den vylety a slo to,ted to je takove,ze se nikomu radeji moc dakeko nechce,radeji byt na hotelu u more,po okoli...no marne,uvidime co pristi rok...mmch nejvetsi placak je manzel,ten byl spokojeny,ze se nikde nebude vyletovat a muze lezet na lehatku a opalovat se a ja jsem mu teda slibila,ze na ty vylety chtit nebudu,nakonec jsme ani na vytery nemuseli,proste haluz...na druhou stranu pretlak turistu tam nebyl ani na hotelu,nikde,byla to prijemna zmena...🙂

marcicek84
10. srp 2020

Tak do Recka od 17.8. po nas budou chtit negativni test...a tim zacinaji omezeni pro obcany CR...v BG se ti zhorsuje a tam to chtela tarizniut vlada,ze po navratu do Ceska bzdou chtit negativni test,no kdo nekde byl dobre udelal,pomalu se blizime do obdobi,ala sedime na zadku...

marcicek84
14. srp 2020

Tak a je to tady https://ostrava.rozhlas.cz/hygienici-zmirnili-o... rousky uz jsou zase jen nekde a to na Frydecko-Mistecku,Frydlan,Jablunkov,Trinec, tak to je super,konecne 🙂 a dale jsem zvedava co vymysli Plaga a skolstvi,pry bude povinne distancni vzdelavani,tak to asi ucetele umrou,ale nekteri rodice to nedaji,treba u tech prvnacku to je utopie,u nekterych soc. znevyhodnenych skupin take,ale jinak souhlasim s tim,ze vzdelavani povinne byt ma.A OCR uz nechteji dat vic jak 9 dni,parada,naopak pokud budou karantenu zkracovat na jen 10 dni,tak by to melo byt v klidu a unosne pro vsechny strany.Jen doufam,ze s tou koronou uz prestanou blaznit,je to uz silene na hlavu. No jsem zvedava,jak budou ucitele stihat ucit klasicky i tridy v karantene,to se zase bude klikat...uz to slysim...😂

marcicek84
15. srp 2020

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/prymu... tak 10 procent bude stridave v karantene???asi aby to vyslo na kazdeho,jenom teda nechvim,jak takhke chteji dlouhodobe fungovat,kdyz ani testovaci kapacity poradne nejsou,to se urcite budou testovat jen rizikovi a tezke pripady...

marcicek84
17. srp 2020

Tak nas nechaji v MSK bez rousek dychat do 1.9.,pak to evidentne bude celorepublikove https://www.novinky.cz/domaci/clanek/od-1-zari-... ale uprimne lituji lidi z Frydecko-Mistecka ti si od toho snad ani neodpocinou,uz od pulky brezna non stop tam maji rousky,to je myslim uz az az a myslim,ze zase lide vezmou rousky utokem...Stejne se to dela hlavne,protoze Praha...

alcar
17. srp 2020

@marcicek84 a to jako nechapu proc, kdyz neni absolutne zadny duvod a nikde na semaforu nevidim oranzovou. 🤔🤦‍♀️

marcicek84
17. srp 2020

@alcar aby se nervalo v Praze,ze jenom oni...jinak tomu taky nerozumim,nekdo tam je poradny rouskofil a to bude Madar...a lidi si to stejne budou delat dle sebe...Takova podzimni buzerace...

autor
17. srp 2020

Doufám, že venku už neeeee

marcicek84
17. srp 2020

Anonymni - jsou toho bohuzel schopni

babanci
17. srp 2020

No,to snad není možné. Já doufám,že se už lidi budou bouřit. A manifestovat. Skoro celá republika bílá a plošné roušky. Pakárna.

marcicek84
17. srp 2020

@babanci taky nechapu na zaklade ceho teda ty lidi omezuji,kdyz neni riziko komunitniho prenosu,to je opravdu uz zjevne delane na kseft,aby lidi kupovali rousky,je to hnus fakt...Ano jeste chapu tu zelenou Prahu nebo Frydecko-Mistecko,ale jinak prece k tomu neni duvod...Bohuzel si vsak myslim,ze se nikdo nevzbouri,ne ted,kdyz to dali do MHD,obchodu,k lekarum,do nakupnich center,na vnitrni akce,spolecne prostory skol to je otazkou,zda to ty deti zvladnou dodrzovat...no a proste je to cele takove nanicovate,mozna kdyby lidi ty rousky s respiratory prestali kupovat nebyl by zajem toto narizovat...bohuzel se obavam,ze po volbach pritvrdi a daji to do vsech vnitrnich prostor...

Ono je vtipne sledovat i ty clanky ze skolstvi co se chysta,mam pocit,ze se zase nic nevi a vse se sije horkou jehlou,trochu jsem nepochopila,jak by se mel ucit sam prvnacek i kdyz by doma byla technika a rodici byl schvaleny home office a nebude chtit na OCR,ale dite hodnoceno bude a kdyz bude rodic na OCR tak bude prichazet o cast prijmu,to jsem zvedava,zda lidi nebudou rvat,budou a dost,jakmile si to par skol vyzkousi,protoze de facto supluji praci ucitele a navic potrebuji vykonavat i svou praci nebo dobrovolne budou prochazet o cast sveho prijmu...kdyby slo pro kazdeho celkove jen o 14 denni karantenu tak by se to asi nehrotilo,ale co kdyz nektere skoly budou mit smulu a co chvili budou mit nejakou karantenu...taktez bude vtipne to predskolni vzdelavani skolkovych deti,protoze jsme si vyzkouseli na jare co si pani ucitelky predstavuji jsko online vyuku,ano pracovni list ok,ale takove ty vystrihovane a tvorici ukoly narocne na cas,to at se na me nikdo nezlobi,ale to radeji do skolky napisu a z te vyuky ji omluvim,lec nektere veci jsou blbiny a snad na ti ani tu potrebnou vybavu nemame,...se s tim stvat nebudu,nehlede na to,ze jak jdou dceri blbe roky,tak to bude de facto opakovat z minuleho roku...no jsem zvedava co rodice,pomalu to pozoruju a jsem zvedava na konecnou verzi nejakeho blabolu,ktera bude z dily Maďar&Plaga a pak zas pobezi ty slavne peticni archy...

marcicek84
17. srp 2020

Uz ta masinerie zacina https://www.seznamzpravy.cz/clanek/vlada-pod-tl... a k tomu se uz i diskutuje co by bylo s vysi OCR 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ jsem zvedava na vysledek

shaun40
17. srp 2020

Já nosím roušky od doby corony .Máme to nařízené od zamestnavatele.Tak pro me žádna zmena.V hale je 32 stupňu a mi hadr na hube.Řekli nám že když se nám to nelíbi máme jít marodit nebo dát výpoveď.A vtip je v tom že nám žádne roušky nerozdali máme doma ušité nebo nekteři si kupuji v lékarne za 15kč.Já už ztratila hlas.Dnes jsem na ranní nemohla mluvit.Vsadila bych se že je to z hadru.

marcicek84
17. srp 2020

@shaun40 paneboze,tak to je des,no me stacilo jet v tom delsi dobu v MHD v horku a zacalo me skrabat a bolet v krku...ale v 32 stupnich to mit non stop je masakr nejvetsi...🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

shaun40
17. srp 2020

@marcicek84 No posledni dobou mám sucho v ústech a příserne me bolí hlava když jedu z práce.Už tři moje kolegyne jsou na PN.Já jsem sama nemúžu si z finančních dúvodú vzít neschopenku.Už jenom to záři bude finančne náročne platby na školu a kupování vybavení pro oba .Tak se snažím vydržet.Je to des dusim se.

babanci
17. srp 2020

@shaun40 Tak to šílené. To Tě lituju. Já to nosit nebudu,na nákupy chodí muž a do práce budu chodit pěšky. V kanceláři jsem sama. Je mi ale šíleně líto,že moje vnoučata nemůžou žít normální šťastný život. Normálně chodit s kamarády do školky a školy bez nějakého zbytečného hadru.

shaun40
17. srp 2020

@babanci No nejhorši na tom je že to nemá smysl.Já si roušku hadrovú menim po 2hod.už po 10min.je mokrá.A mám kolegyne co si kupuji jednorázovky a ten jeden kus nosí týden .Je to hnus.A pak že hygiena.Všeobecne se mi příči delat zbytečnosti.A myslím si že nám jde o zdraví.No holt na delnice každý kašle.

marcicek84
17. srp 2020

Aha,tak to by me tajimalo,jak si neli odpocinout lide z MSK a nebo ti chudaci z Frydecko-Mistecka https://www.lidovky.cz/domov/chteli-jsme-aby-si...
Asi se jeste mame na co tesit...

@shaun40 silene,nedokazu si predstavit to nosit ve vedrech,to uz bych byla na vyvrat...a ono nevypada,ze to jen tak zrusi... ☹

babanci
18. srp 2020

@shaun40 Oni rouškonadšenci argumentují tím,že se v okolních státech nosí. No,to sice jo,ale je jim to platné jak mrtvýmu zimník.

marcicek84
18. srp 2020

@babanci ano,to je to co me desi,nekteri odbor ici nabadaji k nakupu jed orazovych chirurgickych rousek,takze si o tom myslim sve,kdyz to lide nebudou nakupovat,tak s tim prestanou, staci sit a nenakupovat zadne ochranne prostredky,protoze presne jak pises v okolnich statech to je,ale stejne jim i presto cisla rostou,takze trochu mi unika ten smysl...nakonec to bude tak,ze podzimnim nosenim vymytime chripku a z covidu se stane kategorie nove chripky 😂 Na druhou stranu odbornici se shoduji,ze to mohlo pockat na listopad/prosinec...a to myslom,ze nas cekaji noseni vsude uvnitr jak to tak sleduju...totalita hadra...

babanci
18. srp 2020

@marcicek84 Dneska mi psala cestovka,abych počítala s tím,že se v Itálii zpřísnila pravidka. Od 18.00 do 6.00 roušky i venku. Můj chlsp se zblázní.😀Covid se do 17.59 asi sluní. 😀

marcicek84
18. srp 2020

@babanci paneboze to je teda neco,covid ma v Italii asi uredni hodiny 😀...no jako my jsme radi,ze jsme bez problemu stihli vse co jsme chteli,jsme i pekne opaleni,jsme.temer po inkubacni dobe,jeste podnikame u nas vylety,proste cerpame energii...

babanci
18. srp 2020

@marcicek84 Já už mám zaplacenou tu Djerbu,tak jsem zvědavá na říjen. Co zase vymyslí za chujoviny. Po internetu jdou hlášky,to sem zase zavlekli dovolenkáři. Zajímavé, v naší firmě maká 280 lidí,hromada z nich byli na dovolené v zahraničí a nikdo nic nepřitáhl. Někteří jsou venku už podruhé a těší se dobrému zdraví. Že by naši moudří motivovali lidi,aby se lépe stravovali a zlevnili ovozel? To nevidím, to naopak. Ale cpát nám vakcinu budou.

marcicek84
18. srp 2020

@babanci tak snad klapne,do rijna jeste daleko...jo vakcinu za 99,jak se nechal slyset Prymula, cpat budou 😀

babanci
18. srp 2020

@marcicek84 Všimni si,že jak uveŕejnili,že budou roušky a lidi se začali bouřit, hned mění počasí,v září údajně už nebudou vedra. Do včerejška úplně jiné pŕedpovědi. A on rána hrnou,nemocný v Brně,nemocní v Tatiné.... To je komedie. Do 31. 8. je covid na dovče a od 1. 9.zase maká.😀

marcicek84
18. srp 2020

Hele,tak uz zacinaji i petice a jak tak koukam tato neni jedina...

Strana