icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marulu
21. srp 2020

@babanci aha, tak to o tom ví asi tak stejně jako my, o zdravotnictví na jihu si iluze nedělám, ale problém byl paradoxně na severu, což je jedna z nejbohatších lokalit v Evropě

odula
21. srp 2020

@marulu aha. Jakej problém na severu prosím?

marulu
21. srp 2020

@odula reagovala jsem na babanci a situaci v Lombardii na jaře 2020

marcicek84
21. srp 2020

@ilonne no tak a máte ve školách po rouškách, stejně to byla blbost, možná by sis měla přečíst i ten článek, že učitelé 65+ nejsou tak ohrožení jak se prezentovalo, že na to jsou už důkazy...

autor
21. srp 2020

Koukám, že s podzimem se blíží i hádky tady na diskuzi a následné "já to říkala" 🙈 ať už to bude, jak to bude

alcar
21. srp 2020

@meesha tak to si "ti lidi" dovolili teda hodne! Kaslat bez rousky! Propanajana! Kdo to kdy videl. Prece kdyz je tady covid, tak uz clovek nemuze normalne zakaslat nebo kychnout. To je ta magorina, o ktere pisu! A pises spravne. Chran hlavne sebe. Je sobecke si myslet, ze to bude nekdo delat za tebe.

odula
21. srp 2020

@marulu aha ok. 👍

alcar
21. srp 2020

@marulu ano, mas pravdu. Tva rouska te neochrani. Dokonce te neochrani ani rouska od souseda. Ale hlavne, ze je budeme nosit na hubach forever. Zbytek bez komentare neb je bezpredmetny. 😁 Stale si totiz myslim, ze nazory a pohledy majority teto aferky jsou ty spravne.

alcar
21. srp 2020

Anonym: no my to tady rikame od jara. 😀 A furt cekame na to, co bude. 😀

odula
21. srp 2020

@alcar jestli někdo při pandemii kasla a kýchání s nezakrytou pusou (loktem nezakrytou, nikoliv dlaní -kryt si pusu dlaní je taky pěknej kef), tak nezlob se na mě, ale to je asociální hovado. (Krom toho že je to pořádná prasárna ať je pandemie nebo ne)

meesha
21. srp 2020

ne, oni se jako cunata chovali vzdycky. Dat si pred pusu loket nebo kapesnik je odjakziva elementarni slusnost. Umi to i me trilete dite.

alcar
21. srp 2020

@odula no, ono to kychnuti prijde kolikrat necekane a kdyz mas v ruce nakup a v druhe neses decko, toz to jedine vyhodit kozu na hubu...a to nedokazu. 😁

alcar
21. srp 2020

Ted jsem nachlazena a svete div se, chovam se uplne normalne. Jako pred covidem. A nevim, proc by to melo byt jinak.

odula
21. srp 2020

@alcar mě se ještě nestalo, že by mi kýchnutí "přišlo nečekaně". Sorry. A to trpím na alergie od května do září. A i kdyby, jde položit nákup ne? No to je jedno, prostě je to prasárna.

alcar
21. srp 2020

@odula vidis a pro me neni. Kdyz si nekdo kychne necekane v obchode, tak me to vubec nepohorsi. Vzdyt je to prirozene. Opravdu si o dotycnem hned nemyslim, ze je prase a ze ma covid. Proste stane se.

marulu
21. srp 2020

@alcar jen nevím, kde bereš jistotu, že tvůj názor je pohled majority. V me sociální bublině to tedy jistě majorita není.

odula
Autor odpověď smazal
odula
21. srp 2020

@alcar ono je to přirozené. Stejně jako kakání. Nebo prdění. Ale určitý věci je prostě v našem kulturním kontextu neslušné dělat na veřejnosti. I když odhlidnu hygienu. Kýchání nezakrytou pusou je ještě navíc hodně nehygienické a navíc -v době pandemie- to ukazuje taky na disrespekt k ostatním a bezohlednost.

alcar
21. srp 2020

@marulu staci se podivat kolem sebe. Ale v bubline to nejde, to je jasne.

babanci
21. srp 2020

Já dám příklad ze včera. V trolejbuse si ke mě přisedla paní a hned...nevadí Vám,že u Vás sedím?Je tu sice dost volných míst,ale já budu hned vystupovat. Já na ní,no,klidně si sedněte. Prý...Vy se mě nebojíte?😀 Tak to je strašné.

alcar
21. srp 2020

@odula mam na to jiny nazor. Pokud si vedle me nekdo odkasle, ci nahle kychne do dlane, nepohorsi me to. Ani v teto dobe. Jsem na tom rozumove stejne jako pred covidem, na tom se u me nic nezměnilo a nehodlam na tom nic menit.

alcar
21. srp 2020

@babanci hej, to je mazec. 😁 Pomalu abych se ptala lidi kolem sebe, jestli muzu mit v listopadu rymu nebo jestli to ted neni zakazane. 😀

babanci
21. srp 2020

@alcar To už se děje. Šla jsem kolem domu,vyběhla paní s rohožkou a začala jí prášit o dům. Prach mi vletěl do krku a v tramvaji mě škrábal tak, že jsem se rozkašlala. Lidi se na mě dívali tak zle, že jsem musela vystoupit.😀

odula
21. srp 2020

@alcar u mě právě je to taky stejně. Byla to prasárna před covidem, je to prasárna i teď. Teď navíc ještě bezohlednost vůči těm lidem, kteří se třeba covidu boji.

marulu
21. srp 2020

@alcar ano, v bublině mám lidí, s kterými o tom mluvím, někdo je víc pro někdo míň, to je samozřejmě k diskuzi, ale i kolem sebe když se podívám, tak většina lidí nosí tam, kde se má

marcicek84
21. srp 2020

No já se teda snažím nekašlat, protože vím, že to lidem teď vadí a blbě by se dívali, náhlé pčíknutí ale od běžného kašle jde rozeznat...Ale v MHD to vypadá tak, že lidé kašlou běžně a běžně jezdí i s nachlazením, nikdo to až tak neřeší, ale určitě jsou lidé, kterým to vadí, proto máme roušky v MHD od 1.9. plošně povinně, možná by nebyly, kdyby většina s respirační onemocněním po nich sáhli, ale zase jasné nachlazení není covid...

marcicek84
21. srp 2020

@odula ta prasárna o které píšeš byla před koronou tak rozšířená, že to byl vlastně už standard

marcicek84
21. srp 2020

@alcar no je to taková doba, že člověk má opravdu pomalu strach pčíknout, aby nebyl okolím lynčován. Bohužel to bude trvat, než se lidé vzpamatují a nošením roušek se to jen tak nezlepší, naopak začnou přibývat případy lidí, kteří si bez nich už pak nebudou dokázat představit život, to jsou takové ty úzkostné povahy, těm to moc neudělá dobře...

babanci
21. srp 2020

@marcicek84 Ale pŕeci není normální nosit hadr na obličeji,ne? Že to nosí Asiati,tak ať si to nosí. U nás,ve střední Evropě to zvykem není. Ve Francii zakazovali Arabkám nosit přikrývky obličeje a hlavy a najednou je to povinnost. Pořád třiďte odpad,recyklujte a najednou vytváříme hory odpadů,roušky,jednorázové rukavice,pytlíky,plexiskla. ...

alcar
21. srp 2020

@marulu ano, vetsina nosi tam, kde se ma (to neni zadne meritko), ale taky vetsina z te vetsiny s tim nesouhlasi a s nevoli skripe pod rouskou zubama a vsechny, kdo pritakavaji by poslali s chuti do nekam.

Strana