Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@ilonne no tak a máte ve školách po rouškách, stejně to byla blbost, možná by sis měla přečíst i ten článek, že učitelé 65+ nejsou tak ohrožení jak se prezentovalo, že na to jsou už důkazy...
Koukám, že s podzimem se blíží i hádky tady na diskuzi a následné "já to říkala" 🙈 ať už to bude, jak to bude
@meesha tak to si "ti lidi" dovolili teda hodne! Kaslat bez rousky! Propanajana! Kdo to kdy videl. Prece kdyz je tady covid, tak uz clovek nemuze normalne zakaslat nebo kychnout. To je ta magorina, o ktere pisu! A pises spravne. Chran hlavne sebe. Je sobecke si myslet, ze to bude nekdo delat za tebe.
Anonym: no my to tady rikame od jara. 😀 A furt cekame na to, co bude. 😀
ne, oni se jako cunata chovali vzdycky. Dat si pred pusu loket nebo kapesnik je odjakziva elementarni slusnost. Umi to i me trilete dite.
Ted jsem nachlazena a svete div se, chovam se uplne normalne. Jako pred covidem. A nevim, proc by to melo byt jinak.
@alcar ono je to přirozené. Stejně jako kakání. Nebo prdění. Ale určitý věci je prostě v našem kulturním kontextu neslušné dělat na veřejnosti. I když odhlidnu hygienu. Kýchání nezakrytou pusou je ještě navíc hodně nehygienické a navíc -v době pandemie- to ukazuje taky na disrespekt k ostatním a bezohlednost.
Já dám příklad ze včera. V trolejbuse si ke mě přisedla paní a hned...nevadí Vám,že u Vás sedím?Je tu sice dost volných míst,ale já budu hned vystupovat. Já na ní,no,klidně si sedněte. Prý...Vy se mě nebojíte?😀 Tak to je strašné.
No já se teda snažím nekašlat, protože vím, že to lidem teď vadí a blbě by se dívali, náhlé pčíknutí ale od běžného kašle jde rozeznat...Ale v MHD to vypadá tak, že lidé kašlou běžně a běžně jezdí i s nachlazením, nikdo to až tak neřeší, ale určitě jsou lidé, kterým to vadí, proto máme roušky v MHD od 1.9. plošně povinně, možná by nebyly, kdyby většina s respirační onemocněním po nich sáhli, ale zase jasné nachlazení není covid...
@odula ta prasárna o které píšeš byla před koronou tak rozšířená, že to byl vlastně už standard
@alcar no je to taková doba, že člověk má opravdu pomalu strach pčíknout, aby nebyl okolím lynčován. Bohužel to bude trvat, než se lidé vzpamatují a nošením roušek se to jen tak nezlepší, naopak začnou přibývat případy lidí, kteří si bez nich už pak nebudou dokázat představit život, to jsou takové ty úzkostné povahy, těm to moc neudělá dobře...
@marcicek84 Ale pŕeci není normální nosit hadr na obličeji,ne? Že to nosí Asiati,tak ať si to nosí. U nás,ve střední Evropě to zvykem není. Ve Francii zakazovali Arabkám nosit přikrývky obličeje a hlavy a najednou je to povinnost. Pořád třiďte odpad,recyklujte a najednou vytváříme hory odpadů,roušky,jednorázové rukavice,pytlíky,plexiskla. ...

@babanci aha, tak to o tom ví asi tak stejně jako my, o zdravotnictví na jihu si iluze nedělám, ale problém byl paradoxně na severu, což je jedna z nejbohatších lokalit v Evropě