Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@ilonne otazky a odpovedi za a) a za b) ? To delame kviz??? 😂😂😂
@marcicek84 tak jiste. “My Češi” jsme stale ti nejnezodpovednejsi v cele Evrope...nee, vlastne na celem svete! Ze me to tady zase prekvapuje... vlastne neprekvapuje. 😁 To je tady xxx prispevku denne na tohle tema.
@alcar vsude zijou lidi normalne a ta blbuvzdorna opatreni berou z rozumem,je to prirozene...ale my jsme ti nejhorsi,hlavne,ze ty pripady narustaji vsude,jen ty okolni staty jsou o mesic pozadu...ja jsem za nase leto v cesku rada a diky bohu za nej...i kdyz nemusela byt ta mesicni buzerace hygieny MSK,stejne to sz tak nepomohlo,zpomalilo to vyvoj ve srovnani s jinymi kraji cca o 14 dni...
@alcar Jsem a snažím se chovat zodpovědně. Všichni ne, na úroveň Italů, Řeků, Španělu (jejich myšlení) a dalších bych se dostat nechtěla. Psala jsem tu hlavne o zodpovědnosti a disciplinovanosti Němců, tam máme hodně co dohánět. Respektive na jaře jsme to vzali za dobrý konec. Ale to, co se tu děje teď, je mazec.
@marcicek84 ne, na blbou otázku - blbá odpověď.
@alcar V lete jsme byli ve Francii a jezdime tam casto (tak ob dva mesice) a travime tam cele tydny pokud nejsou zavrene hranice. Mame tam ekonomicke zavazky. Je to v Alpach, takovy stredovychod Francie a narizene opatreni se striktne dodrzovala. Mistni nosili rousky vsude vevnitr a dokonce v turisticke oblasti povinne i venku. Nikdo se na nikoho nelepil, dokonce i v tom nejvetsim Carrefouru se udrzoval odstup. Cizince si klidne pustili ale nekompromisne i v ulicich s rouskou vsichni, i ti domaci i pres to, ze bylo leto. Mistni urady pravidelne informovali obcany o situaci a o pripadech nakazy. Nektere okresy dokonce s velkou pompou oznamovali dny, kdy laboratore neodhalili zadny pripad nakazy. Je mi jasne, ze tyto “bachorky” nechcete nektere v teto diskuzi slyset ale tak to je. A bohuzel diky tomu, kam se ve statistice v zari dostala CR, jsme tam ted nejeli. V lete jsme navstivili krome Francie take Rakousko, Nemecko a Slovensko. Oblast v Rakousku mela volnejsi pristup, to bylo okoli Bodensee. Venku bez rousek a mistni se docela druzili. Slovensko bylo v tomto ohledu prisne, vevnitr rousky vsude, venku ne ale dost lidi nosilo rousky dobrovolne i tam, kde to nebylo potrebne. A odstup od ostatnich se docela dodrzoval. Bohuzel nejvetsi anarchie byla v CR minimalne tam, kde jsme byli. Tohle neni sebemrskactvi ale realny pohled dle zkusenosti.
@ilonne ja ctu dnes od tebe jen blbe odpovedi,bohuzel...🤔🤷🏻♀️😂
@alcar Jo četla. A číst nemusela, ve Francii žiju. To že jsou stolky na silnici místo aut znamená že nedodržují rozestupy a dýchají si za krk? Právě proto, aby se mohly držet rozestupy se tam roztahujou až do ulic.
A jak by sis to teda představovala? Všechno radši zavřít? Nebo prostě nedělat nic a mačkat se uvnitř? Viděla jsi někdy jak vypadají pařížský kavárny? Kde se v normální době pomalu dotýkáš ramenem člověka u vedlejšího stolu?
Fakt to není o tom který národ je lepší, žádnej není lepší, všude je něco. Ale fakt by mě zajímalo, jaký řešení teda navrhuješ, třeba například v tom gastru. Co teda maj dělat?
@jelenice_zavodnice Slovensko?Ti meli rousky uvnitr v obchodech a restauravich,uvnitr na hotelu na bazi dobrovolnosti a nikdo to nenosil dobrovolne venku,cisnici bezne pod nosem - toto byl stav v cervenci.
@marcicek84 To víš, jsem jen na úrovni 1.stupne 😁😁😁.
@ilonne vsimla jsem si uz davno,neboj 😁😁😁
@marcicek84 Ano, tam kde si byla ty, se nenosili nikde, bylo mi jasne ze se ozves 😉 . Tim vsude bylo mysleno misto, kde to bylo narizene.
@jelenice_zavodnice mne je uplne burt, co je a jak to maji ve Francii. Komentovala jsem clanek.
@marcicek84 no ale prodej pečiva v ČR je fakt hnus, když už jsme u toho. To se fakt nikde jinde nevidi 😀
@bigbig jen pro poradek... stale se bavime o tom, co je v clanku, ano? No urcite ne masove vytahnout stolky v neomezenem mnozstvi a alibisticky tvrdit, ze “my jsme prece venku”, kdyz uz si tu chteji hrat na nejaka opatreni. Prijde mi uplne smesne, na co si hrajou a jeste to vydavaji za vrchol zodpovednosti. Dal nema smysl diskutovat, o zivote ve Fr se bavit nepotrebuji, svuj nazor k clanku a k neomezenemu mnostvi stolku na ulici jsem k tomu jiz rekla. 🙂
@marulu tak snad ty rukavice u toho peciva byly i pred koronou,to je spis o lidech...
@alcar Aha, tak to byl clanek? Nebyl tam zadny odkaz na clanek a jevilo se to jako tvoje vlastni zkusenost...
@jelenice_zavodnice psala jsem jak to bylo a kde to bylo narizene (obchody a vnitrni casti restaurace), tys psala o vsech vnitrnich prostorach,to vsechny vnitrni prostory nejsou,uz tady je zasadni rozpor...Jedine,zes tam byla jeste v cervnu nebo v zari,v cervnu to tak bylo a od zari zas,ale tys psala pres leto a to opet nesedi,takze uz tady siris nepravdy.
@jelenice_zavodnice ten clanek tu vlozila ilonne,proc kdyz posloupnost diskuze nectes,mas pak potrebu reagovat 🤷🏻♀️🤦🏻♀️ja vim ty nikdy neozelis situaci si do nekoho rypnout 🙏
@marcicek84 nejde o rukavice, ale takový ty koše do kterých každý naprska, to se fakt jinde nevidi 😀
Jezis, vy jste jak ujete vsechny. 😃 Ja nepotrebuji vydyndavat z prstu nejake reseni. Ja komentuji clanek, ve kterem autor porovnava trhy v Praze a zabarikadovane ulice v Parizi. Nevidim v tom rozdil. 😃 Co mate furt potrebu po me chtit nejaka reseni? Ja mam fakt pocit, ze to tady nectete. 😂
@marcicek84 Marci, na nepravdy ses odbornik tady ty, to prvenstvi ti nevezmu, nemej obavy 😉
Ano vim, promin, ty posloupnost prispevku ctes, neunikne ti zadny prispevek ani kdyz se te to netyka, reagujes na vsechny a na vsechno. Asi pro jistotu, aby se na tebe nezapomnelo, to by byla tragedie, kdyby ti vsichni prestali odpovidat, s kym by si se pak hasterila, ze? 😀 To by konovi razne klesla i navstevnost stranek.

Takze znovu... Citace z clanku: “ Před pařížskými kavárnami a restauracemi byly desítky stolků, všichni hosté seděli venku. Město restauracím povolilo neomezený počet stolů venku, a ty si je bleskově sehnaly a všechno přenesly ven. Zavřely se pro auta dokonce některé menší uličky, stolky restaurací zabraly i vozovku.“
Tak si autor asi vymysli. 😃