icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

alcar
27. zář 2020

Takze znovu... Citace z clanku: “ Před pařížskými kavárnami a restauracemi byly desítky stolků, všichni hosté seděli venku. Město restauracím povolilo neomezený počet stolů venku, a ty si je bleskově sehnaly a všechno přenesly ven. Zavřely se pro auta dokonce některé menší uličky, stolky restaurací zabraly i vozovku.“

Tak si autor asi vymysli. 😃

ilonne
27. zář 2020

@alcar Jinak já nevím, mně přijdou zodpovědnějsi. Nejspíš se jim to také úplně nelíbí, ale asi vice chápou, že to ku prospěchu věci.

marcicek84
27. zář 2020

@ilonne otazky a odpovedi za a) a za b) ? To delame kviz??? 😂😂😂

alcar
27. zář 2020

@marcicek84 tak jiste. “My Češi” jsme stale ti nejnezodpovednejsi v cele Evrope...nee, vlastne na celem svete! Ze me to tady zase prekvapuje... vlastne neprekvapuje. 😁 To je tady xxx prispevku denne na tohle tema.

alcar
27. zář 2020

@ilonne tobe prijdou vsichni zodpovednejsi, nez Češi. Ale ty jsi taky Češka, ne? 😁

marcicek84
27. zář 2020

@alcar vsude zijou lidi normalne a ta blbuvzdorna opatreni berou z rozumem,je to prirozene...ale my jsme ti nejhorsi,hlavne,ze ty pripady narustaji vsude,jen ty okolni staty jsou o mesic pozadu...ja jsem za nase leto v cesku rada a diky bohu za nej...i kdyz nemusela byt ta mesicni buzerace hygieny MSK,stejne to sz tak nepomohlo,zpomalilo to vyvoj ve srovnani s jinymi kraji cca o 14 dni...

ilonne
27. zář 2020

@alcar Jsem a snažím se chovat zodpovědně. Všichni ne, na úroveň Italů, Řeků, Španělu (jejich myšlení) a dalších bych se dostat nechtěla. Psala jsem tu hlavne o zodpovědnosti a disciplinovanosti Němců, tam máme hodně co dohánět. Respektive na jaře jsme to vzali za dobrý konec. Ale to, co se tu děje teď, je mazec.

ilonne
27. zář 2020

@marcicek84 ne, na blbou otázku - blbá odpověď.

jelenice_zavodnice
27. zář 2020

@alcar V lete jsme byli ve Francii a jezdime tam casto (tak ob dva mesice) a travime tam cele tydny pokud nejsou zavrene hranice. Mame tam ekonomicke zavazky. Je to v Alpach, takovy stredovychod Francie a narizene opatreni se striktne dodrzovala. Mistni nosili rousky vsude vevnitr a dokonce v turisticke oblasti povinne i venku. Nikdo se na nikoho nelepil, dokonce i v tom nejvetsim Carrefouru se udrzoval odstup. Cizince si klidne pustili ale nekompromisne i v ulicich s rouskou vsichni, i ti domaci i pres to, ze bylo leto. Mistni urady pravidelne informovali obcany o situaci a o pripadech nakazy. Nektere okresy dokonce s velkou pompou oznamovali dny, kdy laboratore neodhalili zadny pripad nakazy. Je mi jasne, ze tyto “bachorky” nechcete nektere v teto diskuzi slyset ale tak to je. A bohuzel diky tomu, kam se ve statistice v zari dostala CR, jsme tam ted nejeli. V lete jsme navstivili krome Francie take Rakousko, Nemecko a Slovensko. Oblast v Rakousku mela volnejsi pristup, to bylo okoli Bodensee. Venku bez rousek a mistni se docela druzili. Slovensko bylo v tomto ohledu prisne, vevnitr rousky vsude, venku ne ale dost lidi nosilo rousky dobrovolne i tam, kde to nebylo potrebne. A odstup od ostatnich se docela dodrzoval. Bohuzel nejvetsi anarchie byla v CR minimalne tam, kde jsme byli. Tohle neni sebemrskactvi ale realny pohled dle zkusenosti.

marcicek84
27. zář 2020

@ilonne ja ctu dnes od tebe jen blbe odpovedi,bohuzel...🤔🤷🏻‍♀️😂

bigbig
27. zář 2020

@alcar Jo četla. A číst nemusela, ve Francii žiju. To že jsou stolky na silnici místo aut znamená že nedodržují rozestupy a dýchají si za krk? Právě proto, aby se mohly držet rozestupy se tam roztahujou až do ulic.
A jak by sis to teda představovala? Všechno radši zavřít? Nebo prostě nedělat nic a mačkat se uvnitř? Viděla jsi někdy jak vypadají pařížský kavárny? Kde se v normální době pomalu dotýkáš ramenem člověka u vedlejšího stolu?
Fakt to není o tom který národ je lepší, žádnej není lepší, všude je něco. Ale fakt by mě zajímalo, jaký řešení teda navrhuješ, třeba například v tom gastru. Co teda maj dělat?

marcicek84
27. zář 2020

@jelenice_zavodnice Slovensko?Ti meli rousky uvnitr v obchodech a restauravich,uvnitr na hotelu na bazi dobrovolnosti a nikdo to nenosil dobrovolne venku,cisnici bezne pod nosem - toto byl stav v cervenci.

ilonne
27. zář 2020

@marcicek84 To víš, jsem jen na úrovni 1.stupne 😁😁😁.

marcicek84
27. zář 2020

@ilonne vsimla jsem si uz davno,neboj 😁😁😁

jelenice_zavodnice
27. zář 2020

@marcicek84 Ano, tam kde si byla ty, se nenosili nikde, bylo mi jasne ze se ozves 😉 . Tim vsude bylo mysleno misto, kde to bylo narizene.

alcar
27. zář 2020

@ilonne no vidis, takze jsme na tom jeste dobre 🙂

alcar
27. zář 2020

@jelenice_zavodnice mne je uplne burt, co je a jak to maji ve Francii. Komentovala jsem clanek.

marulu
27. zář 2020

@marcicek84 no ale prodej pečiva v ČR je fakt hnus, když už jsme u toho. To se fakt nikde jinde nevidi 😀

ilonne
27. zář 2020

@alcar No v tomto kontextu vlastně ano 😁.

alcar
27. zář 2020

@bigbig jen pro poradek... stale se bavime o tom, co je v clanku, ano? No urcite ne masove vytahnout stolky v neomezenem mnozstvi a alibisticky tvrdit, ze “my jsme prece venku”, kdyz uz si tu chteji hrat na nejaka opatreni. Prijde mi uplne smesne, na co si hrajou a jeste to vydavaji za vrchol zodpovednosti. Dal nema smysl diskutovat, o zivote ve Fr se bavit nepotrebuji, svuj nazor k clanku a k neomezenemu mnostvi stolku na ulici jsem k tomu jiz rekla. 🙂

marcicek84
27. zář 2020

@marulu tak snad ty rukavice u toho peciva byly i pred koronou,to je spis o lidech...

jelenice_zavodnice
27. zář 2020

@alcar Aha, tak to byl clanek? Nebyl tam zadny odkaz na clanek a jevilo se to jako tvoje vlastni zkusenost...

marcicek84
27. zář 2020

@jelenice_zavodnice psala jsem jak to bylo a kde to bylo narizene (obchody a vnitrni casti restaurace), tys psala o vsech vnitrnich prostorach,to vsechny vnitrni prostory nejsou,uz tady je zasadni rozpor...Jedine,zes tam byla jeste v cervnu nebo v zari,v cervnu to tak bylo a od zari zas,ale tys psala pres leto a to opet nesedi,takze uz tady siris nepravdy.

bigbig
27. zář 2020

@alcar Neomezený počet stolů, ale s rezestupy. A i kdyby nebyly rozestupy, pro mě furt lepší venku než uvnitř a nebo než zavřít úplně. Jinak je to tak, jak jsem předpokládala, žádný řešení nemáš, takže máš pravdu, diskuze už smysl nemá.

marulu
27. zář 2020

@alcar ale tys to bohužel nepochopila, co v tom článku píšou. Jde o to, že normálně máš na předzahrádky striktně vymezenou plochu, pár metrů čtverečních, teď v rámci opatření povolili stolky po celé ulici, aby lidé chodili, mohli sedět venku a přitom snížili riziko. Už chápeš?

marcicek84
27. zář 2020

@jelenice_zavodnice ten clanek tu vlozila ilonne,proc kdyz posloupnost diskuze nectes,mas pak potrebu reagovat 🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ja vim ty nikdy neozelis situaci si do nekoho rypnout 🙏

marulu
27. zář 2020

@marcicek84 nejde o rukavice, ale takový ty koše do kterých každý naprska, to se fakt jinde nevidi 😀

meesha
27. zář 2020

@alcar Navrhni neco lepsiho, co gastro podpori (tady neomezovani zahradek od mesta) a pritom aspon trochu omezi sireni viru, (i tady se ozývaly hlasy nekterych epidemiologu, ze by mely jet jen zahradky, je to logicke)

alcar
27. zář 2020

Jezis, vy jste jak ujete vsechny. 😃 Ja nepotrebuji vydyndavat z prstu nejake reseni. Ja komentuji clanek, ve kterem autor porovnava trhy v Praze a zabarikadovane ulice v Parizi. Nevidim v tom rozdil. 😃 Co mate furt potrebu po me chtit nejaka reseni? Ja mam fakt pocit, ze to tady nectete. 😂

jelenice_zavodnice
27. zář 2020

@marcicek84 Marci, na nepravdy ses odbornik tady ty, to prvenstvi ti nevezmu, nemej obavy 😉
Ano vim, promin, ty posloupnost prispevku ctes, neunikne ti zadny prispevek ani kdyz se te to netyka, reagujes na vsechny a na vsechno. Asi pro jistotu, aby se na tebe nezapomnelo, to by byla tragedie, kdyby ti vsichni prestali odpovidat, s kym by si se pak hasterila, ze? 😀 To by konovi razne klesla i navstevnost stranek.

Strana