Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@ajja87 Někde jsem pár dní zpátky narazila i na konstatování, že zdravému člověku rouška může naopak i uškodit. Ale už to nemůžu najít a nepamatuju si k tomu další věci a podmínky a tak. Zkus pohledat, jestli máš zájem, a když najdeš, tak hoď, prosím, odkaz. Neberte to nikdo jako výzvu k nenošení roušek! Je to zas trochu jiný názor a není od věci si přečíst i to.
Opravdu me to potěšilo, protoze příští středu nastupuji zpet do prace z neschopnosti, jsem pokladni a konecne se to hnulo a i u nas máme rousky povolené.
A další varianta, ta mi dává největší smysl. Ušít roušku, ale s kapsičkou na papír. kapesník. Na tom zrovna pracuju 🙂
@matire tak určitě pokud v ni budes cely den, nebude to úplně ok. Lekari v rousce operuji nekolik hodin. Tech par minut po dobu pohybu mezi lidmi jiste nikoho na zdravi neposkodi. Podle mého nazoru jde spis o to neprskat na ostatni. I clovek bez příznaků muze roznaset nemoc, ti nemocni doufam lezi doma v posteli.
@ajja87 My chodíme po sídlišti, moc lidí nepotkáváme, ale i tak máme s dcerou obě roušku. I na ulici, i když ta šance není velká, můžeme někoho nakazit, pokud bychom už v sobě viraka měly. A oceňuju každého, kdo si roušku vezme i na cestu jen tak po ulici.
Měla jsem možnost vyslechnout rozhovor s doktorem Pirkem na Radiožurnálu. Byl hodně intenzivně dotazován na rozhovor, který poskytl tuším reflexu a kterým se někteří lidé hojně oháněli, jelikož v něm bagatelizoval koronavirus. Velmi zajímavé. Má samozřejmě pravdu, říkal jen svůj názor, nicméně názor z oboru, který není jeho specializací, a hodně lidí si z něj vzalo příklad. Škoda, že tento nový rozhovor už zapadne.
@matire tak ono je to celkem logicke. Take jsem nekde cetla tento nazor. Pokud si das pred pusu tri vrstvy latky, bude se ti spatne dychat, je ztizeny unik oxidu uhliciteho a muze se ti motat hlava. Pak muzou mit problemy lide, kteri treba musi mit na obliceji respirator cely den. Pres ty respiratory se strasne spatne dycha. Muzou mit problemy s pruduskama (rozpinaji se mene nez obvykle, pak se hromadi hlen). Ale pokud das satek jen do obchodu, tak se ti muze spatne dychat a mozna motat hlava, ale jinak to nema na plice nijak velky vliv.
@matire ano může uškodit, když se nosí nesprávně, nesterilizuje, opakovaně sundává a nadává na ústa, to totiž ty nečistoty, bakterie a viry co jsou na ni zachycené z venkovní strany drží a nesprávnou manipulací se právě takto lze nakazit, hold je třeba si něco o tom nandávání a sundávání roušky přečíst ...
@marcicek84 Pěkný text, jen teda nechápu to utírání rukou do papírových ručníků 🤔 Přece buď si umyju ruce pořádně a jsou čisté i na to abych je utřela normálně, nebo nepomůže ani utírání do papíru, když je to pořád na rukách...
@mourovatakocka asi pro jistotu opatření, kdyby se něco vynechalo ať to otěrem není v ručníku, aspoň tak to chápu já
K těm rouškám: to bylo o něčem jiném, než o špatné manipulaci. Možná ten oxid a motání hlavy, budu ještě hledat.
@matire pošleš postup? Sice já dneska zkoušela ten, co tu dávala Lucka a jako hanba mi 🤦 já a šicí stroj asi kamarádi nebudeme 🙈 po 3 hodinách a problémech s šicím strojem jsem udělala 1 roušku, která je křivá jak nevím co 😱 Mno... Aspoň máme jednu... Další nastříháné mám taky, myslela jsem, že to zvládnu... Prdlajz totálně ale totálně levá...
@marcicek84 ehm... A dala jsem gumičky, nechtělo se mi pizlat se zavazováním... Tak zítra zkusím znovu a bude na zavazování... Jo... A mám to z hrubé tkaniny... Mno... Já se fakt můžu jít zakopat... Jsem marná až běda 🤦🙈😅
Jinak holky, posílám pro pobavení a odlehčení situace
https://www.televizeseznam.cz/video/zajimava-vi...
@marcicek84 takže MSK od zítra povinně roušky, chápu správně?
Autorce: postup na tu roušku s kapsičkou? Už se ztrácím 🤗 Nemám návod, viděla jsem obrázek v reklamě jen. A druhá varianta mě napadla teď. Posílám nákresy. Prostě dvojitá látka a nechat otvor na straně (to je fuk, odkud bude přeložená, zkrátka jednu stranu nesešiješ úplně) a nebo větší kus látky, cca 38x20 cm a o cca deset cm ohnout jak shora, tak ze spoda, uprostřed nechat kousek nesešitý. Pak už jen přišít šňůrky a trošku nařasit. Taky šít neumím, ale nějak nouzově se to v ruce zvládne.
@matire mne prijde neprakricka,jak toho budes slozite vytahovat kapesniky po jejim pouziti,cim vic s ni budes manipulovat,tim mas vyssi pravdepodobnost prenosu nakazy,ale to je jen muj nazor
V MSK je to noseni rousek jako durazne doporuceni
A už jste viděli rozhovor se Soňou Pekovou, která jako jedna z mála připouští, že ten vir nebyl pravděpodobně vytvořen přírodní cestou? Že je pravděpodobně uměle vytvořen? Kdybych si na to mohla před měsícem vsadit! https://www.forum24.cz/video-lekarka-sona-pekov...
@bbn hm... Od začátku si myslím to samé... Avšak i ona říká, že to je jen její spekulace, jen její názor na věc, s ohledem na to, jak vir vypadá. Každopádně já s ní souhlasím
Ano, je to čistě její spekulace, tedy jejího týmu (a nejen jejího), ale já jí věřím. Ona je kapacita a navíc se nebojí říkat pravdu.
@bbn jo jo, ja uz jsem v lednu říkala ze soudruzi potrebovali stihnout petiletku :D a tak tu modernizaci vyzkumaku pěkně "zrychlili". V tom lednu jsem cetla ze nektery casti ještě ani neměli bejt zkolaudovany. Normálně jsem to cetla na českým webu a nebyl to žádnej aeronet. Teď už to nemůžu najít.
@bbn ono by to vysvětlovalo tu počáteční hysterickou reakci číňanů (Ze by věděli odkud je ale nevěděli co čekat?) i to, že první pacienti nějak nebyli na tom trhu... miluju konspiracni myšlení :D Ale ono to je celkem jedno. Vyrovnat se s tím musíme tak jak tak, at je to od luskouna nebo ze zfusovany laborky ;)
@odula já to taky četla, myslím i, že byl odkaz v té původní diskuzi. Ale přesně, ono je vcelku jedno, odkud to pochází, vyrovnat se s tím musíme všichni. ....ještě jsem tedy včera? četla, že prý to ale nevytvořili v Číně, ale USA, že úplně první případy tohohle zápalu plic byly už v říjnu v USA a pak si to předali na tom vojenském cvičení v Číně ..... jsem strašně zvědavá, jestli se někdy, za pár let, dovíme pravdu...
@bbn - pravdu se myslím nedovíme, ať Čína tak USA jsou takové velmoci, které svou chybu nepřiznají
@bbn asi ne. Ale tahle konspirace jde z číny. V původní podobe tvrdila, ze byl vytvořený v USA , a rozsirili ho americti vojaci (ne ze by byli nakazeni) pri nejaky akci v říjnu v číně. Ale v tady je zase v třeba se ptát cui bono. Ačkoliv jsou konspirace moje srdcovka(👽😀), tak tohle je myslím blbost.

Popravdě,jsem taky člověk co se normálně ostýchá,ale dnes jsem se zařekla, že zitra do toho obchodu pujdu s rouškou stůj co stůj, ať si ti na vesnici o mě myslí co chtějí.. prostě vždycky musí být někdo první... hlavně u nás to stojí za houby....s manželem máme oba onkologický rodiče,do toho astma, manžel vysoký tlak, tchán srdce...no musíme být opatrní hlavně kvůli nim.