icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
20. bře 2020

Mesic toto a mozna pak i zakaz vyvhazeni,to jsou vyhlidky a pak ten mejdan vsichni zaplatime...uz ted pripousti,ze mesic je pro firmy celkem dost,ze to nemuseji mnohe prezit,myslim,ze ten mesic je celoplosne na max.hranici

marcicek84
20. bře 2020

Tak vcera narust nakazenych 63 a dnes 134...

autor
20. bře 2020

@marcicek84 ty nárůsty teď budou velké, protože je spoustu nemocných, kteří nebyli testnutí viz video těch holek z Prahy (které s prominutím nejde poslouchat). Nevím, zda jsi to viděla (je to např.ve skupince Koronavirus), jde o to, že hodně lidí čeká na test i když jsou jasně pozitivní a dokud nejsou testnutí, nemůžou být mezi počty nemocných, musí čekat na test a pak až jsou oficiálně nemocní a kontaktují se osoby, které to mohly chytit... Když tak mrkni na video, ale je těžké na to koukat, to Ti říkám předem 😅. Takže zpět k mojí myšlence, počty teď půjdou razantně nahoru díky možnosti víc testovat. Navíc každý nakažený vesele to roznáší dál, aniž by věděl

marcicek84
20. bře 2020

ano, to budou velké, přesně tím nedostatkem, že nešlo testovat vzorky, bylo málo laboratoří, ale bohužel si myslím, že jakákoli nárust bude zelená pro to ta opatření zpřísnit bez úvahy

odula
20. bře 2020
autor
20. bře 2020

@marcicek84 bohužel ano, mám obavy nás budou opíjet rohlíkem...

autor
20. bře 2020

@odula tvl... Až bude víc infa, dej vědět. Tohle není teda moc pozitivní zpráva...

marcicek84
20. bře 2020

@odula zatím ten článek neřekl nic konkrétního, že měl covid, ale neví se, jestli toto byla příčina té náhlé smrti, ani nepopisují jeho symptomy, co je dle nich atypický symptom?

autor
20. bře 2020

@marcicek84 jediné, co tam je napsáno, že pitva ukázala zápal plic a pozitivní Covid

marcicek84
20. bře 2020

ale nevědí zda to je příčina smrti, neříkají jak vážný měl ten zápal plic, že by to mohla být příčina smrti...spíš bych to tipla něco se srdcem a i COVID na srdce působí

babanci
20. bře 2020

Už jsem ušila s kolegyní přes 100 roušek pro strážníky a pak ještě doma pro rodinu a kamarády. Už mi z toho hrabe. Měla jsem výhodu,že šiju a mám doma zásobu gumiček a šikmých proužků,protože u nás v galanterii už nemají nic. Já sama se v ní dusím,bolí mě hlava a je mi v ní na zvracení. Měli bychom jí mít i v kanceláři,což mi přijde praštěné,když jsem tu sama a nikdo ke mě nepřijde za celý den. Máme se zdržovat všichni u sebe a vše řešit telefonicky. Někteří mají home office,někteří "lepšolidi"se střídají obden a někteří tu jsou denně jako já. Tak mě napadlo,jestli jsou některé životy cennější než jiné?Trápí mě to,že nemůžu k vnoučatům. Asi mě zabije spíš stesk než korona.

marcicek84
20. bře 2020

https://www.novinky.cz/krimi/clanek/advokat-pod...
tak třeba nám babiš konečně řekne co a jak, odpovědi má totiž vyhýbavé , všichni jsou drženi v nejistotě, jak firmy tak lidé, ta diskuze o tom, jak jsou nastavená opatření v jakém případě dojde k jejich zmírnění je už sakra potřeba.

marcicek84
20. bře 2020

@babanci ano, je to nepohodlné a lidé se opravdu dusí, nejhotší to mají lidé v těžkém průmyslu a provozech co dělají manuálně, navíc lidé co mají brýle a při nasazenou roušky se jim mlží skla, jak mají v tom dělat? to si soudruzi z NDR neuvědomili, udělají tím to, že firmy zavřou...

marcicek84
20. bře 2020

V Polsku zemřela po nákaze koronavirem sedmadvacetiletá žena, která neměla žádné jiné zdravotní potíže. Informovalo o tom radio RMF24.
Mladá žena před několika dny porodila, což podle stanice mohlo mít vliv na průběh choroby. Nakazila se od své matky, která se vrátila z Itálie 😔
Jde o šestou oběť koronaviru v Polsku.

autor
20. bře 2020

@babanci znám případy, co v kanclu roušky nenosí, protože nechtějí ztratit tvář a je jich tam víc a jeden si tam vesele pokašlava... No stress a to mají ve firmě roušky povinně. Možná dnes je situace jiná, ale včera to tak bylo...

mourovatakocka
20. bře 2020

@marcicek84 Doufám, že zmíněná babička se už nikdy ve svém životě nevyspí v klidu, blbka jedná debilní. Chudáček mrňousek... Strašné, neskutečné... Mladší holka než já a o dost mladší než zbytek moji rodiny. Kde jsou všichni ti, co jsou v klidu, protože korona přece zabíjí "jen" staré lidi?

autor
20. bře 2020

@babanci moje mamka je sama, aspoň že má dům a zahradu a psa, jinak to je na zcvoknutí

autor
20. bře 2020

@marcicek84 to je strašné 😢😢😢😢 strašné!

autor
20. bře 2020

@marcicek84 a to ještě naše ministerstvo nebo kdo vydal info pro tehule a čerstvé matky, že to je ok, zentehule mají mírný nebo žádný průběh

marcicek84
20. bře 2020

@mourovatakocka masakr no, já fakt to snažení odkládám až bude klid...za to mě tu taky kdosi kamenoval...

jinak konspirace, pokud vir nejde na děti a těhotné, tak pokud byl plod v ní, tak ji zřejmě chránil, její matka si to bude vyčítat celý život

marcicek84
20. bře 2020

úmrtnost u zavřených případů vzrostla na 10 procent, nemyslím, si že konečné číslo bude 3,4 procenta, možná tak jednou tolik

autor
20. bře 2020

@mourovatakocka myslím, že ta babička dostala šílenou životní ránu, není nic horšího, než pochovat vlastní dítě. Myslím, že si to nikdy nepřestane vyčítat. Chudatko miminecko

babanci
20. bře 2020

Moje mamka taky. Je jí 77 let a je v rodinném domku se zahradou sama. Nákupy jí doveze Košík. My k ní nechceme lézt,když třeba já musím do MHD a do práce.

autor
20. bře 2020

@marcicek84 smrtnost roste s šířením, až bude víc uzavřených případů, půjde to procento zase níž

marcicek84
20. bře 2020

bohužel sleduju trend, že s počtem uzavřených případů spíše roste vzhůru, než klesá...aneb co nám čina zatajila, to bylo už několik článku, že čísla tají, že mají statisíce nakažených a desetitisíce mrtvých...to vy odpovídalo i vývoji v ostatních státech Evropy...

mourovatakocka
20. bře 2020

Šašek na ministerstvu může kvakat co chce. Nikdo o tomhle viru v podstatě nic moc neví, vše zkoumají odborníci za pochodu. Proto já nic neberu jako konečný verdikt, ať už jde třeba o nakažení od bezpříznakového člověka, to bylo už vícekrát potvrzeno a není to dlouho, co tady místní odborná veřejnost tvrdila, že to je blbost. Takže řeči, jak to na těhotné ženy nemá vliv mě fakt nedojímají, protože jistého není nic. Odklad snažení mi přijde jako rozumné. Byla tu diskuze ohledně ivf v téhle době a tam se nikdo nikomu neposmíval.

autor
20. bře 2020

Čtvrtý pacient v Česku se uzdravil. Informoval o tom ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

autor
20. bře 2020

@marcicek84 no bohužel souhlasím, že Čína lhala a že mrtví, co ofiko nebyli testování na koronu, nepočítali do statistiky a pitvou se nezabývali

marcicek84
20. bře 2020

@mourovatakocka jako i kdyby měla být malá jedináček, letos ne, pokud se to uklidní, tak od ledna příštího roku

Strana