icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
21. bře 2020

@odula ja vim, ty jsi dokonalost sama,to jsem si uz vsimla,ty svou vlastni chybu nikdy nepriznas,tak je lepsi to zase zaobalit to nejakeho duvodu,proc se nad sebou samym nazamyslet.V dobe,kdy mezi lidmi panuji ve velkem emoce se radeji priprav na to,ze se muzes na nejake diskuzi docist i peprnejsi vyrazy.
Ja jsem zase dost alergicka, kdyz jsou lide tady vlaceni skoro kanalem za svuj nazor.

mourovatakocka
21. bře 2020

@marcicek84 Ona žije v jiném světě, nemyslím, že z její strany přijde nějaká změna. Lepší je jí nechat, ať si sype lásku a porozumění tam, kde se jí to hodí 🤷

odula
21. bře 2020

@marcicek84 🤦 jasně. Dokonalost je moje druhé jméno. Vlastně první. Druhe je Sama. Ahoj. Me jméno je Sama. Dokonalost Sama. 😃

odula
21. bře 2020

@mourovatakocka to je jako o mně? 😃😃 Ne ne, že ne ?!?!

marcicek84
21. bře 2020

@mourovatakocka co nadelame,ze...🤷🏻‍♀️

marcicek84
21. bře 2020

@odula nepodareny vtip?Myslim,ze zade muzeme prejit do modu neagovani,co jsem chtela,to jsem rekla,kdo chtel pochopil.

odula
21. bře 2020

@marcicek84 já vůbec nevím o čem teď mluvíš. Resp. Píšeš 🙊

eviicka
21. bře 2020

Ale jo budu se do toho tu plést...

@odula se před pár dny tady někde na mě docela utrhla a když se můj příspěvek vysvětlil, v pohodě zmírnila svoji reakci. Takže umí normálně komunikovat.

Za to na rovinu říkám, že z příspěvku od
@mourovatakocka směrem k té polské matce-babičce mi je fakt na nic. To množství zloby a nenávisti k člověku, kterého ani neznáme, nevíme okolnosti je až děsivé.

mourovatakocka
21. bře 2020

https://echo24.cz/a/S3Q4M/pribeh-nakazene-dokud...
Mazec, hádám, že těchto případů je bohužel ranec.

autor
21. bře 2020

@marcicek84 popravdě nechápu, proč na @odula teď tak útočíš, za mě to byl taky přepísk takhle nadávat na matku té zesnulé rodičky.

autor
21. bře 2020

@mourovatakocka těch je víc než dost

marcicek84
21. bře 2020

protože mi vadí ta neustálá forma poučování, šlo to napsat jinak, třeba jako ty, ale tam nebyla vůle, a ta osoba se utrhuje poslední dobou dost často...

odula
21. bře 2020

@marcicek84 🤦🤦🤦

marcicek84
21. bře 2020

@odula nevím proč, ale cítím, že tvé reakce vycházejí z nějakého tvého vnitřního napětí, nevím jak to řeší v liberálním Švédsku, tam myslím, je přístup úplně opačný, nic moc nebrzdit jen doporučovat, je to asi úplně jiný přístup než měla Čína nebo Korea...Já jsem dnes sledovala video s ministrem zdravotnictví a že restrikce se mírně rozvolní nejdřív po Velikonocích, to je asi max. stav, kdy ta ekonomika vydrží, ale myslím, že ty škody budou značné. Na druhou stranu aspoň se o něco snaží, i když já vnímám největší chybu to, že se ty hranice nezavřelo o 14 dní dříve, to by teď nemuselo být v takovém stavu v jakém to je teď.

autor
21. bře 2020

Druhá strana mince:
Mimořádný nápor zažívá od čtvrtka tísňová linka 156 v Brně. Mluvčí městských policistů Jakub Ghanem vysvětluje, že řada telefonátů se týká nařízení vlády o zakrývání obličeje. "Hodně jich není opodstatněných, lidé upozorňují například i na osoby, které na balkoně rodinného domu kouří cigaretu," říká Ghanem.

autor
Autor odpověď smazal
matire
21. bře 2020

@mourovatakocka To jsem zrovna dočetla. A včera dalších pár podobných. Síla. Vyhrožuje se zákazem vycházení, všechno se omezuje, nosíme roušky... Ale dokud se nezačne pořádně testovat (i ty s mírnými příznaky), tak máme smůlu.

matire
21. bře 2020

@marcicek84 vždyť ty taky někdy poučuješ 😉

marcicek84
21. bře 2020

@matire jestli narážíš na roušky, tak myslím, že teď poučuje konečně stát 🙂

matire
21. bře 2020

Autorce: na to není slov, to už jsou fakt práskači nejvyššího kalibru

matire
21. bře 2020

@marcicek84 nejen roušky, ale už jsem zapomněla a nechci se vracet. Když o nich mluvíš, tak přidám zkušenosti z okolí. Opravdu každej tady ochranu obličeje nosí, za dva dny jsem zahlédla jen jednoho chlapa dneska v lese, který nic neměl. Ale ... 😀 Jak v lese za městem, tak i v našem lesíku - sotva do něj vejdou, tak sundávají a na obličej to natahují jen, když se mají s někým dalším potkat. A tři metry za ním zase sundávají. A tak třeba šestkrát za procházku. Takže instrukce o správném používání jsou fajn, ale zdá se, že většina z nás upřednostňuje dýchání. Já taky. Krom nákupu v Tescu tedy, to jsem pak hodně opatrná 🙂

odula
21. bře 2020

@marcicek84 hezký ze se snažís bejt empatická. Fakt, bez ironie. Ale ono je těžký odhalit něčí vnitřní nastavení i v osobním kontaktu, natož pak přes internet ;) to nechme radši bejt 🙂

marcicek84
21. bře 2020

@matire lesíkáři... to je pak o té a další diskuzi, co se do té roušky zachytí a zase, že si to spíše tou neopatrnou manipulací dáváme na obličej a můžeme vdechnout možná to co bychom normálně nevdechli, takže upřenostit dýhání je fajn, ale nebude ta cena příliš vysoká

mourovatakocka
21. bře 2020

Nj, hrdinové lyžaři, opravdu je obdivuju - vzdor šířící se nákaze, kvůli které Čína zavírala mnohamilionové město, si vyrazili zasportovat a pak vesele chodili a jistě stále chodí mezi námi.
https://valassky.denik.cz/zpravy_region/neukazn...

matire
21. bře 2020

@marcicek84 To asi všichni ví, o tý manipulaci. K takový diskuzi by pak patřil i vliv roušek na astmatiky nebo stav imunity a psychiky u dlouhodobě zavřených doma a podobně. On má každej míru rizika krapet jinde.

matire
21. bře 2020

@marcicek84 asi bych pár procent ubrala. Někdo taky mohl půjčit kartu blízkému, který mu šel nakoupit.

kejt29
21. bře 2020

No tak jeden priklad ze ctvrtka u nas...Oblast 4 hospod. Jedna se rozhodla to obejit a pivo podavat pres okynko. Takze vsechny lavicky pobliz obsazene chlompaci piva, samozrejme bez rousky. Vcera uz okynko zavrene, tak doufam, ze to tak zustane 🙄

eviicka
21. bře 2020

@matire nedělám si iluze, že se karanténa dodržuje, ale ta data z karet mi přijdou mimo. Když bych byla v karanténě, šla by mi nakoupit nejspíš sestra. Té tu kartu normálně půjčím, do 500 je to bez pinu a nemusím se s ní pak nijak vyrovnávat.

marcicek84
21. bře 2020

@eviicka šlo o výběry z bankomatů, ve smlouvě k kartě máš, že PIN nesmíš nikomu sdělovat, takže opravdu to o té sestře je velmi ale velmi malinkaté procento případů, já bych jim normálně dala pokuty za porušení karantény, ať prokážou, že kartu půjčili, ono totiž je ještě jedna taková věc u každého bankomatu je kamera takže je vidět obličej toho, kdo vybíral, velmi rychle by stát dokázal lidem, kteří porušili, že porušili. Mimochodem díky přesně takovým lidem teď my všichni e budeme enormně omezovat a pocítíme to na svých peněženkách, co nějaká zodpovědnost těchto lidí???

@matire viz to jsem psala výše, není třeba ubírat, stačí projít kamerové záznamy z bankomatů, bude to velmi rychle jasné, proč zas chodit kolem horké kaše, není třeba

Strana